Ποδοσφαιρο

Παθήματα και μαθήματα

19 Δεκεμβρίου 2011. Εκ πρώτης η ημερομηνία δεν λέει κάτι, για το ΑΠΟΕΛ ωστόσο έχει τη δική της σημασία. Από τότε έχει να κερδίσει την ΑΕΚ στο ΓΣΠ! Την ομάδα την οποία αντιμετωπίζει στο ίδιο γήπεδο αύριο, στον αγώνα από το αποτέλεσμα του οποίου εξαρτάται άμεσα η κατάκτηση του φετινού τίτλου.

Δεδομένο, με βάση και την προπώληση, το γεμάτο ΓΣΠ και η δυνατή στήριξη από τον κόσμο στους παίκτες του ΑΠΟΕΛ. Λογικά, το πάθος και η αγωνιστική διάθεση αυτή τη φορά θα διακρίνουν αυτούς που θα επιλεγούν για να αγωνιστούν. Αλίμονο αν διαφορετική είναι η εικόνα…

Η προϊστορία ωστόσο των τελευταίων χρόνων στα παιγνίδια κόντρα στην ΑΕΚ στη Λευκωσία, αποδεικνύει πως από μόνα τους αυτά δεν είναι αρκετά. Ο αυριανός αντίπαλος είναι μια ομάδα με ποιότητα αλλά και έξυπνη τακτική σε συνδυασμό με το αγωνιστικό της προφίλ, στοιχεία που σε τέτοια παιγνίδια μετράνε πολύ.

Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που εύκολα μπορεί να κάνει τη ζημιά και το έχει αποδείξει πολλές φορές, τιμωρώντας τα λάθη του αντιπάλου. Και το ΑΠΟΕΛ πολλές φορές έχει πέσει «θύμα» της τα τελευταία χρόνια πληρώνοντας σοβαρά λάθη και ειδικά στο ΓΣΠ. Λάθη τα οποία πρέπει αύριο να αποφευχθούν, αφού το πάθημα των τελευταίων τριών χρόνων πρέπει να αποδειχθεί μάθημα…

Πιο πρόσφατο παράδειγμα ο αγώνας του δεύτερου γύρου, με την ομάδα τότε του Γιώργου Δώνη, μόλις που να προλαβαίνει στα τελευταία λεπτά να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας, σε εκείνο το εντυπωσιακό 4-4 και αφού κυνηγούσε συνεχώς το σκορ.

Ούτε πέρσι στο ΓΣΠ το ΑΠΟΕΛ κατάφερε να κερδίσει την ΑΕΚ, στη μοναδική φορά που οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες στη Λευκωσία, με την αναμέτρηση να ολοκληρώνεται στην ισοπαλία 1-1 και με την ΑΕΚ να είχε και πάλι προηγηθεί.

Ακόμη χειρότερα για το ΑΠΟΕΛ τα αποτελέσματα της περιόδου 2012-2013, με δύο ήττες από την ΑΕΚ στο ΓΣΠ, τόσο στον αγώνα του πρώτου γύρου με 2-1, όσο και στον αγώνα της δεύτερης φάσης με 1-0. Μάλιστα στο παιγνίδια αυτό το ΑΠΟΕΛ ετοιμαζόταν για φιέστα, αφού με νίκη κατακτούσε και μαθηματικά το πρωτάθλημα.

Τέσσερα συνεχόμενα παιγνίδια λοιπόν στη Λευκωσία κόντρα στην ΑΕΚ, χωρίς νίκη για το ΑΠΟΕΛ, το οποίο κατάφερε για τελευταία φορά να επιβληθεί ως γηπεδούχο, στον αυριανό του αντίπαλο, την περίοδο 2011-2012 κερδίζοντας στο ΓΣΠ με 3-0.

Δυνατή στήριξη λοιπόν από τον κόσμο, πάθος και αποφασιστικότητα από τους παίκτες, απαραίτητα στοιχεία ωστόσο πρέπει να θεωρούνται το καθαρό μυαλό, η αποφυγή σοβαρών λαθών και γενικότερα η καλή απόδοση. Μόνο έτσι, μόνο αν όλα λειτουργήσουν σωστά, θα μπορέσει το ΑΠΟΕΛ να φέρει εις πέρας την αποστολή του, να πανηγυρίσει τη νίκη και ίσως κάτι περισσότερο…

Η προετοιμασία ολοκληρώνεται σήμερα και η προσοχή είναι στραμμένη στον Μάρτιν Λάνιγκ μετά τις ενοχλήσεις που αισθάνθηκε χθες και την αποχή του από το κανονικό πρόγραμμα προπόνησης.

Θετική εξέλιξη η επιστροφή του Σιέρινταν, όπως και του Αλωνεύτη προ διημέρου, ποδοσφαιριστές οι οποίοι προσφέρουν επιπλέον επιλογές μεσοεπιθετικά στη τεχνική ηγεσία, ακόμη και στην περίπτωση που δεν θα είναι σε απόλυτη ετοιμότητα, προκειμένου να βρεθούν στο αρχικό σχήμα.

 

24sports.com.cy

Previous post

Έχει σοβαρό λόγο...

Next post

Η πεντάδα των μεγαλομετόχων