Ποδοσφαιρο

Πρέπει ν’ αλλάξουν πολλά

Το ξεκίνημα της θητείας του Γιώργου Κωστή στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ ήταν καλό με το διπλό στο στάδιο «Αμμόχωστος» κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα. Η αλήθεια είναι πως το γρήγορο γκολ με τον Ρέζα και το δεύτερο γκολ που ήρθε λίγα δευτερόλεπτα πριν το φινάλε ήταν κομβικής σημασίας, όμως πάλι οι γαλαζοκίτρινοι είχαν και τα προβληματικά διαστήματα.

Μπορεί να μην το πλήρωσε όμως με τέτοιες εμφανίσεις δεν είναι εύκολο να υλοποιηθούν οι πρωταγωνιστικοί στόχοι και ξέρουν πολύ καλά ο Γιώργος Κωστή και οι παίκτες του ότι επιβάλλεται να προκύψει το συντομότερο ανατροπή της εικόνας της ομάδας. Η νίκη σαφώς και είναι πολύ σημαντική με την ομάδα να έχει το απόλυτο των βαθμών στις πρώτες δύο αγωνιστικές, στο ίδιο γήπεδο το «Αμμόχωστος» όμως δεν μπορεί κανένας να είναι ικανοποιημένος από το επίπεδο ποδοσφαίρου που βλέπει από μια ομάδα που έχει πρωταγωνιστικές βλέψεις.

Το ΑΠΟΕΛ είχε πολλά θέματα κυρίως στην ανάπτυξη του, αλλά και κάποιες φορές στην αδυναμία να αναχαιτίσει τον αντίπαλο που έφτανε με ευκολία από τον κεντρικό άξονα στην εστία του Βάτερμαν. Ο Ζαχίντ συνεχίζει να κινείται στη μετριότητα, ο Ντε Βινσέντι ακόμα δεν έβγαλε τον καλό του εαυτό, ενώ και από άλλους ποδοσφαιριστές είναι πολύ μεγαλύτερες οι απαιτήσεις.

Θετικότατος και αυτή τη φορά ο Μούσα Τάμαρι ο οποίος ήταν συνεχής πηγή κινδύνου για την αντίπαλη άμυνα και αποτέλεσε τον ποδοσφαιριστή που έκανε τη διαφορά για το ΑΠΟΕΛ. Στα αρνητικά πέραν από την προβληματική παρουσία περνά και το μυικό πρόβλημα που αποκόμισε ο Γιώργος Εφραίμ ο οποίος θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις για να φανεί το μέγεθος της ζημίας που έχει υποστεί.

Ο Γιώργος Κωστή ξέρει πολύ καλά ότι έχει πολλή δουλειά να κάνει για να παρουσιάσει την ομάδα του ανταγωνιστική και με ικανότητα να φτάσει στο 7ο σερί πρωτάθλημα και να γράψει ιστορία. Θα κριθεί στην πορεία το έργο του, έχοντας το μεγάλο όπλο του ότι ξέρει πολύ καλά την ομάδα και την κουλτούρα της, κάτι που του δίνει τη δυνατότητα να δουλέψει έχοντας πλήρη επίγνωση της κατάστασης.

Η συνέχεια φέρνει το ΑΠΟΕΛ να αντιμετωπίζει τη Δόξα στο πρωτάθλημα και την ΑΕΚ στο σούπερ καπ και στόχος του νέου αφεντικού της ομάδας είναι να βγαίνει από αγώνα σε αγώνα καλύτερη εικόνα στο γήπεδο.

 

sport-fm

Previous post

«Είμαστε πολύ μακριά από τον τρόπο και την φιλοσοφία που θέλω»

Next post

Αγωνία για Εφραίμ, Καρλάο & Τάμαρι