ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠοδοσφαιρο

Ο νέος ρόλος του Νούνο Μοράις

Μετά από μια δωδεκαετία γεμάτη από επιτυχίες και τρόπαια έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για την υποστολή της σημαίας του ΑΠΟΕΛ που ακούει στο όνομα Νούνο Μοράις.

Οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ αναμένουν την τιμητική του Πορτογάλου για να τον αποθεώσουν όπως του αξίζει για την τεράστια προσφορά του στον σύλλογο σαν ποδοσφαιριστής.

Είναι ένας παίκτης που κόσμησε τα κυπριακά γήπεδα με την παρουσία του και δημιούργησε πολλούς φανατικούς υποστηρικτές αλλά και αρκετούς «haters» λόγω του υπερβάλλοντος ζήλου που κατέθετε στο γήπεδο.

Έχει ταυτίσει το όνομα του με τις σπουδαιότερες επιτυχίες στην σύγχρονη ιστορία του ΑΠΟΕΛ, κάτι που ελάχιστοι παίκτες κατάφεραν να πετύχουν στον παγκόσμιο αθλητισμό. Ο Μοράις για τον ΑΠΟΕΛ είναι ότι ο Τότι για τη Ρόμα, ο Ζανέτι για την Ίντερ, ο Μαλντίνι για τη Μίλαν και άλλες τεράστιες φιγούρες που ταυτίστηκαν με τη φανέλα που αγωνίστηκαν.

Ο κορυφαίος παίκτης στην ιστορία της ομάδας (βάσει τίτλων και προσφοράς) ξεκινάει μια νέα καριέρα, παίρνοντας πόστο στο τεχνικό επιτελείο. Σίγουρα, θα χρειαστούμε αρκετό καιρό για να συνηθίσουμε τον Μοράις εκτός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου.

Πολύ δύσκολο θα είναι και για τον ίδιο τον Πορτογάλο, ο οποίος καλείται πλέον να υπηρετήσει την ομάδα του από τη «δεύτερη γραμμή». Θα χρειαστεί σίγουρα χρόνο για να το «χωνέψει» ότι δεν πρόκειται ποτέ ξανά να αγωνιστεί.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΑΠΟΕΛ για τη συνεργασία του με τον Μοράις δεν αναφέρονται τα ακριβή καθήκοντα που θα έχει ο Πορτογάλος. Ωστόσο, η παρουσία του στις προπονήσεις, στα αποδυτήρια και στον πάγκο θα έχει πολλαπλά οφέλη για την εύρυθμη λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Από τον Μοράις έχουν να κερδίσουν πολλά κυρίως οι ποδοσφαιριστές της ομάδας, καθώς ο Πορτογάλος μπορεί να τους μεταδώσει τα στοιχεία που χρειάζεται κάποιος για να πετύχει στον ΑΠΟΕΛ αλλά και να αντέχει στη αφόρητη πίεση. Ο Πορτογάλος έχει την εμπειρία και την επιρροή (στους πλείστους παίκτες) για να διατηρήσει ένα καλό κλίμα στα αποδυτήρια, το οποίο είναι το άλφα και το ωμέγα σε μια ομάδα.

Ο Μοράις ξέρει καλύτερα από όλους τα «τερτίπια» όλων στον Αρχάγγελο, διοικούντων, παικτών, προπονητών κτλπ. Γνωρίζει από πρώτο χέρι τις απαιτήσεις της διοίκησης και η παρουσία του στο τεχνικό επιτελείο αναμένεται να φέρει πιο κοντά το τρίπτυχο ποδοσφαιριστές-τεχνικό team-διοίκηση, δημιουργώντας μια καλύτερη βάση επικοινωνίας, που αυτό είναι και το ζητούμενο.

Εμείς κουτσά στραβά θα συμβιβαστούμε με τη νέα τάξη πραγμάτων όσο αφορά το νέο ρόλο του Πορτογάλου. Το θέμα είναι να το συνηθίσει και ο ίδιος.

www.24sports.com.cy

Previous post

H καλύτερη επίδοση σε συνεχόμενα εντός έδρας match

Next post

Τα πακέτα εισιτηρίων για τον όμιλο μας