Ποδοσφαιρο

Πως άλλαξες ρε Θρύλε;

Απορία και ερώτημα. Όχι μόνο των ΑΠΟΕΛΙΣΤΩΝ αλλά και πολλών φιλάθλων γενικότερα.

Πως η ομάδα που μέχρι πριν δύο αγώνες και συγκεκριμένα με την ΑΕΚ στην Αρένα την έβλεπες και πονούσες τα μάτια σου, έγινε τόσο απολαυστική και με τόσο καλή φινέτσα;

Είναι το νέο σύστημα του Τραμετσάνι; Είναι η επιστροφή ποδοσφαιριστών που έχουν μεγάλη ποιότητα και έλειψαν, όπως ο Νσούε, ο Καρλάο και ο Ντε Βινσέντι;

Είναι μήπως η επινόηση του Τραμετσάνι να χωρέσει στην 11άδα τα δύο 10άρια Ζαχίντ και Ντε Βινσέντι;

Βοήθησε λέτε το σύστημα με γρήγορους επιθετικούς (Τάμαρι-Νατέλ) αντί του βαρύ και προβλεπτού Ρέζα;

Τέλος πάντων. Είναι πολλά τα ερωτήματα και κάποια από αυτά έχουν τη δική τους σημασία για την επιστροφή του ΑΠΟΕΛ στη μάχη της 1η θέσης.

Η ουσία βέβαια για τον Τραμετσάνι, τους παίκτες, τη διοίκηση και τον κόσμο είναι ότι υπάρχει πλέον μία ομάδα στο γήπεδο που αποδίδει κατά διαστήματα πολύ καλό ποδόσφαιρο και μπήκε στο β΄γύρο με απαιτήσεις και πολύ μεγάλες πιθανότητες να διεκδικήσει το 7ο σερί πρωτάθλημα.

Έχει όμως μακρύ δρόμο για να τα καταφέρει αφού ο β΄γύρος μόλις άρχισε και το ΑΠΟΕΛ θα βρει ξανά στο δρόμο του, μεταξύ άλλων αντίπαλων και τους άλλους διεκδικητές της 1ης θέσης.

Την Κυριακή υπάρχει ένα αιώνιο ντέρμπι με την Ομόνοια. Μπορεί τα βαθμολογικά και αγωνιστικά δεδομένα να είναι με το μέρος της ομάδας του Τραμετσάνι αλλά στο γήπεδο θα κληθεί να τα επιβεβαιώσει.

Είναι σημαντικό, ότι θα πάει κομπλέ στο αιώνιο ενώ μην ξεχνάτε ότι περιμένουν στον πάγκο ποδοσφαιριστές με τη δική τους ποιότητα. Ένας από αυτούς είναι ο Γιώργος Εφραίμ που αποτελεί είδηση ότι με Απόλλωνα και Νέα Σαλαμίνα δεν έπαιξε ούτε λεπτό.

Ποιος όμως μπορεί να συζητήσει τέτοιο θέμα, όταν ο Τραμετσάνι δικαιώνεται με τις επιλογές του;

Για τον Εφραίμ και τους άλλους (Αλωνεύτης,Σόουζα,Ρέζα,Ρόμο,) που δεν έπαιξαν στα δύο τελευταία παιχνίδια, το μόνο που πρέπει να κάνουν, είναι να δείξουν στον προπονητή τους ότι θα είναι έτοιμοι όταν το κρίνει σκόπιμο να τους ρίξει στο γήπεδο.

Μιχάλης Παπαγεωργίου  sportfm

Previous post

Πολυφωνία, ομαδικότητα, ταχύτητα και κατοχή 76% (video)

Next post

«Το ζητούμενο της σταθερότητας και της συνέπειας...»