Ποδοσφαιρο

Τα (πολλά) αρνητικά ρεκόρ

Μιαν κερδίζει, μια δεν κερδίζει, κάπως έτσι πάει το πράγμα φέτος στον ΑΠΟΕΛ. Αυτό προκύπτει μέσα από τις φετινές επιδόσεις του στο πρωτάθλημα με 8-4-3, το οποίο μεταφράζεται σε οκτώ νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και τρεις ήττες, μετά και τον αγώνα με τον Εθνικό Άχνας! Για να σοβαρευτούμε όμως, οι γαλαζοκίτρινοι επιμένουν να βάζουν τα χέρια τους και να βγάζουν τα μάτια τους, με αποτέλεσμα το τρένο για τον όγδοο συνεχόμενο τίτλο πρωταθλήματος να απομακρύνεται.

Τα αρνητικά ρεκόρ για τους πρωταθλητές δεν τελειώνουν στην καταμέτρηση των αποτελεσμάτων τους. Έχουν και συνέχεια, καθώς το παιγνίδι με τον Εθνικό ήταν το πέμπτο φετινό που ο ΑΠΟΕΛ δεν κατάφερε να σκοράρει! ΑΕΚ, Ομόνοια, Ολυμπιακός, Ανόρθωση και Εθνικός τα πέντε ματς που οι ποδοσφαιριστές του δεν είδαν δίχτυα, με αποτέλεσμα να χάσουν την επαφή με την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Πάμε παρακάτω. Ναι, υπάρχουν κι άλλα.

Τα 26 γκολ που πέτυχε ώς τώρα αποτελούν τη χειρότερη επίδοση της τελευταίας πενταετίας, αφού η τελευταία φορά που είχε λιγότερα από 26 γκολ ενεργητικό σε 15 αγώνες ήταν τη σεζόν 2014-2015 με 23 (33 στην περσινή σεζόν, 28 το 2017-’18, 33 το 2016-’17 και τα απλησίαστα 47 της σεζόν 2015-’16)! Αναλύοντας λίγο περισσότερο τα 26 γκολ, που πέτυχε ώς τώρα, αυτά μεταφράζονται σε 1,73 ανά αγώνα, μια επίδοση που σίγουρα δεν τιμά τους γαλαζοκίτρινους.

Το πλουσιοπάροχο κατά τ’ άλλα ρόστερ των πρωταθλητών έχει να επιδείξει έντεκα σκόρερ, εκ των οποίων οι τρεις είναι αμυντικοί, με τον Γιώργο Μερκή να είναι πρώτος (!) με πέντε γκολ μαζί με τους Πάβλοβιτς, Χαλένιους! Ασφαλώς και η υπόθεση γκολ δεν αποτελεί προνόμιο ή μονοπώλιο των επιθετικών, αλλά όταν οι δυο βασικοί σου επιθετικοί έχουν πετύχει δέκα γκολ και οι μέσοι όλα κι όλα οκτώ ούτε κι αυτό περιποιεί τιμή για ένα ρόστερ που παρουσιάζεται ως ένα από τα καλύτερα που είχε ο ΑΠΟΕΛ ever!

Ε, και κάπως έτσι εξηγείται και η χειρότερη συγκομιδή των τελευταίων 12 χρόνων που έχουν οι γαλαζοκίτρινοι με τους 26 βαθμούς που έχουν μαζέψει σε 15 αγώνες.

Previous post

Ο Τάμαρι μπορεί να κάνει (ξανά) την διαφορά

Next post

Ήρθε Κύπρο ο «καρχαρίας»