ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠοδοσφαιρο

Πιέρος: «Αν υποθετικά ερχόμουν Κύπρο, ο ΑΠΟΕΛ έχει τον πρώτο λόγο»

Ο Πιέρος Σωτηρίου μιλώντας σχετικά με την πιθανότητα επιστροφής του σε κυπριακή ομάδα στο ραδιόφωνο του Active (107,4 & 102,5) υπογράμμισε πως όταν πάρει την απόφαση για να επιστρέψει στα πάτρια εδάφη τον πρώτο λόγο θα έχει ο ΑΠΟΕΛ μας.

Το τελευταίο διάστημα έχουν γραφτεί πολλά για επιστροφή σου στην Κύπρο. Τι ακριβώς συμβαίνει; «Είναι πάρα πολύ δύσκολο να έρθω αυτή την στιγμή στην Κύπρο. Έκανα μετεγγραφή τον Ιανουάριο και η ομάδα μου δεν νομίζω να με αφήσει να πάω κάπου δανεικός γιατί έρχονται παιχνίδια δύσκολα στην Ευρώπη. Στόχος μας είναι οι όμιλοι Τσάμπιονς Λιγκ ή Γιουρόπα Λιγκ. Μετά δεν ξέρω. Αυτή την στιγμή δεν θέλω να γυρίσω πίσω στην Κύπρο, αλλά δεν κλείνω καμία πόρτα».

Η προσέγγιση της Ομόνοιας είχε να κάνει μόνο στο ενδεχόμενο που δεν παιχθεί πρωτάθλημα και να έρθεις ως δανεικός; «Δεν μπορώ να αναφερθώ σε κάτι. Ο μάνατζερ μου χειρίζεται αυτά τα πράγματα. Απλά, δεν θέλω να αναφερθώ σε οτιδήποτε αυτή την στιγμή».

Ούτε για το ότι υπήρχε επαφή με τον ΑΠΟΕΛ στο ενδεχόμενο που αποφασίσεις να επιστρέψεις; «Ούτε για αυτό δεν θέλω να αναφερθώ σε κάτι. Είναι νωρίς να επιστρέψω στην Κύπρο αυτή την στιγμή. Αυτό νομίζω λέει πολλά».

Πότε πιστεύεις χρονικά ότι θα επιστρέψεις στην Κύπρο; «Δεν ξέρω αυτή την στιγμή πότε θα επιστρέψω στην Κύπρο. Το μόνο σημαντικό για εμένα είναι να έχω την υγεία μου και να συνεχίσω να παίζω σε ψηλό επιπεδο».

Όταν αποφασίσεις να επιστρέψεις στην Κύπρο θα κλείσει για σένα το κεφάλαιο διεθνούς καριέρας; «Ναι, θα έχει κλείσει. Ήταν πάρα πολύ δύσκολο να φύγω από την Κύπρο. Όταν έκανα μια εξαιρετική σεζόν με τον ΑΠΟΕΛ, ήταν δύσκολο να φύγω. Αν επιστρέψω νιώθω ότι τα όνειρα μου για διεθνή καριέρα δεν θα έχουν επιστροφή».

Γιατί ήταν δύσκολο να φύγεις; Δεν είναι το όνειρο κάθε παιδιού; «Εννοώ ότι είναι δύσκολο μια ξένη ομάδα να κοιτάξει έναν Κύπριο ποδοσφαιριστή».

Εσύ αισθάνεσαι ότι ο Κετσπάγια σου έδωσε το εφαλτήριο ή αυτά είναι λόγια των δημοσιογράφων; «Όχι δεν είναι λόγια των δημοσιογράφων. Ο κ. Κετσπάγια έβλεπε πόσο δούλευα στις προπονήσεις και μου έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστώ. Μπήκα και άρπαξα την ευκαιρία».

Δηλαδή, αν σου έλεγε ο Τιμούρ έλα στην Ανόρθωση θα ερχόσουν πιο εύκολα όταν πάρεις την απόφαση να επιστρέψεις στην Κύπρο; «(γέλια). Αν υποθετικά ερχόμουν Κύπρο, ο ΑΠΟΕΛ έχει τον πρώτο λόγο. Τον δεύτερο δεν ξέρω, αλλά θα ήθελα να δουλέψω ξανά με τον κ. Κετσπάγια κάποια στιγμή».

Previous post

Ο Πρόδρομος για Τάμαρι και Ακιντόλα

Next post

«Ο Τάμαρι λέει ότι δεν θα έκανε κάτι που θα ζήμιωνε τον ΑΠΟΕΛ»