ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠοδοσφαιρο

Συμφώνησε με την Κοπεγχάγη ο Πιέρος

Ο Πιέρος  Σωτηρίου συμφώνησε σε όλα με την Κοπεγχάγη και η μεταγραφή του θα ανακοινωθεί από τους Δανούς εντός των ημερών.

Ο διεθνής μας επιθετικός θα έχει ένα πολύ ψηλό συμβόλαιο ενώ η Ομάδα μας θα βάλει στο ταμείο της περισσότερα από 2.500.000.

Στον sport-fm εξηγούν πως το deal για τον Πιέρο, προκάλεσε… διπλό αιφνιδιασμό:

Την εξαιρετική χρονιά και την τεράστια ποδοσφαιρική πρόοδο που παρουσίασε την τελευταία διετία εξαργυρώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ο Πιέρος Σωτηρίου με τη μεταγραφή του στην Κοπεγχάγη. Αν και είχε και άλλες επιλογές ο διεθνής φορ, επέλεξε την ομάδα της Δανίας καθώς έκρινε ότι του προσφέρει την προοπτική περεταίρω ανέλιξης, αφού και τα οικονομικά δεδομένα τόσο για τον ίδιο όσο και για το ΑΠΟΕΛ ήταν καλύτερα.

Οι προεκτάσεις της συμφωνίας του ΑΠΟΕΛ με την Κοπεγχάγη, φέρνουν σύμφωνα με όσα έχουμε πληροφορηθεί διπλό αιφνιδιασμό και αναφερόμαστε στις ομάδες που είχαν δείξει πολύ ζεστό ενδιαφέρον για να αποκτήσουν τον Πιέρο Σωτηρίου από τη νέα σεζόν. Είναι άλλωστε γνωστό ότι τον Ιανουάριο η Τορίνο είχε κάνει κίνηση για την απόκτηση του, όμως η διοίκηση των «γαλαζοκιτρίνων» ούτε που συζητούσε το ενδεχόμενο παραχώρησης του στο μέσο της σεζόν, ενώ ζεστό ενδιαφέρον υπήρχε και από τον Ολυμπιακό Πειραιώς. Οι δύο αυτές ομάδες κρατούσαν ανοικτό το θέμα και ήταν σίγουρο ότι θα έκαναν κίνηση για απόκτηση του Πιέρου Σωτηρίου το καλοκαίρι.

Μάλιστα σε κάποια στιγμή είχαν αναφερθεί και στα ποσά που είχαν σκοπό να προσφέρουν, αλλά και στη διάθεση τους να αυξήσουν την προσφορά τους, ωστόσο η πρόταση της Κοπεγχάγης ήταν τέτοια που δεν μπορούσε να την αρνηθεί ούτε το ΑΠΟΕΛ ούτε ο ποδοσφαιριστής. Ήταν μακράν η καλύτερη προσφορά που ήρθε ποτέ ενώπιον της διοίκησης της εταιρείας με εξασφαλισμένα τα 2.5 εκατομμύρια Ευρώ και μεγάλη προοπτική να πάρει και το μπόνους πέραν του μισού εκατομμυρίου αναλόγως της ευρωπαϊκής πορείας της νέας ομάδας του Πιέρου Σωτηρίου. Συν τοις άλλοις η καταβολή του ποσού θα γίνει μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα και θα εισρεύσει σύντομα στο ταμείο της εταιρείας ένα πολύ μεγάλο ποσό.

Είναι αλήθεια ότι προέκυψε αιφνιδιασμός τόσο στον Ολυμπιακό Πειραιώς, όσο και στην Τορίνο, καθώς πίστευαν και στις δύο ομάδες ότι μπορούσαν να εντάξουν στο δυναμικό τους τον Πιέρο, αλλά οι Δανοί τους πρόλαβαν. Μάλιστα στην Ελλάδα θεωρούσαν σίγουρη την απόκτηση του Πιέρου, επενδύοντας στην πολύ καλή σχέση που αναπτύχθηκε ανάμεσα στους δύο συλλόγους, όμως τα δεδομένα ήταν τέτοια που έφεραν διαφορετική εξέλιξη των πραγμάτων.

Το ΑΠΟΕΛ στην προκειμένη περίπτωση έπραξε με βάση τα δικά του συμφέροντα και αποδέχτηκε την καλύτερη προσφορά που είχε, κλείνοντας από πολύ νωρίς ένα κεφάλαιο το οποίο πολλοί πίστευαν ότι θα εξελισσόταν στο σήριαλ του καλοκαιριού. Από την πλευρά του ο ποδοσφαιριστής είχε δείξει έμπρακτα με την πρόσφατη σχετικά ανανέωση του συμβολαίου του με το ΑΠΟΕΛ ότι τον ενδιέφερε να ανταμειφθεί καλά η ομάδα που του έδωσε την ευκαιρία να παίξει ποδόσφαιρο σε ψηλό επίπεδο, όπως και έγινε.

Αν πάμε μάλιστα λίγους μήνες πίσω, μπορούμε με σιγουριά να πούμε ότι η κίνηση της διοίκησης Πρόδρομου Πετρίδη να μην μπει καμία ρήτρα στο συμβόλαιο του Πιέρου Σωτηρίου για μετακόμιση του σε ομάδα του εξωτερικού, ήταν πολύ προνοητική. Αυτό γιατί δεν υπήρχε περίπτωση να μπει τόσο μεγάλο ποσό για ρήτρα όπως τα 2.5 εκατομμύρια Ευρώ συν τα μπόνους που προνοεί το deal με τους Δανούς, οπόταν ο όλος χειρισμός ήταν τέτοιος που έφερε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τους «γαλαζοκίτρινους».

Previous post

Και αν φύγει τι θ' αλλάξει; Άποψη για τον Κρίστιανσεν

Next post

Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά