ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠοδοσφαιρο

Ο Εφραίμ, ο Χάνι και το σύνδρομο της «καφετέριας»

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ομάδας μας Νεκτάριος Πετεβίνος μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95.0 και την εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» με τους Δημήτρη Χριστοφόρου και Ονησίφορο Σταύρου για τον επερχόμενο κρίσιμο αγώνα της Κυριακής (21/4) κόντρα στην ΑΕΚ στην «Αρένα», αλλά και όλα τα θέματα που μας απασχολούν.

Αναλυτικά:

Για τον αγώνα της ΑΕΚ: «Είναι ένα παιχνίδι κλειδί. Αγώνας κλειδί είναι κάθε αγώνας γιατί είμαστε σε μια φάση που μπορούμε να δούμε κάποια μαθηματική εξέλιξη. Τα σενάρια είναι πολλά ακόμη και πρέπει να βλέπουμε το πιο απλό που μπορεί να υπάρξει. Η δική μας πρόθεση είναι να πάμε στην «Αρένα» και να κερδίσουμε. Ταυτόχρονα ξέρουμε πόσο δύσκολη αποστολή είναι γιατί είναι μια έδρα που μας δυσκολεύει ιδιαίτερα. Είναι μια ομάδα μέσα στις τρεις καλύτερες του πρωταθλήματος. Πέραν από το κίνητρο του πρωταθλήματος, είναι και άλλα. Όπως να κερδίσουμε την μοναδική ομάδα που δεν κερδίσαμε φέτος στην πρώτη εξάδα. Είναι ένα ισχυρό βήμα και μια νίκη ισούται με μισό τίτλο. Θα ξέρουμε το αποτέλεσμα του αγώνα με τον Απόλλωνα. Δεν είναι καλό να γνωρίζουμε αν είναι θετικό αυτό το αποτέλεσμα. Το ιδανικότερο είναι να παίζουν οι ομάδες την ίδια ώρα. Αυτό βέβαια δεν είναι πάντα εφικτό, μάλιστα ο λόγος που παίξαμε εμείς μετά τον Απόλλωνα δυο συνεχόμενες φορές ήταν απλώς θέμα κλήρωσης».

Για τα αγωνιστικά δεδομένα: «Οι δυο τελευταίες προπονήσεις θα είναι απογευματινές προπονήσεις. Ο μοναδικός που έχει κάποιο θέμα είναι ο Σάββας Γκέντσογλου. Συμμετείχε χθες στο πρόγραμμα αποθεραπείας με τους παίκτες που αγωνίστηκαν στο Παραλίμνι. Δεν ακολουθήσε το πρόγραμμα εντάσεων μετά και έχει μειώσει τις πιθανότητες του να είναι στην αποστολή. Οι υπόλοιποι είναι επιλογές. Μεσολαβεί και η διακοπή του Πάσχα και θα τον έχουμε μαζί μας με την επανέναρξη του πρωταθλήματος μάλλον τον Σάββα».

Για τον αγώνα κυπέλλου με ΕΝΠ και τον τελικό: «Ο ΑΠΟΕΛ κινδύνεψε, αλλά ήταν ένα παιχνίδι που δεν ήταν ιδιαίτερα ελκυστικό και που ελέγχαμε. Η μοναδική φορά που κανείς είδε σενάριο αποκλεισμού ήταν στη φάση της μεγάλης απόκρουσης του Ρομό. Ο προπονητής είχε να διαχειριστεί το ρόστερ και παίζουμε κάθε τρεις μέρες. Προχωρήσαμε σε αλλαγή συστήματος. Πήραν παίκτες συμμετοχές που δεν παίζουν συχνά και δεν είχαμε τη συνοχή. Ακόμα και μετά από αυτά τα δεδομένα είχαμε την κατοχή, τον έλεγχο και έπαιξε ρόλο η ποιότητα και η θέληση. Υπερίσχυσε το θέμα της ποιότητας και της ψυχραιμίας. Η ΕΝΠ έκανε την καλύτερη της εμφάνιση. Είμαστε στον τελικό και έχουμε την ευκαιρία να πάμε στα 22 κύπελλα. Η συγκυρία μας έφερε να αγωνιζόμαστε απέναντι στην ομάδα που κατακτήσαμε τελευταία φορά τον τίτλο».

Για τον Εφραίμ: «Πρέπει να αντιλαμβανόμαστε πως δημιουργούνται θέματα. Ήταν μια παραφιλολογία που αναπτύχθηκε όχι από επίσημες πηγές. Ούτε πρόβλημα τραυματισμού είχε, ούτε θέμα με τον προπονητή είχε. Αυτό το no comment δεν ήταν ίσως ο πιο κομψός τρόπος, αλλά αυτός είναι ο Πάολο Τραμετσάνι. Δεν ήθελε να σχολιάσει ένα παίκτη που δεν αγωνίστηκε. Οι παίκτες πρέπει να είναι έτοιμοι για να αγωνίζονται όποτε τους ζητηθεί. Για το θέμα επέκτασης με τον Γιώργο, απορώ πως κάποιος μπορεί να σκέφτεται αυτό το πράμα. Ο Εφραίμ έχει ακόμα δυο χρόνια συμβόλαιο».

Για τον Χάνι: «Υπάρχει ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι μπροστά μας. Αυτά από Δευτέρας. Δεν υπάρχει κάτι τελεσίδικο, είμαστε σε επαφές με την ομάδα του ποδοσφαιριστή. Θα έχουμε εξελίξεις για τον προγραμματισμό από Δευτέρας».

Για τον κόσμο: «Μιλάμε για λίγα λεπτά ελεύθερης προπώλησης και ήταν μόλις 720 εισιτήρια και εξαντλήθηκαν. Κάποιοι δεν εκμεταλλευτήκαν την προπώληση όταν είχαν προτεραιότητα. Είναι η δεύτερη φορά που κάναμε sold out μετά τον πρώτο αγώνα με τον Απόλλωνα εκτός. Αν είναι δυνατό να λεμέ sold out αυτά τα νούμερα. Η χρονιά έχει σημαδευτεί με την χειρότερη προσέλευση κόσμου από το 2000; Πέρσι είχα μιλήσει για το σύνδρομο της «καφετέριας» με το μέτρο της προσωρινής ταυτοποίησης. Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού. Δύσκολα αλλάζεις την ρουτίνα κάποιου. Άλλαξε η κουλτούρα μας».

season tickets 2019-2020
Previous post

Εκτός μόνο ο Γκέντσογλου

Next post

Επιστρέφει στην ενδεκάδα ο Νικόλας