ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠοδοσφαιροΤα ΜΜΕ για 'μας

Νέες οδηγίες στους παίκτες

Η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ φάνηκε συνεπέστατη όσον αφορά στις υποχρεώσεις της προς τους ποδοσφαιριστές. Ενημερώθηκαν άπαντες ότι έπρεπε να περάσουν από τα γραφεία της ομάδας ώστε να πληρωθούν, κάτι που έπραξαν. Ασφαλώς, δεν πήγαν όλοι μαζί. Χωρίστηκαν σε μικρές ομάδες και σε καθορισμένη ώρα ανά γκρουπ, με βάση τις οδηγίες λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ενημερώθηκαν προ τριών ημερών για την κατάσταση που επικρατεί με την πανδημία και τους κανόνες που οφείλουν να τηρούν. Προφανώς, δεν ζουν σε άλλον πλανήτη. Οι πλείστοι είναι οικογενειάρχες, ενημερώνονται για τις εξελίξεις και λαμβάνουν τα ενδεικνυόμενα μέτρα προστασίας. Και μέχρι στιγμής, δεν παρουσιάστηκε το οποιοδήποτε πρόβλημα που θα δημιουργήσει αναστάτωση.

Οι ποδοσφαιριστές, ακολούθως, πήραν νέο πρόγραμμα εκγύμνασης, το οποίο πρέπει να ακολουθούν καθημερινώς στο σπίτι. Μάλιστα, τους δόθηκαν γυμναστικά όργανα προκειμένου να διατηρηθούν σε όσο γίνεται καλύτερη κατάσταση. Βεβαίως, άλλο η προπόνηση στο προπονητικό κέντρο «Αρχάγγελος» και άλλο στο σπίτι. Αλλά, δεν μπορούν να πράξουν διαφορετικά, τουλάχιστον για τις επόμενες εβδομάδες, οπότε καλούνται να επιδείξουν τον μέγιστο επαγγελματισμό.

Τους λέχθηκε πως πρέπει, επίσης, να συνδυάζουν τη γυμναστική στο σπίτι με την καλή διατροφή. Το προπονητικό τιμ και πολύ περισσότερο οι δύο γυμναστές, Νικόλαος Γιάγκου και Παύλος Κίναν, γνωρίζουν πως συνιστά τεράστιο στοίχημα να παρουσιάσουν ξανά μια έτοιμη ομάδα στο γήπεδο, ικανή να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες, μετά από τόσο μεγάλη αδράνεια. Για όσο, βεβαίως, διάστημα κρατήσει η αποχή.

Στον ΑΠΟΕΛ, όπως και οι άλλες ομάδες, βιώνουν μία πρωτόγνωρη κατάσταση. Ξέρουν πως πρέπει να κρατήσουν ενωμένο και λειτουργικό ένα σύνολο που μετά από 40 επίσημα παιχνίδια (23 πρωτάθλημα, 14 Ευρώπη, 2 κύπελλο, 1 Σούπερ Καπ) πηγαίνει με το πόδι στο γκάζι, από τον Ιούλιο μέχρι τώρα. Κι όλα αυτά, το τελευταίο διάστημα, μέσω Skype και ατομικών προγραμμάτων που οι πρωταθλητές οφείλουν να τηρούν εξ αποστάσεως.

Το θέμα είναι πως αν ξεκινήσουν οι διοργανώσεις αρχές Ιουνίου, απίθανο νωρίτερα, θα φτάσουμε κατακαλόκαιρο για να κοπεί το νήμα του τερματισμού. Οπότε, για τους γαλαζοκίτρινους, η ανοιξιάτικη τωρινή διακοπή, θα μοιάζει με διάλειμμα μετά από έναν χρόνο μέσα στο γήπεδο. Κάτι που δεν λες και μικρό πράγμα…

Οι ποδοσφαιριστές, λοιπόν, αφού έλαβαν προσφάτως τις νέες οδηγίες από τη διοίκηση και το προπονητικό τιμ, ενημερώθηκαν πως η κατάσταση θα αξιολογηθεί μέσα της τρέχουσας βδομάδας και θα λάβουν αναλόγως νεότερες οδηγίες. Η ιστορία με τον κορωνοϊό, είναι γεγονός ότι άλλαξε πάρα πολλά στην καθημερινότητά μας και στο ποδόσφαιρο.

Του Ανδρέα Μαύρου στο Goal

Previous post

Γράφουν για ανανέωση Ουζουνίδη

Next post

«Μόνο ο Θεός μπορεί να απαντήσει...»