Ποδοσφαιρο

Μεγάλο το βάρος που πέφτει σε παίκτες και προπονητή

Εξαιρετικά σημαντικό για τον ΑΠΟΕΛ είναι το επικείμενο ντέρμπι με τον Απόλλωνα και εννοείται ότι το βάρος που πέφτει σε προπονητή και ποδοσφαιριστές είναι πολύ μεγάλο. Ίσως το μεγαλύτερο από το ξεκίνημα της σεζόν. Πρώτον, οι γαλαζοκίτρινοι αν χάσουν, θα δουν τη διαφορά από την κορυφή να ανοίγει στους πέντε βαθμούς. Και φυσιολογικά, τα πράγματα θα γίνουν δυσκολότερα.

Δεύτερον, η ομάδα της Λευκωσίας θέλει να καταθέσει την ανωτερότητά της απέναντι στο σύνολο που προσπαθεί να της τερματίσει το σερί κατακτήσεων τίτλων. Τρίτον, να αποδείξει ότι ξέρει να απαντά στα ζόρικα, παίρνοντας εκ νέου την κατάσταση στα χέρια της. Από εδώ και στο εξής οφείλουν να μιλήσουν πρωτίστως οι ποδοσφαιριστές, δείχνοντας ισχυρή κράση για τον τίτλο.

Όλα αυτά τα «πρέπει» υπάρχουν στις πλάτες των γαλαζοκιτρίνων, οι οποίοι καλούνταν να «φωνάξουν» ότι έχουν το αγωνιστικό υπόβαθρο για να ανταπεξέλθουν σε ένα ματς που θα το παίξουν με το πιστόλι στον κρόταφο. Να φέρουν εις πέρας την αποστολή και να πάρουν έναν «τελικό» που θα τους κρατήσει όρθιους στο πρωτάθλημα και παραλλήλως θα επιβεβαιώσει πως έχουν χαρακτήρα και ψυχή. Πως όταν είναι ψυχωμένοι, δεν έχουν να φοβηθούν κανέναν.

Οι ποδοσφαιριστές του Πάολο Τραμετσάνι θα κληθούν την Κυριακή να ξεπεράσουν τα όριά τους. Να παρουσιαστούν στο γήπεδο ως «πολεμιστές». Να καταθέσουν την ψυχή τους σε ένα 90λεπτο που θα πέφτουν κορμιά, με τη δύναμη και την αποφασιστικότητα να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο.

Ο ΑΠΟΕΛ κατά τον τελευταίο ενάμιση μήνα αδικεί τον εαυτό του. Και τον αδικεί διότι ενώ παλεύει με πάθος, δεν έχει κυρίως καλά ποσοστά στο τελείωμα των φάσεων. Όπως έγινε, για παράδειγμα, στα πρόσφατα ματς με την ΑΕΚ, τη Νέα Σαλαμίνα, την Πάφος FC, την Αλκή. Είναι πρόβλημα που τσαλακώνει την εικόνα και στερεί δυναμικής.

 

 

goal

season tickets 2019-2020
Previous post

Επιστρέφει ο Μοράις;

Next post

Το πρόγραμμα από τη 5η μέχρι την 7η αγωνιστική