ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠοδοσφαιρο

Μεγαλύτερο βάθος και ποιότητα στην άμυνα

Μεγάλο βάρος είχαν σηκώσει το προηγούμενο διάστημα οι αμυντικοί του Θρύλου, καθώς οι τραυματισμοί του Σάβιτς και του Βούρου, έριξαν το βάρος κυρίως στο δίδυμο Μερκή – Ιωάννου.

Οι δύο ποδοσφαιριστές ανταποκρίθηκαν σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό, ωστόσο είναι σημαντικό για κάθε ομάδα να έχει βάθος σε όλες τις γραμμές και οι γαλαζοκίτρινοι το διαθέτουν.

Πλέον όλοι οι ποδοσφαιριστές της άμυνας, είναι στη διάθεση του Τόμας Ντολ, ο οποίος έχει την πολυτέλεια να διαχειριστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το υλικό που έχει στη διάθεση του.

Με την επιστροφή του Σάβιτς στη δράση στα τελευταία ματς (έπαιξε στο Σούπερ Καπ με την ΑΕΛ και στο εκτός έδρας ματς με τη Σεβίλλη), αλλά και με την επιλογή που δίνει ο Βούρος που αγωνίστηκε στο χθεσινό φιλικό με τον Ακρίτα, οι γαλαζοκίτρινοι αποκτούν μεγαλύτερο βάθος και ποιότητα στα μετόπισθεν, στοιχείο πολύ σημαντικό για τα δύσκολα και μαζεμένα ματς που έρχονται.

Ο Βούρος δίνει τη δυνατότητα στον Τόμας Ντολ να τον χρησιμοποιήσει τόσο στο κέντρο της άμυνας, όσο και στο δεξί άκρο, εκεί όπου σε κάποια στιγμή θα πρέπει να μείνει εκτός ο Ντράγκαν Μιχαϊλοβιτς για να πάρει ανάσες ξεκούρασης, ενώ ο Σάβιτς δίνει άλλη δυναμική στην αμυντική γραμμή.

Ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ θα μπει στη λογική του rotation για τα επόμενα ματς και έχει τη δυνατότητα να το πράξει με τόσο καλές επιλογές που έχει πλέον στη διάθεση του και για την αμυντική γραμμή.

Η ομάδα είναι γεμάτη, τόσο στο κέντρο της άμυνας με τους Σάβιτς, Μερκή, Ιωάννου και Βούρο, όσο και στα άκρα όπου έχει τις επιλογές των Μιχαϊλοβιτς και Ζοαοζίνιο, ενώ υπάρχουν και οι πολύ καλές επιλογές των Ιωάννου και Βούρου.

 

Κώστας Παναγιώτου  

Previous post

Ο Τέτι επέστρεψε με... αξιολογήσεις

Next post

Το πολύ δύσκολο πρόγραμμα