Ποδοσφαιρο

Μαγνήτης: «Να μείνουν μόνο όσοι θέλουν να μείνουν»

Πρόβλημα φυσικής κατάστασης εντοπίζει στην Ομάδα μας ο παλαίμαχος άσος μας, Νίκος Μαγνήτης σε δηλώσεις που έκανε χθες το μεσημέρι. Ο βραχύσωμος μέσος υποστήριξε πως το φετινό ρόστερ μας  είναι χειρότερο από πέρσι, όμως εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι ο Μικ Μακάρθι θα καταφέρει να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Τι φταίει για την αγωνιστική κατρακύλα του ΑΠΟΕΛ; «Η ικανότητα της ομάδας. Για μένα υπάρχουν παίκτες που δεν είναι για το επίπεδο του ΑΠΟΕΛ. Υπάρχουν κάποιοι αλλά, όχι όλοι».

Το φετινό ρόστερ είναι χειρότερο από το περσινό; «Ναι. Πιστεύω ότι παίζουν παίκτες σε λάθος θέσεις. Όταν βάζω τον Κλωναρίδη και τον Ατζίλι στα φτερά που δεν είναι εξτρέμ ούτε ο ένας ούτε ο άλλος αντί να σου παίζουν οκτώ σου παίζουν τρία. Επίσης, δεν υπάρχει διάρκεια στο παιχνίδι του ΑΠΟΕΛ. Βγάζουν πάθος 10’ σε κάθε παιχνίδι. Είτε είναι θέμα διάθεσης είτε είναι και θέμα άγχους. Ο κάθε παίκτης αν είναι 70 κιλά γίνεται 100».

Άμα παίξεις 350 παιχνίδια στην Τσάμπιονσιπ που είναι σαφέστατα πιο ποιοτικό από το κυπριακό πώς γίνεται να μην μπορεί να παίξει εδώ ο Νούχιου. Άμα έβαζε 10 γκολ εκεί εδώ πώς γίνεται να μη βάλει 15; «Όταν φέρνεις έναν παίκτη που έπαιξε σε αυτό το επίπεδο, υπάρχει ένα δεδομένο. Φαίνεται ότι η ομάδα δεν είναι προπονημένη, υπάρχει πρόβλημα φυσικής κατάστασης. Είπε ο κ. Ουζουνίδης ότι υπάρχουν αδιάφοροι παίκτες. Μα, για να είναι αδιάφοροι την πρώτη ευθύνη την έχει ο προπονητής. Εσύ θα τους δώσει την φλόγα».

Αν ο άλλος σέρνεται και βαριέται να βάλει το πόδι στη φωτιά φταίει ο προπονητής; «Όταν βλέπεις ένα παίκτη αδιάφορο στο γήπεδο αποκλείεται να έβαζε το πόδι στη φωτιά στην προπόνηση. Να μην σου βγει το παιχνίδι, ναι. Αλλά, όχι να είσαι αδιάφορος. Εάν υπάρχει παίκτης αδιάφορος να μείνει στον πάγκο και να παίξεις άλλος έστω και αν είναι πιο χαμηλής ποιότητας. Και μιλάμε για τον ΑΠΟΕΛ που πρέπει να είναι όλοι οι παίκτες ενός επιπέδου. Δηλαδή, ο Σατσιάς και ο Γαβριήλ είναι χειρότεροι από τους ξένους;».

Για το φαινόμενο Εφραίμ τι έχεις να πεις; «Εγώ σαν προπονητής όταν ξέρω ότι ο Εφραίμ παίζει ένα παιχνίδι και κάθεται 13, τι γνώμη θα έχω;»

Μπορεί ο Μακάρθι να αλλάξει την κατάσταση; «Πρέπει να βρει ένα τρόπο να το αλλάξει. Πιστεύω θα τον βρει. Δεν είναι τυχαίος προπονητής. Προσπάθησε δύο εβδομάδες ο άνθρωπος να αλλάξει κάποια πράγματα, αλλά υπήρχαν παίκτες που δεν μπορούσαν να κινηθούν. Φώναζε του Ατζίλι να μείνει στην πλάγια γραμμή και αυτός συνέκλινε προς τα μέσα. Είναι απειθαρχία; Δεν ξέρω».

Αν ήσουν Πρόδρομος Πετρίδης τι θα έκανες; «Να μπει στα αποδυτήρια και να τους μιλήσεις καθαρά. Είχαμε μια σεζόν του 1997-98 και μας είπε ο προπονητής “όποιοι θέλετε να μείνετε, όποιοι θέλετε να φύγετε”. Και εμείς δεν ήμασταν επαγγελματίες».

Μα αυτό το έκανε από το Καλοκαίρι η διοίκηση… «Ναι, το έκανε. Και έφυγε ο Τάμαρι και ο Νικόλας. Και έχουμε τον Ζαχίντ που φαίνεται ότι δεν θέλει να μείνει. Άρα, έχουμε παίκτες που δεν θέλουν παίξουν για τον ΑΠΟΕΛ».

Previous post

Νίκη ψυχολογίας

Next post

VAR: Ποιές περιπτώσεις θα εξετάζονται