ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠοδοσφαιρο

Μ. Ραφαήλ: «Παντελής αδιαφορία από ΚΟΠ και ΚΟΑ»

Ο εκ των υπευθύνων του «Μουσείου ΑΠΟΕΛ» Μιχαλάκης Ραφαήλ μίλησε στον Super Sport fm 104.0 για την λειτουργία του Μουσείου, για την Ομάδα μας και το Ποδόσφαιρο μας.

Πότε και πως δημιουργήθηκε η ιδέα του Μουσείου; «Το Μουσείο το οποίο εγκαινιάστηκε τον περασμένο Νοέμβριο ανήμερα των γενεθλίων του ΑΠΟΕΛ ήταν ένα όνειρο των φίλων, των παραγόντων και κυρίως των αθλητών. Τα εμπόδια ήταν πολλά, οικονομικό, θέμα χώρου και άλλα. Άρχισε η προσπάθεια υλοποιήσης μετά την παραχώρηση του χώρου από την διοίκηση. Μας παραχώρησαν τον πάνω όροφο του οικήματος. Άρχισε από τον Χάρη Βασιλείου, έναν αγνό ΑΠΟΕΛίστα. Μέσω της εταιρείας που εργαζόταν μας εξασφάλισε ένα μεγάλο ποσό 150 χιλιάδων ευρώ υπό μορφή εργασιών. Έτσι μπήκαν οι βάσεις και κατέστησαν το πρότζεκτ υλοποιήσιμο».

Από ποια ξένη χώρα μεγάλη προσέλευση στο μουσείο του ΑΠΟΕΛ - Ποια ...

Ήθελε αρκετή δουλειά ο χώρος εκεί έτσι; «Ήταν απελπισία αυτό που βρήκαμε. Βρήκαμε τα δελτία των Πάκκου και Ανδρέα Στυλιανού σε ένα συρτάρι πεταμένα μαζί με το λαβαράκι της Νορβηγικής ομάδας την οποία κερδίσαμε για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Άλλη κολώνα του Μουσείου ήταν ο γιατρός ο Κώστας Σχίζας ο οποίος είναι ένα… μουσείο ο ίδιος με βάση το υλικό που έχει και την ιστορία που κουβαλά. Μας έφερε σε επαφή με τον κ. Ταλιώτη τον Μουσειολογο ο οποίος για δυόμιση χρόνια μιας βοηθούσε. Θέλω να τονίσω και την συνεισφορά της εταιρείας ΑΠΟΕΛ που μας αγόρασε τις τηλεοράσεις για προβολή χορηγών, για το κουίζ για την ιστορία του ΑΠΟΕΛ, για την αίθουσα προβολών και άλλα. Υπάρχει και μια τεράστια οθόνη που δείχνει αγώνες».

Είναι μικρός ο χώρος για να χωρέσει την ιστορία του ΑΠΟΕΛ: «Η ιστορία του ΑΠΟΕΛ θέλει τον διπλάσιο χώρο. Οικονομικά η κατάσταση είναι δύσκολη. Μετά τον πρώτο ενθουσιασμό, ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ απέχει, έχουμε 10-20 επισκέπτες εβδομαδιαίως που δεν το καθιστά βιώσιμο. Ευτυχώς έχουμε χορηγούς που δεν έχουν καμιά σχέση με το ΑΠΟΕΛ. Θέλω να τονίσω την παντελή αδιαφορία του ΚΟΑ και της ΚΟΠ. Τους καλέσαμε στην παρουσίαση, στον αγιασμό, στην ενημέρωση και στα εγκαίνια και δεν πάτησε κανείς.

Ο πρόεδρος του ΚΟΑ στον οποίο έγραψα μια επιστολή μου είπε ότι με την πρώτη ευκαιρία θα έρθει και δεν ήρθε ακόμα. Δεν έχουμε ανάγκη κανέναν. Οι αθλητές του ΑΠΟΕΛ βοήθησαν και οικονομικά και με εκθέματα, ο Αλωνεύτης, ο Χαραλαμπίδης, ο Νεκτάριος, ο Πιέρος, ο Χιώτης, ο Νικόλας Ιωάννου, ο Μερκής και άλλοι. Βγάλαμε και μια συλλεκτική φανέλα αξίας 500 ευρώ και εξαντλήθηκαν. Από ανθρώπους που δεν περιμέναμε πήραμε πολλά. Έχουμε φανέλα από το 1932 ενός αναπληρωματικού ποδοσφαιριστή με κηλίδα από αίμα, μάλλινη φανέλα».

Πλάνα από το εντυπωσιακό Μουσείο ΑΠΟΕΛ (video)

**«Πριν κάνουμε το μουσείο πήγαμε και είδαμε τα μουσεία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και του Ολυμπιακού Πειραιώς. Της Γιουνάιτεντ είναι σε άλλο επίπεδο. Στο μουσείο του Ολυμπιακού μίλησα με την κοπέλα εκεί και μου είπε ότι το έφτιαξε ο Κόκκαλης όταν άνοιξε το Καραϊσκάκης και από τότε μπήκαν ελάχιστα εκθέματα. Ο κόσμος πάει μόνο πριν τα ματς και για να πάρει εισιτήρια. Ο μόνος παίκτης που όποτε έχει ξένους από το εξωτερικό και τους φέρνει εδώ είναι ο Ντάρμπισάιαρ».

Κλικς» από το μουσείο του ΑΠΟΕΛ (pics) – Balla.com.cy

Αν μπορεί να πάει σε καλύτερο χώρο: «Μου είπε ο Πρόδρομος όταν κάνει γήπεδο θα το μεταφέρουμε εκεί. Όταν είναι στο κέντρο της Λευκωσίας και δεν πάει ο κόσμος να το δει, θα κόψει να πάει στην Κοκκινοτριμιθιά»;

Πως περιμένετε το νέο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα; «Εγώ αφυπηρέτησα από το Κυπριακό ποδόσφαιρο. Είναι ο εξευτελισμός του ποδοσφαίρου, μια κοροϊδία. Το να θέλουν ομάδες ανταλλάγματα και να επικαλούμαστε πρωτόκολλα για να δικαιολογήσουμε την διακοπή. Είναι πλήρης έλλειψη σεβασμού προς τον Κύπριο φίλαθλο ο οποίος σεβάστηκε για δύο μήνες το lockdown και περίμενε να επιστρέψει. Πάω γήπεδο από το 1968 και από τότε πήγαινα ανελλιπώς και στο εξωτερικό ακολουθούσα παντού το ΑΠΟΕΛ. Φτάνει».

Previous post

Ανυπομονεί ο Βίκτωρας

Next post

Έμεινε μόνο η ανακοίνωση για Σίλβα