Ποδοσφαιρο

Οι επιλογές του Μπαλταζάρ

Αν και από πλευράς ΑΠΟΕΛ η επίσημη θέση αναφέρει ότι ο κατάλογος που δηλώθηκε για τους αγώνες με τη Σούντουβα δεν είναι δεσμευτικός των αποφάσεων για την τελική μορφή που θα πάρει το ρόστερ, εντούτοις με σωστή ανάγνωση των επιλογών του Μπρούνο Μπαλταζάρ κάποια πράγματα «κλειδώνουν».

Αν εξαιρέσουμε τον τραυματία Εμίλιο Νσούε και τον Άλεξ Κωνσταντίνου που δεν μπορεί να εγγραφεί σαν Κύπριος αφού όταν συμπλήρωσε το 18ο έτος της ηλικίας του δεν ήταν εγγεγραμμένος στα μητρώα της ΚΟΠ, οι υπόλοιποι «κομμένοι» από τον κατάλογο θα μείνουν εκτός ρόστερ για τη νέα περίοδο.

Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό του Πραξιτέλη Βούρου ο οποίος ενώ υπάρχει μόνο η επιλογή του Μιλάνοφ για το δεξί άκρο της άμυνας, έμεινε εκτός καταλόγου κάτι που επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που υπήρχαν τις τελευταίες μέρες για παραχώρηση του με τη μορφή δανεισμού σε άλλη ομάδα.

Τόμι Ορ, Ντένις Πολιάκοφ και Χεσούς Ρουέδα είναι επίσης ποδοσφαιριστές που δεν θα πάρουν θέση στο ρόστερ και το δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ο Μπρούνο Μπαλταζάρ καθώς δεν τους υπολογίζει για το ξεκίνημα των υποχρεώσεων της ομάδας.

Θυμίζουμε ότι από το ρόστερ έφυγε και ο Λορένζο Εμπεσίλιο που συνεχίζει την καριέρα του στον Ερυθρό Αστέρα και οι αριθμοί βγαίνουν για την τελική μορφή που θα πάρει το ρόστερ με τις αποχωρήσεις που αναφέραμε πιο πάνω.

Αν επιβεβαιωθούν οι εξελίξεις το ΑΠΟΕΛ θα έχει στο ρόστερ του 14 μη Κύπριους ποδοσφαιριστές πάνω των 22 ετών και την 15η θέση θα πάρει ο σέντερ φορ που θα αποκτηθεί για να ολοκληρωθεί ο βασικός μεταγραφικός σχεδιασμός.

Ο Μπρούνο Μπαλταζάρ πήρε δύσκολες αποφάσεις, κυρίως στην περίπτωση του Πραξιτέλη Βούρου, όμως είχε για κριτήριο να επιλέξει τους ποδοσφαιριστές που κρίνει ότι ισχυροποιούν το ΑΠΟΕΛ, γνωρίζοντας ότι ο Ελλαδίτης έχει αρκετά χρόνια μπροστά του για να αγωνιστεί στην ομάδα.

 

 

 Κώστας Παναγιώτου  sportfm

Previous post

Τρέλα για τον Αλ-Τάαμαρι!

Next post

Καλύτερα Νσούε και Ζαχίντ