ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠοδοσφαιρο

Με 700 Πορτοκαλί στο Λουξεμβούργο!

Στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας εξακολουθεί να είναι για εμάς το θέμα της κάρτας οπαδού, μετά και απ’ την επιστολή του ΑΠΟΕΛ προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στο πλαίσιο αυτό ο επί του τύπου εκπρόσωπος της Ομάδας μας, Νεκτάριος Πετεβίνος, παραχώρησε δηλώσεις, στον ΣΠΟΡ FM 95.0.

Τα κυριότερα σημεία:

Για το Εθνικό γήπεδο του Λουξεμβούργου: «Το γεγονός πως δεν ήταν στην καλύτερη κατάσταση το ξέραμε απ’ τον αγώνα της Ντούντελανζ με την Σεβίλλη. Είμασταν σε επικοινωνία με την ΟΥΕΦΑ συνεχώς. Γνωρίζαμε τα δεδομένα και είχαμε αρκετές διεργασίες και επικοινωνία με την ΟΥΕΦΑ. Την περασμένη Τρίτη μάλιστα είχαμε συνάντηση με αντιπροσώπους της ΟΥΕΦΑ όπου είχαν δεσμευτεί να μας απαντήσουν εντώς 24 ωρών. Μας απάντησαν και διευθετήσαμε οι προπονήσεις να γίνουν αλλού.

Ο αγώνας όμως θα γίνει κανονικά. Σήμερα έχουμε ενημέρωση απ’ την ΟΥΕΦΑ πως υπάρχει άνθρωπος στο Λουξεμβούργο που επιβλέπει την αποκατάσταση του γηπέδου. Θα αλλάξει με κάποιο τρόπο ο χλοοτάπητας και θα αποκατασταθεί όσο το δυνατό καλύτερα. Πάντως σε αυτό το γήπεδο δεν θα ξαναγίνει αγώνας Ευρωπαϊκός μιας και το Λουξεμβούργο κτίζει νέο Εθνικό γήπεδο».

Για το ενδιαφέρον του κόσμου: «Ξέραμε πως θα υπήρχε ενδιαφέρον και γι’ αυτό βγάλαμε τα εισιτήρια εδώ και τρεις εβδομάδες. Υπολογίζουμε πως θα έχουμε 700 περίπου οπαδούς».

Για τον αγώνα με την Πάφο: «Αυτό που θες να πετύχεις μετά την διακοπή είναι να ξεκινήσεις με το δεξί. Μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουμε βαρυφορτομένο πρόγραμμα. Η Πάφος είναι μια ομάδα με μεγάλη ατομική ποιότητα η οποία όμως δεν έχει κάνει τα αναμενόμενα.

Βέβαια σε κάποια φάση θα δείξει στοιχεία ομάδας. Θέλουμε εμείς να μην είμαστε το πρώτο δείγμα βελτίωσης της. Είναι σημαντικό να έρθουμε δυνατοί απ’ την διακοπή για την ψυχολογία ενόψει και της συνέχειας. Τώρα στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Ζοαοζίνιο είναι αμφίβολος γιατί δέχθηκε ένα χτύπημα στο πόδι στις τελευταίες μέρες και δύσκολα θα προλάβει».

Για το γεγονός πως η Πάφος δυσκόλεψε πολύ το ΑΠΟΕΛ στην περισνή χρονιά: «Η Πάφος είναι μια ομάδα που γενικά δυσκόλεψε τις μεγάλες ομάδες την περσινή χρονιά. Φέτος έχει προσθέσει και άλλη ποιότητα. Εμείς όμως έχουμε την ποιότητα να ανταπεξέλθουμε σε κάθε αντίπαλο στην Κύπρο».

Για τον Νικόλα Ιωάννου: «Ξέρουμε ποιος είναι ο Νικόλας. Ωριμάζοντας ηλικιακά, ωριμάζει και στο παιχνίδι του προσθέτοντας στοιχεία. Είναι ένας απ’ τους ποδοσφαιριστές που παρακολουθούν ξένες ομάδες. Από εκεί και πέρα στην προοπτική πώλησης σε μια μεταγραφική περίοδο, να σημειώσουμε πως θέλουμε να είμαστε μια ομάδα που είναι στις αγοραπωλησίες και είμαστε στα τελευταία χρόνια. Το μόνο που ευχόμαστε στους ποδοσφαιριστές μας είναι υγεία και να βελτιώνονται».

Για τον Νατέλ: «Απ’ τη στιγμή που μας ενδιέφερε το καλοκαίρι, μας ενδιαφέρει και σήμερα. Δεν υπάρχει κάποια επίσημη εξέλιξη στο θέμα. Το συμβόλαιο του Νατέλ τελειώνει σε ένα εξάμηνο και θα δούμε. Δεν είναι μόνο το ΑΠΟΕΛ που ενδιαφέρθηκε για τον Νατέλ αλλά και άλλες».

Για το θέμα της κάρτας οπαδού: «Ο λόγος που στείλαμε την επιστολή στον πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι να ανακινηθεί η υπόθεση. Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές το θέμα δεν επανήλθε στην βουλή. Δυστυχώς αυτό που βλέπουμε είναι πως δεν υπάρχει από κανένα η διάθεση να ασχοληθεί με το θέμα. Έχει αφεθεί εκεί το θέμα και ο λόγος είναι πως οι άνθρωποι που έκριναν πιο πριν ότι έπρεπε να τροποποιηθεί η νομοθεσία, έχουν αλλάξει γνώμη. Χθες ο υπουργός χρησιμοποίησε ένα επιχείρημα που όχι μόνο δεν στέκει αλλά είναι επικίνδυνο για την πραγματικότητα.

Ο μέσος όρος ανά αγώνα δείχνει μικρότερη μείωση  και δεν αντιλαμβάνεται ότι σε ένα παιχνίδι του ΑΠΟΕΛ μπορούν να πάνε 7-8 χιλιάδες και σε ένα παιχνίδι της Δόξας 100 άτομα άρα δεν μπορεί να βγει μέσος όρος. Υπήρξε μια μείωση μέσα στην 10ετία μέχρι το 2017-2018 180 χιλιάδων εισιτηρίων. Δεν είναι η κάρτα φιλάθλου το πρόβλημα, είναι ξεκάθαρο. Όταν σε μια χρονιά χάνουμε άλλες 150 χιλιάδες πρέπει να κάτσουμε να σκεφτούμε τι διαφορετικό έγινε για να πάμε σε 10 χρόνια πλην 180 χιλιάδες και σε έναν χρόνο πλην 150 χιλιάδες.

Πρέπει να σκεφτόμαστε και τα κεκλεισμένων… Πέρσι με ούτε και ένα κεκλεισμένων είχαμε λίγο πάνω από 67 χιλιάδες. Είχαμε και μείωση 50%. Αν η κάρτα φιλάθλου ερχόταν για να αντιμετωπίσει την βία στα γήπεδα και τις τοπικές διοργανώσεις θα υπήρχε λογική, αλλά στα Ευρωπαϊκά και στην Εθνική δεν υπάρχει εξαίρεση. Δεν υπήρξαν ποτέ προβλήματα βίας εκεί».

Previous post

Ήρθε (επιτέλους) η ώρα του Εφραίμ

Next post

Δεν πρόλαβε ο Ζοαοζίνιο