Ποδοσφαιρο

Ο Μπέλετς και ο Μπέζιακ

Ο Τόμας Ντολ έβγαλε το κρυφό του χαρτί στον επαναληπτικό με την Καραμπάχ. Ο λόγος για τον Μπέζιακ. Κανείς δεν περίμενε πως ο Γερμανός κόουτς θα του δώσει φανέλα βασικού αλλά η επιλογή του φάνηκε πως ήταν λίρα 100.

Ο Ντόλ έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την παρουσία του στις προπονήσεις και γι’ αυτό τον επέλεξε για το αρχικό σχήμα. Ο Μπέζιακ μετεγγράφηκε στον ΑΠΟΕΛ τον περασμένο Δεκέμβριο και δυστυχώς για αυτόν σε μια περίοδο που δεν υπήρχε επιθετικός στους γαλαζοκίτρινους, και… μοιραία του κόλλησαν την ταμπέλα του φορ, γεγονός όμως που δεν είναι, καθώς έχει την δυνατότητα να αγωνιστεί στα άκρα της επίθεσης και πίσω από τον φορ. Σαφέστατα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως επιθετικός όπως τους Πάβλοβιτς και Χαλένιους, αλλά ως παίκτης συνόλου.

Ο Μπέλετς από την άλλη, ήταν ένας από τους βασικούς πυλώνες της πρόκρισης του ΑΠΟΕΛ, αφού φαίνεται πως είναι τερματοφύλακας με εκπληκτικά προσόντα τα οποία έδειξε από την πρώτη του παρουσία κόντρα στην Σουτιέσκα. Στην αναμέτρηση με την Καραμπάχ σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις έδειξε τα ρεφλέξ του.

Στην πρώτη διόρθωσε το λάθος του Λαφράνς με εκπληκτική επέμβαση ενώ στην δεύτερη περίπτωση σταμάτησε την λάθος απομάκρυνση του Μερκή. Σίγουρα είναι ένας τερματοφύλακας που εμπνέει εμπιστοσύνη στους αμυντικούς του και ένας άσσος που δικαίως κερδίζει μέχρι στιγμής της εντυπώσεις.

Οι δύο τους, χωρίς σε καμία περίπτωση να μειώνουμε την προσφορά των άλλων, ξεχώρισαν ο ένας αθόρυβα και ο άλλος συνεχίζοντας τις καλές του παρουσίες κάτω από τα δοκάρια.

Previous post

«Τώρα, ευτυχώς ο επόμενος αντίπαλος είναι εύκολος»!

Next post

Τα εισιτήρια για τον αγώνα με τον Άγιαξ