ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠοδοσφαιροΠυρ ομαδον

Ποιος κούνησε το δάχτυλο στον Λαγιέκ;

Η κατάσταση έχει ξεφύγει πραγματικά.  Ο Πρόεδρος της Επιτροπής διαιτησίας Μπερτράντ Λαγιέκ με μέιλ του σήμερα το απόγευμα εξέφρασε την διαφωνία του με την πρωινή ενημέρωση της ΚΟΠ για την φάση στο 90’ του Ομόνοια-Πάφος. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε ότι θα έπρεπε να δοθεί πέναλτι και όχι έμμεσο υπέρ της Πάφου.

Αναλυτικά:

“ Την Δευτέρα στο παιχνίδι Ομόνοια-Πάφος είχαμε μία φάση πέναλτι με παρέμβαση του VAR. Όσο αφορά αυτή την κατάσταση το τμήμα διαιτησίας θα ήθελε να προσδιορίσει συστάσεις και να υπενθυμίσει την φιλοσοφία του VAR. To VAR πρέπει να αναλύει την απόφαση του διαιτητή και να μπορεί να παρέμβει αν η απόφαση του είναι ξεκάθαρα λάθος. Αναφορικά με τις φάσεις που προέκυψαν στην περιοχή της γηπεδούχου ομάδας ο διαιτητής λανθασμένα αποφάσισε να δώσει φάουλ έξω από την περιοχή. Αναφορικά με το ψήλωμα του ποδιού του αμυντικού στην μπάλα και στο κεφάλι του αντιπάλου το φάουλ ήταν αρκετό και όχι ξεκάθαρο λάθος. Σε αυτή την περίπτωση το τμήμα διαιτησίας περιμένει το VAR να υποδείξει ότι το φάουλ ήταν μέσα στην περιοχή. Το OFR δεν προτείνεται και ο διαιτητής έπρεπε να δώσει πέναλτι. Σε άλλη περίπτωση μετά το αναμενόμενο OFR έπρεπε να κρατήσει την αρχική του απόφαση και να υποδείξει πέναλτι γιατί η αρχική του απόφαση δεν ήταν λανθασμένη.”

Μετά από δύο ώρες, ο Γάλλος επανήλθε με νέο μέιλ στο οποίο ανέφερε ότι έκανε λάθος στο προηγούμενο μέιλ και ότι ο διαιτητής έπρεπε να δώσει έμμεσο. Επίσης, χωρίς ίχνος σοβαρότητας παρακάλεσε να αγνοήσουμε το πιο πάνω μέιλ και να ακολουθήσουμε την επίσημη θέση της ΚΟΠ.

Αναλυτικά το δεύτερο μέιλ:

“Διαβάζοντας το μήνυμα στη σελίδα της ΚΟΠ όσο αφορά το παιχνίδι Ομόνοια-Πάφος θα ήθελα να ξεκαθαρίσω για το προηγούμενο μου μήνυμα. Ένα λεκτικό λάθος συμπεριλήφθηκε στο μήνυμα μου και προς αποφυγήν μελλοντικών αμφιλεγόμενων εξηγήσεων, θεωρώ την απόφαση της ΚΟΠ να δοθεί έμμεσο φάουλ πολύ ανεκτή – αποδεκτή. Παρακαλώ αγνοήστε το προηγούμενο μου μήνυμα και ακολουθείστε την επίσημη θέση της ΚΟΠ. Θα συζητήσουμε περισσότερα γι΄ αυτή την κατάσταση στο επόμενο σεμινάριο.”

Είναι φανερό ότι ο Λαγιέκ δέχτηκε πιέσεις για να βγει και να πάρει πίσω όσα είπε στο πρώτο του μέιλ. Αυτοί οι άνθρωποι που ελέγχουν το παρασκήνιο και το κάνουν τόσο φανερά δε γίνεται να μας κάνουν μαθήματα ηθικής. Συμβάντα σαν το πιο πάνω αποτελούν τον ορισμό του σκανδάλου και δεν πρέπει να περνούν απαρατήρητα και ασχολίαστα. Η κοινή γνώμη, πέρα των γνωστών προβάτων, σας έχει πάρει χαμπάρι. Μια είναι οι «ειδικές» άδειες, μια παρεμβαίνετε σε δηλώσεις τρίτων. Έχετε ξεφύγει. Να το πούμε στα κυπριακά για να το καταλάβετε: «Απόν αντρέπεται ο κόσµος εν δικός του»

Πορτοκαλί Τιμωρός.

Previous post

Δωρεά στο παιδογκολογικό του Μακάρειου Νοσοκομείου

Next post

Οι 5 ήττες του ΑΠΟΕΛ έχουν κοινό παρονομαστή