ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠοδοσφαιρο

Τα ατού και οι αδυναμίες της Ρόζενμποργκ

Μέσα στις δυο αναμετρήσεις με την Ρόζενμποργκ παίζεται ουσιαστικά ολόκληρη η χρονιά για τον ΑΠΟΕΛ.

Εάν η ομάδα μας καταφέρει να υπερπηδήσει το εμπόδιο των Νορβηγών τότε θα εξασφαλίσει την συμμετοχή της στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και στην συνέχεια θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει την είσοδο της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η ομάδα μας χρειάζεται βελτίωση σε όλους τους τομείς ενόψει των αναμετρήσεων με την πρωταθλήτρια Νορβηγίας. Ο ΑΠΟΕΛ πρέπει να παρουσιαστεί αλλαγμένος προς το καλύτερο για να έχει ελπίδες πρόκρισης. Ο Τόμας Κρίστιανσεν θα έχει στη διάθεση του τους Γιαννιώτα, Ντε Καμάργκο και Λάγο. Αμφότεροι μπορούν να προσθέσουν ποιότητα στην ομάδα και να την βοηθήσουν να πετύχει το στόχο της.

Η Ρόζενμποργκ βρίσκεται σε καλύτερο βαθμό ετοιμότητας από τον ΑΠΟΕΛ αφού έχει δώσει ήδη 18 επίσημα παιχνίδια. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της πρωταθλήτριας Νορβηγίας ενόψει των αναμετρήσεων με την ομάδα μας.

Θεωρητικά ο ΑΠΟΕΛ διαθέτει ποιοτικότερο ρόστερ από την Ρόζενμποργκ όμως αυτό δεν λέει και πολλά πράγματα. Οι παίκτες μας θα πρέπει να δώσουν το 150% των δυνάμεων τους για να καταφέρουν να πάρουν το ζητούμενο.

Οι Νορβηγοί παρουσιάζουν αρκετές αμυντικές αδυναμίες όμως ταυτόχρονα είναι αρκετά παραγωγικοί στην επίθεση. Η εστία της Ρόζενμποργκ παραβιάστηκε στα οκτώ από τα δέκα τελευταία επίσημα παιχνίδια που έδωσε.

Το κλειδί της πρόκρισης για την ομάδα μας βρίσκεται στην άμυνα. Ο ΑΠΟΕΛ θα βρει αρκετές ευκαιρίες και στα δυο παιχνίδια απέναντι στην ασταθή άμυνα των Νορβηγών.

Πρέπει να είμαστε αποτελεσματικοί στην επίθεση και ταυτόχρονα θα πρέπει να περιορίσουμε όσο γίνεται τα επιθετικά ατού της Ρόζενμποργκ. Την ερχόμενη Τετάρτη ο ΑΠΟΕΛ θα πρέπει να βάλει το καλό του ευρωπαϊκό κοστούμι.

Previous post

Τσεκάρει τους νέους ο Κρίστιανσεν

Next post

Αποχωρεί περήφανος ο Αλεξίου