Ποδοσφαιρο

Οι επόμενες κινήσεις στον προγραμματισμό

Οι διοικούντες το ΑΠΟΕΛ να ετοιμάζουν τις επόμενες κινήσεις τους με στόχο τη δημιουργία πολύ ισχυρής ομάδας για τη νέα χρονιά.

Όπως γράψαμε αμέσως μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, θα προκύψουν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις στο ρόστερ των «γαλαζοκιτρίνων» που υποχρεωτικά φέρνουν αποχωρήσεις τόσο ποδοσφαιριστών που τελειώνουν τα συμβόλαια, όσο και κάποιων που δεσμεύονται με συμβατικές υποχρεώσεις όμως αυτό δεν θα εμποδίσει την οποιαδήποτε απόφαση.

Είναι δεδομένες οι αποχωρήσεις των Γκουντίνιο, Λάγο, Φαρίας, Ορ και Ντε Καμάργκο, ενώ θα υπάρξει και συνέχεια.

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι οι διοικούντες το ΑΠΟΕΛ έχουν ανοικτή γραμμή με διάφορους μάνατζερ που έχουν άκρες στο εξωτερικό και πιθανόν να προκύψουν προτάσεις για ποδοσφαιριστές από το υφιστάμενο ρόστερ. Δεν αναφερόμαστε μόνο στα ονόματα που έπαιξαν έντονα για το εξωτερικό (Εμπεσίλιο, Ζαχίν, Σάλαϊ) αλλά και για άλλους ποδοσφαιριστές.

Ήδη σε προφορικό επίπεδο υπήρξαν κάποιες εξελίξεις προς αυτή την κατεύθυνση αλλά προς το παρόν τίποτα δεν είναι δεδομένο. Θα είναι μεγάλη υπόθεση να ξεκαθαρίσει εντός της βδομάδας το σκηνικό με το υφιστάμενο ρόστερ και αυτή είναι η προσπάθεια των διοικούντων την εταιρεία.

Το κεφάλαιο Μοράις είναι πολύ σημαντικό και χρίζει ειδικής διαχείρισης αφού πρόκειται για την πιο εμβληματική ποδοσφαιρική μορφή στον Αρχάγγελο. Ο πλέον πετυχημένος ξένος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της ομάδας έχει στα χέρια του την πρόταση του ΑΠΟΕΛ που προνοεί σημαντική μείωση απολαβών για μονοετές συμβόλαιο. Ο ποδοσφαιριστής προτιμά διετές συμβόλαιο και πιο καλή οικονομικά πρόταση, αλλά ζυγίζει τα δεδομένα για να πάρει την τελική του απόφαση.

Απ’ εκεί και πέρα είναι πάρα πολλές οι πιθανότητες απόκτησης του Καζού για τη θέση του αριστερού ακραίου αμυντικού, ο Νατέλ πρέπει να θεωρείται ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ, ενώ έχουν εντοπιστεί οι πρώτες επιλογές και για τις άλλες θέσεις που θέλει να ενισχυθεί η ομάδα που είναι στην επίθεση με ακραίους επιθετικούς και επιθετικό κορυφής.

Αναλόγως των εξελίξεων με τον Καρλάο, αλλά και της κατάστασης του Ρουέδα θα παρθεί η τελική απόφαση για το κατά πόσο θα γίνει κίνηση απόκτησης κεντρικού αμυντικού. Αξιολογούνται για κάθε ενδεχόμενο διάφορες περιπτώσεις, ενώ στο θέμα τερματοφύλακα η θετική άποψη του Μπαλταζάρ για τον Πέρεθ και η επιθυμία του Ρόμο να είναι βασικός κάτι που δεν μπορεί να του εγγυηθεί κανένας, ίσως δώσουν προβάδισμα στον Ισπανό για παραμονή στην ομάδα.

 

sport-fm

Previous post

Υπέγραψε και ο Μπαλταζάρ

Next post

«Ελπίζω να έχουμε πολύ σύντομα το τελικό πλάνο για το ιδιόκτητο γήπεδο»