Ποδοσφαιρο

Οι περισσότεροι θα κουνήσουν μαντίλι!

Χθες ανακοινώθηκε και επίσημα η οριστική διακοπή του πρωταθλήματος και αυτό σημαίνει πως από σήμερα ο Μαρίνος Ουζουνίδης επικεντρώνεται στον προγραμματισμό για το κτίσιμο του νέου ΑΠΟΕΛ. Η ομάδα χρειάζεται ένα σοβαρό λίφτινγκ ώστε να επιστρέψει του χρόνου δυναμικά και να σηκώσει ξανά το τρόπαιο του πρωταθλητή. Δέκα συμβόλαια λήγουν τώρα το καλοκαίρι και ο τεχνικός των «Γαλαζοκιτρίνων» θα κάνει τις συστάσεις τους για το ποιους θέλει να κρατήσει και ποιους όχι.

Ασφαλώς κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και η πλειοψηφία των δέκα θα αποτελέσει παρελθόν. Ας τα βάλουμε όμως σε μια σειρά. Απ’ τους δέκα ποδοσφαιριστές που ολοκληρώνεται το συμβόλαιο τους με το ΑΠΟΕΛ οι έξι είναι δανεικοί από άλλες ομάδες. Πρόκειται για τους Βιντ Μπέλετς (Σαμπντόρια), Ούρος Μάτιτς (Αούστρια Βιέννης), Άλεφ ντο Σάντος (Μπράγκα), Αντρίγια Πάβλοβιτς (Ραπίντ Βιέννης), Αντρέ Βιντιγκάλ (Φορτούνα Σιτάρντ) και Μίλαν Γέφτοβιτς (Ερυθρός Αστέρας). Άλλοι τέσσερις μένουν χωρίς συμβόλαιο και πρόκειται για τους Γιώργο Μερκή, Στάθη Αλωνεύτη, Μπόι Βάτερμαν και Ανδρέα Μακρή.

Αποχαιρετούν στα σίγουρα

Ο ίδιος ο Πρόδρομος Πετρίδης δήλωσε πως δύσκολα, πολύ δύσκολα θα μείνει κάποιος δανεικός με τις ρήτρες που έχουν συμφωνηθεί γιατί είναι πολύ ψηλές. Ακόμη όμως και να μην ισχύει αυτό, πέραν απ’ τους Μπέλετς και Άλεφ, δύσκολα θα βλέπαμε κάποιον άλλο να παραμείνει στο ρόστερ με τη νέα χρονιά. Στο σήμερα όμως ακόμη και για τους δυο κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με σιγουριά. Για την ακρίβεια ο Μαρίνος Ουζουνίδης θα ήθελε τον Άλεφ και στη νέα χρονιά και γι’ αυτό είναι μάλλον ο ποδοσφαιριστής που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να παραμείνει στο ρόστερ. Βέβαια πρέπει να υπάρξουν συζητήσεις με την Μπράγκα. Υπάρχει δηλαδή μπόλικος δρόμος…

Ανανεώσεις

Πάμε λοιπόν και στην τετράδα που μένουν χωρίς συμβόλαιο. Αρχή κάνουμε τον Βάτερμαν ο οποίος πριν από μερικές μέρες δήλωσε πως θέλει να παραμείνει στην Κύπρο και πως έχει ακόμη κάποια χρόνια να δώσει. Αυτή του η δήλωση δείχνει πρόθεση να συζητήσει με το ΑΠΟΕΛ και αν δεν να κοιτάξει τις επιλογές. Μερκής και Αλωνεύτης είναι περιπτώσεις που το κλειδί το κρατά ο ίδιος ο Πρόδρομος Πετρίδης και πολύ πιθανόν να τους δούμε για άλλη μια χρονιά στον «Αρχάγγελο», ενώ απομένει και η περίπτωση Μακρή με τον ίδιο να θέλει πιο ενεργό ρόλο στην ομάδα ή αλλιώς θα ψάξει άλλη στέγη.

Ως εκ τούτου απ’ τη δεκάδα των ποδοσφαιριστών το συμβόλαιο τους ολοκληρώνεται αυτό το καλοκαίρι το ΑΠΟΕΛ αναμένεται να κρατήσει ελάχιστους. Οι περισσότεροι θα αποχωρήσουν και έτσι ο Μαρίνος Ουζουνίδης θα έχει τον χώρο, να κτίσει μια ομάδα όπως ο ίδιος θέλει. Οι συνολικές μεταγραφές που θα προχωρήσουν οι «Γαλαζοκίτρινοι» θα είναι κοντά σε διψήφιο αριθμό και αυτό σημαίνει πως η ομάδα που θα δημιουργηθεί θα φέρει καθαρά υπογραφή Ουζουνίδη.

Εφραίμ Γεωργίου 

Previous post

«Η ιστορία θα γραφτεί με ένα κενό...»

Next post

Ελπίζαμε ότι θα σώζαμε την αξιοπρέπεια μας