ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠοδοσφαιροΤα ΜΜΕ για 'μας

Να βγει αλώβητος από μια ύπουλη έξοδο

Το παιχνίδι με την Πάφο είναι το μόνο που σκέφτονται αυτή τη στιγμή όλοι στον ΑΠΟΕΛ. Οι «Γαλαζοκίτρινοι» έχουν την ευκαιρία αν παρουσιαστούν σοβαροί, να πάρουν ακόμη ένα τρίποντο και να εκμεταλλευτούν τις όποιες απώλειες στο ντέρμπι μεταξύ του Απόλλων και της ΑΕΚ. Βέβαια αυτό έρχεται σε δεύτερη μοίρα μιας και στον ΑΠΟΕΛ βλέπουν πάντα τον εαυτό τους.

Η απόδοση του ΑΠΟΕΛ στα τελευταία παιχνίδια ήταν μεστή. Δεν εντυπωσίασε αλλά ούτε και το πλήρωσε (με μοναδική εξαίρεση το ντέρμπι στην Λευκωσία, από το οποίο όμως οι «Γαλαζοκίτρινοι» έμαθαν πολλά). Τώρα απέναντι τους είναι μια Πάφος που ανεβάζει στροφές. Δυσκόλεψε σχεδόν όλες τις ομάδες στο γήπεδο της, και μάλιστα σόκαρε αρκετούς αντιπάλους γενικότερα στο πρωτάθλημα (ΑΕΛ, Ομόνοια κλπ).

Δεν πρόκειται ούτε για την σούπερ ομάδα, αλλά ούτε και για μια ομάδα που μπορείς να υποτιμήσεις. Η νίκη είναι μονόδρομος για τον ΑΠΟΕΛ. Αν δεν έρθει αυτή τότε θα μιλάμε για πισωγύρισμα και όχι άδικα. Όμως στην θεωρία αυτό δύσκολα θα συμβεί (το πισωγύρισμα), μιας και ένας σοβαρός ΑΠΟΕΛ δεν θα έχει πρόβλημα κόντρα στην Πάφο.

Το κλειδί όμως για τη νίκη αφορά δυο άξονες. Από τη μια το γεγονός πως πρέπει να μετριαστούν τα αμυντικά κενά. Πρέπει να υπάρχει συγκέντρωση και συνεργασία ώστε να μην δεχθεί τέρμα μετά από πέντε παιχνίδια, στα οποία όχι απλός δέχθηκε τέρμα αλλά δέχθηκε και πρώτος τέρμα (άσχετο πως στις 4 από τις 5 φορές γύρισε το παιχνίδι). Από την άλλη είναι και η επίθεση. Η Πάφος είναι πολύ καλά οργανωμένη στην άμυνα της. Έχει ποδοσφαιριστές με δύναμη και πάθος, οι οποίοι ξέρουν πολύ καλά να αμύνονται και έτσι θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να διασπαστεί η άμυνα. Αν υπάρξει το καθαρό μυαλό και οι σωστές επιλογές τότε σίγουρα ο ΑΠΟΕΛ θα βρει το τέρμα κάτι που αν γίνει θα αλλάξει τη ροή του αγώνα καθώς η Πάφος θα πρέπει να ανοιχτεί.

Έτσι στον ΑΠΟΕΛ η συγκέντρωση και η αποτελεσματικότητα είναι τα δυο κλειδιά για το παιχνίδι με την Πάφο. Οι «Γαλαζοκίτρινοι» έχουν τους ποδοσφαιριστές που μπορούν να τρυπήσουν και να ξεκλειδώσουν την αντίπαλη άμυνα, όμως θέλει και προσοχή. Είναι ύπουλο το παιχνίδι αυτό και στον ΑΠΟΕΛ δεν θέλουν να την πατήσουν. Τα λόγια όμως είναι ένα κομμάτι και η πράξη άλλο και αυτό θα το δούμε αύριο.

Εφραίμ Γεωργίου

Πηγή: 24sports.com.cy

Previous post

Στήριξη στα παιδιά του Παιδο-ογκολογικού από τους «Πορτοκαλί»

Next post

Δυνατά από την αρχή