Ποδοσφαιρο

Με Ουζουνίδη και του χρόνου

Σε στάση αναμονής βρίσκονται στον ΑΠΟΕΛ όπως και σε όλες τις ομάδες, περιμένοντας να δουν πως θα εξελιχτεί η κατάσταση τις επόμενες βδομάδες με την πανδημία του κορωνοϊού και αν καταστεί εφικτή η επανέναρξη του πρωταθλήματος.

H UEFA έχει θέσει σαν στόχο να ολοκληρωθούν τα εγχώρια πρωταθλήματα το αργότερο μέχρι τις 30 Ιουνίου. Ωστόσο, για να γίνει εφικτή η επανέναρξη των πρωταθλημάτων θα πρέπει να παρατηρηθεί τις επόμενες βδομάδες μια ύφεση στην εξάπλωση του κορωνοϊού κάτι το οποίο ευχόμαστε όλοι.

Ακόμα κι αν ισχύσει το καλό σενάριο που θέλει το κυπριακό πρωτάθλημα να ολοκληρώνεται πριν τα τέλη Ιουνίου, αυτό σημαίνει ότι οι ομάδες θα έχουν ελάχιστο χρόνο στη διάθεση τους για ξεκούραση και προγραμματισμό ενόψει της νέας σεζόν και αυτό ισχύει ειδικά για τις ομάδες που θα έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις.

Το ίδιο αναμένεται να ισχύσει και για τον ΑΠΟΕΛ, εφόσον οι «γαλαζοκίτρινοι» εξασφαλίσουν με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο ευρωπαϊκό εισιτήριο. Κατά την άποψη μου, η πίεση χρόνου που θα υπάρχει το ερχόμενο καλοκαίρι αποτελεί ένα επιπρόσθετο λόγο για να παραμείνει και τη νέα χρονιά στον πάγκο ο Μαρίνος Ουζουνίδης.

Δεν είναι όμως μόνη η πίεση του χρόνου που ευνοεί την παραμονή του Ουζουνίδη. Ο Ελλαδίτης είναι ένας ικανός προπονητής και θα πρέπει να του δοθεί η ευκαιρία για να κτίσει από την αρχή την ομάδα με τις δικές του προδιαγραφές. Γνωρίζει το ρόστερ, τις αδυναμίες και τα πλεονεκτήματα των παικτών και θα μπορεί πιο εύκολα να κτίσει τις βάσεις για το νέο ΑΠΟΕΛ από κάθε άλλο προπονητή, χωρίς μάλιστα να χρειάζεται έξτρα χρόνο αξιολόγησης της κατάστασης, χρόνο τον οποίο θα χρειαστεί σίγουρα ένας νέος τεχνικός. Επιπρόσθετα, είναι ένας  άνθρωπος που γνωρίζει όσο λίγοι τι εστί ΑΠΟΕΛ και κατανοεί πόσο μεγάλες είναι οι απαιτήσεις σε αυτή την ομάδα.

Κατά την άποψη μου πρέπει να παραμείνει στον πάγκο και τη νέα αγωνιστική περίοδο ο ανεξαρτήτως της κατάληξης που θα έχει η φετινή σεζόν για τον ΑΠΟΕΛ. Βέβαια αυτό δεν εξαρτάται μόνο από τον ΑΠΟΕΛ. Θα πρέπει να θέλει και ο ίδιος να παραμείνει έτσι ώστε να είναι εφικτή η συνέχιση της συνεργασίας μεταξύ των δυο πλευρών.

 

Ρεπορτάζ του Σάββα Λαζανιά 

Previous post

«Κάπου μέσα στο Πάσχα θα μπορέσουμε να επανέλθουμε»

Next post

Ξεχωρίζουν Μερκής, Νικόλας