Ποδοσφαιρο

Ο ΑΠΟΕΛ χρειάζεται δίπλα του, τους οργανωμένους οπαδούς του

Βαρύ το τίμημα για την Ομάδα μας της αποχής των οργανωμένων μας για την κάρτα οπαδού.

Μετά και το πέρας 3 μηνών εφαρμογής της κάρτας φιλάθλου, τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά… Ο ΑΠΟΕΛ μας έχει υποστεί τη μεγαλύτερη ζημιά όσο αφορά την μεγάλη μείωση που παρατηρήθηκε στην προσέλευση του κόσμου στα γήπεδα.

Σταθεροί στην θέση τους οι οργανωμένοι μας απέχουν από τους σημαντικούς αλλά και γενικότερα από όλους τους αγώνες της Ομάδας μας. Τους οργανωμένους όμως, ακολούθησαν και άλλοι πολλοί αγνοί φίλαθλοι που στηρίζουν την απόφαση τους για αποχή.

Τόσο οικονομικά όσο και ψυχολογικά, η Ομάδα μας δείχνει επηρεασμένη από την μη προσέλευση του κόσμου στα γήπεδα. Οικονομικά δεν ήμασταν και στα καλύτερα μας (κάθε άλλο), αφού μετά τον αποκλεισμό από την Αστάνα τα έσοδα της Ομάδας μας μειώθηκαν δραματικά.

Ψυχολογικά, η Ομάδα μας δείχνει επίσης έντονα επηρεασμένη από την απουσία των εκδηλωτικών, φανατικών οπαδών μας κάτι που είχε ως τίμημα την απώλεια αρκετών βαθμών. Οι παίχτες, η διοίκηση και η τεχνική ηγεσία θέλουν τους οργανωμένους να επιστρέψουν σύντομα πίσω στα γήπεδα, αφού αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της Ομάδας, η ψυχή και η μεγάλη της δύναμη.

Με αυτούς ο Θρύλος μας πέτυχε τους μεγαλύτερους άθλους του. Με τον 12ο παίχτη στο πλευρό της η Ομάδα μας πέτυχε τα ακατόρθωτα, έκανε θαύματα στην Ευρώπη και κυριάρχησε στο Πρωτάθλημα μας.

Χωρίς τους οργανωμένους μας το γήπεδο είναι εκκλησία. Χωρίς τους οργανωμένους το γήπεδο είναι μόνο για συγγενείς και φίλους. Χωρίς τους οργανωμένους στο πλευρό τους, οι παίχτες μας δεν είναι σε θέση να αντεπεξέλθουν στις μεγάλες δυσκολίες που συναντούν, στην προσπάθεια τους ν’ ανέβουν ξανά στην κορυφή.

Χωρίς τους οργανωμένους οπαδούς μας, η ατμόσφαιρα στα γήπεδα, ακόμα και σε ντέρμπι μοιάζει σαν να είμαστε σε θέατρο, σε Σινεμά και όχι σε αθλητική, ποδοσφαιρική αρένα. Χωρίς αυτούς οι αγώνες της Ομάδας μας φαντάζουν σαν να είναι φιλικά ή ακόμα χειρότερα μας ξενερώνουν…

Προφανώς και δεν επηρέασε όλες τις ομάδες το μέτρο αυτό για αυτό και κάποιες ομάδες (ΑΕΚ), εξακολουθούν να το στηρίζουν, ωστόσο ο ΑΠΟΕΛ μας πιστεύουμε ότι διανύει την χειρότερη χρονιά, όσο αφορά την προσέλευση των οπαδών μας στα γήπεδα αλλά κυρίως όσον αφορά στην συνδρομή του κόσμου. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους και λένε, την πικρή για μας, αλήθεια.

Οι παίχτες μας δείχνουν και είναι πολύ επηρεασμένοι από την αποχή των οργανωμένων μας και δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα αφού στις κερκίδες αντί να βρίσκονται αυτοί που τους εμψυχώνουν ακατάπαυστα, βρίσκονται αυτοί που συνέχεια κατακρίνουν την προσπάθεια τους.

Η Ομάδα χρειάζεται τον κόσμο της, τους πιστούς και φανατικούς οπαδούς της αφού είναι αναπόσπαστο κομμάτι της.  Η κάρτα φιλάθλου μετά από 3 μήνες εφαρμογής θεωρείται καταστροφική και ταφόπλακα για το κυπριακό ποδόσφαιρο. Οι ΑΠΟΕΛίστες αντέδρασαν πρώτοι με πορείες, με πανό, με την αποχή. Συνεχίζουν με αποφασιστικότητα τον αγώνα τους ενάντια στην εφαρμογή της κάρτας οπαδού. Ευχόμαστε να κερδίσουν αυτή την σημαντική «μάχη».

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΗΠΕΔΑ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ…
ΘΕΛΟΥΜΕ ΦΩΝΗ, ΠΑΛΜΟ, ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΩΔΕΚΑΤΟ ΠΑΙΧΤΗ ΣΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ.
ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ!

Άποψη της Μ. Κ.

Previous post

ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ. ΑΠΟΕΛ: «Μάριε, οι Πορτοκαλί είναι κοντά σου»

Next post

Ανάγκη