ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠοδοσφαιρο

Ν. Πετεβίνος: «Πρέπει ν’ αλλάξουν πολλά…»

Ο εκπρόσωπος τύπου της Ομάδας μας, Νεκτάριος Πετεβίνος, έκανε δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM 95.0 και στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι», για το ντέρμπι με τηυν ΑΕΚ αλλά και το «καυτό» θέμα της κάρτας φιλάθλου.

Τα κυριότερα σημεία των δηλώσεων του:

Για το ιστορικό παιχνίδι με τη Ζενίτ: «Ήταν εξαιρετικό. Το κρύο, η διακοπή, τα βεγγαλικά, το πανό. Υπήρξε μια πολύ καλή συνεργασία μεταξύ των οπαδών σε εκείνο το παιχνίδι. Αυτό που μένει είναι η πρόκριση του ΑΠΟΕΛ απ’ τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι καθήκον μας να μνημονεύουμε αυτό που έγινε. Είναι ιστορικό. Όσο περνά ο καιρός γίνεται ακόμη πιο μεγάλο το επίτευγμα αυτό».

Για τη συνέλευση της κάρτας φίλαθλου: «Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Η μεταφορά του μητρώου είναι μια εισήγηση για αποκατάσταση της εμπιστοσύνης προς τον κόσμο. Προκάλεσε κάποια σύγχυση, μιας και τα σωματεία αυτό που προτείνουν είναι η εκτελεστική εξουσία να προχωρήσει σε αποφάσεις τομές για τον αθλητισμό. Μιλούμε για το ποδόσφαιρο αλλά υπάρχουν και τα άλλα αθλήματα. Συζητούμε για το θέμα της κάρτας, όμως πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα. Πρέπει η ΚΟΠ να αναλάβει μια πρωτοβουλία και να μην μείνουμε στα ευχόλογα. Πρέπει να ελευθερωθούν κονδύλια για αναβάθμιση των γηπέδων. Δεν γίνεται να ζητάμε συγκεκριμένες τεχνολογίες, τις οποίες δεν μπορεί να υποστηρίξει κανένα γήπεδο. Δεν γίνεται να ζητούμε τη δημιουργία εξειδικευμένων σωμάτων ασφαλείας και η απάντηση της πολιτείας να είναι οι επιτηρητές, ένας θεσμός που έχει υποβαθμιστεί και χρειάζεται ανανέωση.

Χρειάζεται ξεχωριστό σώμα στην αστυνομία. Όπως ειπώθηκε και στη συνάντηση με την ΟΥΕΦΑ, η αστυνομία είναι υπεύθυνη για όσα μπαίνουν στο γήπεδο.  Ειπώθηκαν πολλά για το θέμα. Το κάθε σωματείο πρέπει να αποφασίσει τι ακριβώς θέλει. Ακούσαμε και κάποιες θέσεις που δεν κατανοούμε πλήρως. Η ΑΕΚ έχει μια συγκεκριμένη άποψη και είναι υπέρ. Ο Απόλλωνας ζητά κατάργηση λόγω τεχνικών δυσκολιών και να μείνει ως έχει αφού λυθούν. Πρέπει να υπάρξει μια κοινή γραμμή. Κάποιοι λένε επίσης πως η μείωση δεν είναι πολύ μεγάλη. Αυτό όμως πρέπει να το δούμε στο τέλος του χρόνου. Δεν μπορείς να το δεις τώρα».

Για το αγωνιστικό κομμάτι: «Δεν υπάρχει καμιά έκπτωση. Πάμε στη Λάρνακα με στόχο τη νίκη. Έχουμε ακόμη μια προπόνηση. Θα μάθουμε απόψε την 20αδα και πάμε για τη νίκη. Δεν υπάρχει κάτι άλλο».

Για τον Τάμαρι: «Όλοι οι ποδοσφαιριστές θα αξιολογηθούν. Υπάρχει και η διαχείριση, φυσικά είναι κάτι που ο κύριος Τραμετσάνι θα το δει».

Previous post

Ανάγκη

Next post

Οι Άραβες και τα (8) εκατομμύρια για τον Τάμαρι