ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠοδοσφαιρο

«Μόνο ο Θεός μπορεί να απαντήσει…»

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ομάδας μας  Νεκτάριος Πετεβίνος, μιλώντας το μεσημέρι στον Super Sport FM (104,0) ανέφερε ότι δυστυχώς το επικρατέστερο σενάριο είναι να μην ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα και σημείωσε πως στη σημερινή τηλεδιάσκεψη θα μεταφερθεί το πλάνο έναρξης για πολύ αργότερα από αυτό που είχε υπολογιστεί για όριο επανεκκίνησης.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις

Για τα νέα δεδομένα στο ποδόσφαιρο και γενικότερα για τις συνθήκες ζωής: «Δεν μπορείς ούτε να σχεδιάσεις μακροπρόθεσμα ούτε να υπολογίσεις τι μπορεί να συμβεί στην καθημερινή σου ζωή. Είναι αδύνατο αυτή την στιγμή να έχεις κάποιο στόχο και πρέπει να λειτουργούμε μέρα με την μέρα και αν μιλάμε για ποδόσφαιρο για τις εργασίες και την φιλοσοφία για να συντηρηθεί ένα οικοδόμημα αυτό γίνεται σε έναν χρονικό ορίζοντα μίας εβδομάδας όχι περισσότερο».

Για το πρόγραμμα στους ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ: «Δεν άλλαξε κάτι σε σχέση με τα δεδομένα που είχαμε χθες όσον αφορά το πλάνο που έχει δοθεί στους ποδοσφαιριστές. Να σας εξηγήσω λίγο ποια είναι η φιλοσοφία όσον αφορά την εκγύμναση των ποδοσφαιριστών. Μιλώντας με τον γυμναστή, μας ειπώθηκε ότι το μόνο που μπορεί να γίνει είναι πρόγραμμα συντήρησης το οποίο θα τους διατηρήσει σε ένα σταθερό επίπεδο φυσικής κατάστασης, στα ίδια κιλά ώστε όταν θα έρθει αυτή η ευλογημένη ώρα που θα μπορούμε να αρχίσουμε να είναι όλοι στο ίδιο επίπεδο.

Αν αυτό συμβεί τότε με ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα προπονήσεων 15-20 ημερών μπορούν να επανέλθουν σε ένα επίπεδο για να μπορούν να αγωνιστούν. Αυτό το οποίο δόθηκε στους ποδοσφαιριστές την προηγούμενη εβδομάδα είναι μια σειρά ασκήσεων. Όσοι ποδοσφαιριστές επιθυμούσαν πήραν γυμναστικά όργανα από τον Αρχάγγελο, ποδήλατα και άλλα για να μπορούν να κάνουν και αερόβιες ασκήσεις. Από κει και πέρα αυτό το πράγμα οι γυμναστές το αλλάζουν σε μακροχρόνιο ορίζοντα ανά εβδομάδα ή αν κάποιος παίκτης το ζητήσει κάθε τριήμερο για να υπάρχει μια ποικιλία ασκήσεων αλλά το δυστύχημα είναι ότι δεν έχεις στόχο».

Θεωρείς ότι μετά και την λήψη των νέων μέτρων είναι εφικτό και αν ναι πότε θα αρχίσουν οι προπονήσεις; «Μόνο ο Θεός μπορεί να απαντήσει την ερώτηση. Ούτε οι ειδικοί δεν τολμούν να απαντήσουν. Αν πρέπει κάποιος να φτιάξει ένα σενάριο στο μυαλό του, το επικρατέστερο είναι ότι δεν θα έχουμε ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Δυστυχώς φαντάζει σαν το επικρατέστερο σενάριο. Σήμερα θα γίνει μια τηλεδιάσκεψη η οποία θα μεταφέρει το πλάνο έναρξης για πολύ αργότερα από αυτό που είχε υπολογιστεί για όριο επανεκκίνησης.

Από κει και πέρα αντιλαμβάνεστε ότι υπάρχουν και κάποια άλλα θέματα που πρέπει να συζητηθούν. Πολλές φορές μιλάμε για χώρους επαγγελματικούς που μειώθηκε ο κύκλος εργασιών, από χθες κάποιοι χώροι αποφασίστηκε να πάνε σε μηδενική βάση και αυτή την στιγμή αυτό συμβαίνει και στο ποδόσφαιρο. Λειτουργούμε αυτή την στιγμή γύρω στο 10-15%, ενώ αγωνιστικά είμαστε σε μηδενική βάση. Υπάρχουν πολλές παράμετροι που πρέπει να συζητηθούν που είναι δευτερεύουσας σημασίας αλλά θα έχουν αντίκτυπο όταν με το καλό επαναρχίσει η αγωνιστική δράση».

Αν πάμε στο σενάριο της ακύρωσης θα δούμε τις άλλες παράπλευρες αποφάσεις: «Συγκεκριμένα θέματα συζητιούνται στο ανώτερο επίπεδο. Συγκεκριμένες πτυχές για τον αγωνιστικό τομέα, τον οικονομικό και τον τομέα διαπεραίωση δεν θα παρθούν από κάθε σωματείο διαφορετικά. Εδώ είναι δύσκολο να παρθεί από κάθε ομοσπονδία ξεχωριστά. Θα υπάρχει και άλλη μια τηλεσυνάντηση στο ανώτερο επίπεδο στην οποία θα συμμετάσχει η UEFA, η FIFpro και η ECA και εκεί θα μπουν στο τραπέζι κάποια πράγματα για να βρεθεί μια κοινή συνισταμένη. Εμείς με τον ECA έχουμε μια επαφή, μας ενημερώνουν, δεν έχει προσδιοριστεί πότε θα γίνει».

Δεν μπορεί να λεχθεί κάτι για το πότε θα επαναρχίσει η δράση; «Δεν γνωρίζουμε σήμερα πόσο θα αυξηθούν τα κρούσματα ή αύριο και από την στιγμή που είναι  κάτι περισσότερο από αναλογική η πρόοδος που παρουσιάζεται τότε δεν μπορεί κανείς θα προσδιορίσει πότε θα επαναρχίσει το πρωτάθλημα. Αν για παράδειγμα σπρώξουμε τα πράγματα μέχρι τον Σεπτέμβριο θα επηρεάσουμε το επόμενο πρωτάθλημα. Βέβαια όποια συζήτηση και να κάνουμε αυτή την στιγμή, απλά χαλούμε σάλιο και το πιο φρόνιμο που έχουμε να κάνουμε είναι να ευχόμαστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και όλα τα άλλα έπονται».

Αν στη σημερινή τηλεδιάσκεψη θα τεθεί και δεύτερο πλάνο, δηλαδή τι θα ισχύσει αν δεν αρχίσει πρωτάθλημα; «Δεν θεωρώ να συμβεί κάτι τέτοιο καθώς θα πρέπει να εξαντλήσουν τα περιθώρια και μετά να τεθεί κάτι τέτοιο. Θα το τραβήξεις ώσπου πάει. Υπάρχουν και πιο άμεσα θέματα που πρέπει να λυθούν και θεωρώ ότι το κυριότερο θέμα της τηλεδιάσκεψης θα είναι το οικονομικό κομμάτι. Δεν θέλουμε να φτάσουμε σε σημείο που θα αναφερόμαστε σε πρόβλημα επιβίωσης και το πιο σημαντικό είναι να συζητηθούν και αυτής της φύσεως θέματα για να είμαστε λειτουργικοί όταν θα έρθει το επόμενο βήμα».

Πληρώσατε και τους ποδοσφαιριστές: «Θέλαμε να είμαστε απόλυτα συνεπείς σε αυτό. Απασχολεί τους ποδοσφαιριστές αυτό, εμείς ήμασταν απόλυτα συνεπείς, άρα δεν έχουμε κάτι να σκεφτόμαστε επί του συγκεκριμένου. Έχουμε να σκεφτόμαστε για τους επόμενους μήνες».

Έχετε και εφτά ποδοσφαιριστές δανεικούς στο ΑΠΟΕΛ, τι θα γίνει με αυτούς; «Αν δεν είμαστε η μοναδική χώρα, είμαστε από τις λίγες, στις οποίες τα συμβόλαια τελειώνουν τον Μάιο. Στις περισσότερες χώρες είναι μέχρι τέλος Ιουνίου. Το 2013 πλησίασε σε αυτό όταν πήγαμε να βγούμε εκτός Μάιου αλλά εκείνο το επαναληπτικό παιχνίδι πρωταθλήματος με την ΑΕΛ έγινε 31 Μαΐου».

Previous post

Νέες οδηγίες στους παίκτες

Next post

Συλλυπητήρια στον πρόεδρο