ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠοδοσφαιρο

Μερκής: «Η διαφορά είναι στο DNA του πρωταθλητή»

Ο Γιώργος Μερκής μίλησε στην κάμερα του ΡΙΚ και στην εκπομπή, «Γκολ και Θέαμα». Ο διεθνής κεντρικός αμυντικός  μας μίλησε για τις στιγμές του στον Θρύλο και στην απόφαση του να αφήσει την απομίμηση. 

Μίλησε με τα καλύτερα για τον πρόεδρο, Πρόδρομο Πετρίδη και τον στόχο του που είναι να κλείσει την καριέρα του στον ΑΠΟΕΛ μας.

Αναλυτικά:  

Για την φετινή σεζόν: «Μας έριξε ψυχολογικά ο αποκλεισμός από την Σούντουβα. Ήρθε ο αποκλεισμός από την Αστάνα ήταν καθαρά θέμα τύχης στην διαδικασία των πέναλτι. Άρχισε το πρωτάθλημα, η αμφισβήτηση με αποκορύφωμα να έρθει η μεγάλη ήττα από την Δόξα. Εκεί ήρθε η αλλαγή προπονητή, ήρθε ο κύριος Τραμετσάνι. Εκεί άρχισε μια νέα περίοδος για τον ΑΠΟΕΛ, κέρδισε την εμπιστοσύνη του κόσμου και πήραμε το πρωτάθλημα. Ήμαστε μαθημένοι στην πίεση και πιστεύαμε πως κάποια στιγμή θα ανακάμψουμε έτσι και έγινε».

Για το τι διαφορετικό έχει ο ΑΠΟΕΛ από τις άλλες ομάδες: «Φέτος ήταν ένα καλό πρωτάθλημα, σχεδόν μέχρι τέλος υπήρχε αγωνία. Ο ΑΠΟΕΛ διαφέρει από τις άλλες ομάδες, έχει το μέταλλο του πρωταθλητή, έχουμε κουραστεί να το λέμε. Η δεύτερη θέση είναι αποτυχία. Αγωνιζόμενος και πριν σε άλλη ομάδα, δεν είχαμε το DNA του πρωταθλητή».

Για τον τρόπο που έφυγε από τον Απόλλωνα: «Ο τρόπος που έφυγα από τον Απόλλωνα παρουσιάστηκε κάπως διαφορετικά. Δυσκολεύτηκα να πάω, όταν πήγα κάποιες μέρες στην αρχή το σκεφτόμουνα, αλλά σε βάθος χρόνου ήταν η πιο σωστή επιλογή που έκανα στην καριέρα μου. Ο ΑΠΟΕΛ μου έδωσε την ευκαιρία να αναγεννηθώ, τα τρεισήμισι χρόνια που είμαι στον Αρχάγγελο έκανα τα καλύτερα χρόνια στην καριέρα μου».

Για τον Πρόδρομο Πετρίδη: «Ιδανικός άνθρωπος για να είναι πρόεδρος ομάδας. Κάποιες φορές βγάζει εικόνα προς τα έξω, πιο ατίθασος είναι παρεξηγημένος και δεν είναι έτσι. Εμείς που το γνωρίζουμε είναι πολύ καλός άνθρωπος, εργάτης του ΑΠΟΕΛ και αγάπα τον ΑΠΟΕΛ. Παίζει σημαντικό ρόλο ότι είναι πρόεδρος μας και είναι στο πλευρό μας όλες τις στιγμές. Έχει μεγάλο μερίδιο στις επιτυχίες του ΑΠΟΕΛ».

Για την ανανέωση του συμβολαίου του: «Τα χρόνια περνάνε, παρόλο που πέρασε ο χρόνος νιώθω καλά. Δεν νιώθω σ’ αυτή την ηλικία (35 χρόνων). Στόχος μου είναι να τελειώσω στον ΑΠΟΕΛ. Είμαστε σε προχωρημένες συζητήσεις, έχω μιλήσει με τον πρόεδρο. Θέλω να μείνω στον ΑΠΟΕΛ και θέλουν να με κρατήσουν. Είμαστε κοντά και έχουν απομείνει κάποιες λεπτομέρειες».

Previous post

«Οι αντίπαλοι μας δεν αντέχουν την πίεση»

Next post

Οι αλλαγές στον σχεδιασμό ενόψει Ευρώπης