ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠοδοσφαιροΤα ΜΜΕ για 'μας

Να βάλει την σφραγίδα του

Γυρίζει σελίδα το ΑΠΟΕΛ που εισέρχεται από σήμερα στην εποχή Μαρίνου Ουζουνίδη ο οποίος επιστρέφει στον Αρχάγγελο μετά από 12 χρόνια. Ο Ελλαδίτης προπονητής παίρνει τα κλειδιά της ομάδας, έχοντας το πολύ δύσκολο έργο να την οδηγήσει σε ανάκαμψη και υλοποίηση των πρωταγωνιστικών της στόχων.

Ένα μεγάλο στοίχημα για το νέο αφεντικό των γαλαζοκιτρίνων, που επιστρέφει μεν σε γνώριμα λημέρια, με διαφορετικά ωστόσο δεδομένα, αλλά και κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Με τον Μαρίνο Ουζουνίδη στον πάγκο φιλοδοξούν στο ΑΠΟΕΛ ότι θα βρεθεί η φόρμουλα για να αποδώσει η ομάδα ποδόσφαιρο αξιώσεων, κάτι που δεν έκανε με τους προηγούμενους προπονητές, με εξαίρεση τα ευρωπαϊκά ματς που έχουν πολύ διαφορετικό χαρακτήρα.

Υπάρχουν παθογένειες στο ρόστερ για τις οποίες δεν μπορεί να κάνει και πολλά ο νέος προπονητής, αλλά είναι υποχρεωμένος να παρουσιάσει την ομάδα του με πολύ πιο πειστικό αγωνιστικό πρόσωπο για να μπορέσει να διεκδικήσει με αξιώσεις τον τίτλο.

Ο Ουζουνίδης είναι ο πέμπτος προπονητής που θα κάτσει στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ στη φετινή χρονιά, καθώς άρχισε ο Πάολο Τραμετσάνι στα ευρωπαϊκά ματς, συνέχισε η ομάδα με τον Τόμας Ντολ, τον Χατζηλούκα, ακολούθησε ο Κόρε Ινγκερμπρίγκτσεν για τον οποίο ανακοινώθηκε χθες η λύση της συνεργασίας και πλέον τα ηνία περνούν στα χέρια του Ελλαδίτη προπονητή.

Το κατά πόσο μπορεί ο Μαρίνος Ουζουνίδης να σώσει την παρτίδα, είναι κάτι που θα φανεί στην πορεία, καθώς η ομάδα μέχρι τώρα με κανένα από τους προπονητές που πέρασαν από τον πάγκο δεν έπεισε, με εξαίρεση κάποια ευρωπαϊκά ματς που έχουν άλλο χαρακτήρα.

Ο Ουζουνίδης έφτασε χθες το απόγευμα στην Κύπρο και από σήμερα θα αναλάβει τα ηνία της ομάδας, μαζί με το επιτελείο του. Ξέρει καλά την κουλτούρα του ΑΠΟΕΛ, καθώς πέρασε από τον Αρχάγγελο σαν παίκτης και σαν προπονητής έχοντας επιτυχίες και  θα προσπαθήσει κάτω από αρκετά δύσκολα δεδομένα να βάλει τη σφραγίδα του και να φέρει επιτέλους την αγωνιστική ανάκαμψη.

 

Κώστας Παναγιώτου 

Previous post

Ανακοινώθηκε ο Ουζουνίδης και οι συνεργάτες του

Next post

Τους ξέρει και τον ξέρουν