ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠοδοσφαιρο

Ο «Mr Assistman» Γκάγιας Ζαχίντ

Υπάρχουν κάποιοι ποδοσφαιριστές που έχουν χάρισμα. Έχουν το ξεχωριστό ταλέντο να βλέπουν γήπεδο όσο κανείς άλλος και να στέλνουν τη μπάλα εκεί που θέλουν. Ξέρουν που, πως και πότε να πασάρουν ή να σεντράρουν ώστε να έρθει τέρμα. Ένας από αυτούς αναμφίβολα είναι ο Γκάγιας Ζαχιντ.

Ο Πακιστανός ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ ήρθε στην ομάδα χωρίς τις μεγάλες περγαμηνές. Πολλοί θεώρησαν πως θα ήταν μια αποτυχημένη μεταγραφή, ή έστω ένας παίκτης που δεν θα ξεχώριζε. Για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους ακόμη και η καταγωγή του έπαιξε ρόλο στην άποψη του κόσμου. Και όντως ήταν ένα στοίχημα. Παρά το γεγονός πως γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Νορβηγία οι γονείς του είναι απ’ το Πακιστάν και έτσι υπήρχε αυτό ερωτηματικό.

Τελικά οι 500 χιλιάδες του που έβγαλε απ’ τα ταμεία του ο ΑΠΟΕΛ τελικά δεν πήγαν χαμένες. Συνολικά ο Ζαχίντ έδωσε 19 ασίστ και όλες στο πρωτάθλημα. Περισσότερες από κάθε άλλο παίκτη σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα(!). Παράλληλα πέτυχε και 10 τέρματα στο πρωτάθλημα. Έτσι περίπου ένα στα τρία τέρματα που πετύχαινε ο ΑΠΟΕΛ είχε την υπογραφή του Γκάγιας Ζαχίντ. Αν υπολογίσουμε μάλιστα πως στα τέλη του Φεβρουαρίου έμεινε από δυνάμεις (αποτέλεσμα των ασταμάτητων συμμετοχών απ’ τον περασμένο Απρίλη μια και το πρωτάθλημα Νορβηγίας δεν έχει διακοπή το καλοκαίρι), τότε το κοντέρ δεν μπορούμε να ξέρουμε που θα σταματούσε.

Το Γενάρη αρκετές ομάδες έδειξαν ενδιαφέρον για τον Γκάγιας, όμως ο ΑΠΟΕΛ με τίποτα δεν μπορούσε να τον δώσει. Τα ποσά που ακούστηκαν ήταν όντως τέτοια που οι «Γαλαζοκίτρινοι» υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έλεγαν ναι με κλειστά τα μάτια. Όμως υπήρχε ένα μεγάλο θέμα που έβαλε δεύτερες σκέψεις στον ΑΠΟΕΛ. Ήταν οι τραυματισμοί στη μέση και έτσι δεν θα μπορούσαν να τον αντικαταστήσουν, καθώς υπάρχει το όριο των τεσσάρων μεταγραφών. Τώρα όμως στη μεταγραφική σεζόν του καλοκαιριού που ξεκινά, το κεφάλαιο Ζαχίντ θα ανοίξει και πάλι.

Εφραίμ Γεωργίου

Πηγή: 24sports.com.cy

Previous post

Ο Μοράις και το συμβόλαιο του

Next post

Ρομό ή Πέρεθ ή κάτι άλλο;