Ποδοσφαιρο

Να διορθώσει όσα πρέπει

Η κατάκτηση της 1ης θέσης και το βαθμολογικό προβάδισμα εν όψει της β΄φάσης προϋποθέτει για την ομάδα του ΑΠΟΕΛ να φτάσει μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό στο Μακάρειο τους 63 βαθμούς.

Δεν τίθεται θέμα είτε υποτίμησης, είτε άλλης αντίδρασης εκτός από την υποχρέωση όλων να μπουν στο γήπεδο και να επαληθεύσουν τις προβλέψεις.

Μέσα από τα τελευταία παιχνίδια όμως, έχουν προκύψει κάποια θέματα στα οποία ο προπονητής καλείται να αντιδράσει και να διορθώσει όσα πρέπει.

Σε πρώτη σειρά η αμυντική συμπεριφορά της ομάδας του και όταν λέμε για αμυντική δεν εννοούμε την 4άδα και τον τερματοφύλακα παρά μόνο το γενικό μηχανισμό που επηρεάζει την ανασταλτική λειτουργία.

Το ΑΠΟΕΛ δέχθηκε γκολ μεταξύ άλλων και από τις δύο ομάδες που πήγαν στη β΄κατηγορία ενώ στον επαναληπτικό με τον Ερμή δέχθηκε μόνο ένα αλλά οι ευκαιρίες της αντίπαλης ομάδας ήταν πολλές.

Επιβάλλεται με λίγα λόγια να διορθώσει αυτή την αδυναμία ο προπονητής πριν μπει στη β΄φάση όπου θα κληθεί να δώσει 10 ντέρμπι για να διεκδικήσει τον τίτλο η ομάδα του.

Με τον Ολυμπιακό δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ο Εμπεσίλιο με τις 6 κίτρινες ενώ θυμίζουμε ότι οι κάρτες διαγράφονται εν όψει της β΄φάσης.

Αν όμως ένας ποδοσφαιριστής συμπληρώσει 3η ή 6η κάρτα στο φινάλε, τότε δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην α΄αγωνιστική της β΄φάσης και ο κίνδυνος προκύπτει για τρεις ποδοσφαιριστές. Ο Λούκας Σόουζα έχει 5 κάρτες ενώ ο Μερκής και ο Φαρίας έχουν από δύο κίτρινες.

Θα πρέπει λοιπόν να προσέξουν οι εν λόγω ποδοσφαιριστές αν πάρουν φανέλα βασικού από τον προπονητή τους. Σε άλλη εξέλιξη δεν είναι για την ώρα θετικά τα μηνύματα για τους Εφραίμ και Λάγο. Ο Εφραίμ ακόμα δεν πάτησε γήπεδο και αυτό σημαίνει ότι απαγορεύεται κάθε πρόβλεψη για την επιστροφή του.

Το ίδιο ισχύει και για τον Ισπανό αριστερό αμυντικό που υποφέρει από τη θλάση στον αγώνα με την Πάφο.

 

 

sport-fm

Livesports Αpp. Κατέβασέ το Για να βλέπεις σε βίντεο τα γκολ σε σχεδόν πραγματικό χρόνο.

Previous post

Τα στιγμιότυπα της πεντάρας (video)

Next post

Ο Μακρής δηλώνει παρόν