Ποδοσφαιρο

Μιλά 5 γλώσσες ο Φακινέτι!

Συνέντευξη στο επίσημο match programme της Ομάδας μας  με τη Νέα Σαλαμίνα παραχώρησε ο Μίκαελ Φακινέτι.

Αναλυτικά:

Μίκαελ πως είναι αυτοί οι πρώτοι μήνες με την ομάδα μας;

«Νιώθω πάρα πολύ καλά. Από την πρώτη στιγμή που έρχεται ένας ποδοσφαιριστής εδώ αντιλαμβάνεται πόσο μεγάλη ομάδα είναι ο ΑΠΟΕΛ. Πλήρως επαγγελματική σε όλους τους τομείς και αυτή τη στιγμή παλεύουμε και για τους δυο τίτλους, κάτι που ενθουσιάζει τον κάθε ποδοσφαιριστή».

Έχεις προσαρμοστεί εύκολα στην ομάδα; Πως είναι η σχέση σου με τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές;

«Είναι πραγματικότητα ότι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές με βοήθησαν αρκετά έτσι ώστε να προσαρμοστώ και να έχω καλές σχέσεις στα αποδυτήρια. Με βοηθά πάρα πολύ το γεγονός ότι μπορώ να μιλώ 5 γλώσσες έτσι είναι πολύ πιο εύκολο να συνεννοηθώ μαζί με όλους».

Γιατί πήρες την απόφαση να επιλέξεις τον ΑΠΟΕΛ για να συνεχίσεις την καριέρα σου;

«Ο κυριότερος λόγος ήταν γιατί ήταν εδώ ο κ. Τραμεντζάνι. Τον ξέρω πολύ καλά ως προπονητή από τη θητεία του στην Ελβετία και είναι γνωστός για την πολύ καλή δουλειά που κάνει. Ο δεύτερος λόγος είναι και αυτός που ανέφερα προηγουμένως. Ο ΑΠΟΕΛ είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα, ο πιο μεγάλος σύλλογος στην Κύπρο, πάντα παίζει για να κατακτήσει τίτλους και να αγωνιστεί στους ομίλους».

Γνώριζες κάτι για την ομάδα πριν προκύψει το άμεσο ενδιαφέρον προς το πρόσωπο σου;

«Βεβαίως και γνώριζα. Παρακολουθώ συνέχεια ποδόσφαιρο και ο ΑΠΟΕΛ είναι γνωστός για τους αγώνες που έχει δώσει στους ομίλους του UEFA Champions League. Και εύχομαι στην ομάδα να έχει συνέχεια σε αυτές τις παρουσίες όπως είχε και στο παρελθόν».

Ήρθες στην ομάδα ως μεταγραφή του χειμώνα. Είναι πιο δύσκολο για έναν ποδοσφαιριστή να προσαρμοστεί όταν έρχεται στο μέσο μια καλοκαιρινής περιόδου;

«Ναι είναι πιο δύσκολο. Όμως όπως εγώ το αντιλαμβάνομαι αν δουλέψεις σκληρά τότε δε θα αργήσει η μέρα που θα μπορέσεις να έχεις πλήρη προσαρμογή. Εγώ δουλεύω και προσπαθώ να εκμεταλλεύομαι στον καλύτερο βαθμό τις ευκαιρίες που μου δίνει ο προπονητής. Όσο και αν βελτιώνεσαι όμως δεν πρέπει ποτέ να σταματήσεις να προσπαθείς να γίνεις ακόμα καλύτερος».

Ποια είναι η κύρια θέση που αγωνίζεσαι;

«Για μένα ένας μοντέρνος ποδοσφαιριστής θα πρέπει να προσαρμόζεται σε όποια θέση του ζητηθεί. Η κύρια θέση που αγωνίζομαι είναι αυτή του αριστερού ακραίου αμυντικού. Μπορώ και έχω παίξει επίσης και ως κεντρικός μέσος ή ως αριστερός ακραίος μέσος. Το πιο σημαντικό για κάθε παίκτη είναι να βρίσκεται στο γήπεδο και να βοηθά την ομάδα του σε οποιαδήποτε θέση».

Previous post

«Δεν εφησυχάζουμε...»

Next post

4άρα και άλλο ένα βήμα προς το 28o! (pics)