Τμημα Δρομεων

Μαραγκός: «Περήφανος που τίμησα τον ΑΠΟΕΛ»

Ο Λεωνίδας (Λίνος) Μαραγκός εκπροσώπησε τον ΑΠΟΕΛ σ’ έναν από τους μεγαλύτερους Μαραθώνιους στον κόσμο και τίμησε την γαλαζοκίτρινη φανέλα στους δρόμους της πρωτεύουσας της Γερμανίας, το Βερολίνο.

Ο Λίνος προετοιμάστηκε εντατικά για να εκπληρώσει το μεγάλο του στόχο, να τρέξει και να ολοκληρώσει τον πρώτο του Μαραθώνιο. Σε τέτοιες περιπτώσεις εκείνο που αποκτά βαρύνουσα σημασία είναι ο τερματισμός και ο δρομέας του ΑΠΟΕΛ τα κατάφερε με σχετική ευκολία. Πλέον ετοιμάζεται για τον επόμενο μεγάλο αγώνα, να ακολουθήσει την αποστολή του τμήματος στην Αθήνα για τον κλασικό Μαραθώνιο.

Ο Λίνος είναι 43 χρονών και εντάχθηκε στο τμήμα πριν λίγους μήνες. Αγαπά τον αθλητισμό και το τρέξιμο, ενώ στο βιογραφικό του βρίσκεται και η δεύτερη θέση στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας.

Ο δρομέας του ΑΠΟΕΛ μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του Σωματείου για τις εμπειρίες που αποκόμισε από τον μεγάλο Μαραθώνιο και δηλώνει περήφανος που εκπροσώπησε το Σωματείο στο Βερολίνο.

«Επέλεξα να τρέξω τον πρώτο μου Μαραθώνιο στο Βερολίνο, επειδή τον θεωρώ όπως και πάρα πολλοί άλλοι ως έναν από τους καλύτερους και πιο γνωστούς στον κόσμο. Έτρεξα σε Ημιμαραθώνιους και σε διάφορους μικρούς αγώνες, αλλά η εμπειρία του Μαραθωνίου είναι απερίγραπτη. Στο Βερολίνο συμμετείχαν 41 χιλιάδες άτομα, ερασιτέχνες και επαγγελματίες, οι κορυφαίοι Μαραθωνοδρόμοι στον κόσμο.

Οι εμπειρίες και οι συγκινήσεις είναι πάρα πολλές, σε όλο τον αγώνα και είναι δύσκολο να τις περιγράψεις με λόγια. Το πιο σημαντικό πράγμα που κατάλαβα στον αγώνα είναι από τι είσαι φτιαγμένος. Μετράς αντοχές, σωματικές και ψυχολογικές. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής ζεις μοναδικές στιγμές με τον κόσμο, ήταν κάτι απερίγραπτο.

Η ατμόσφαιρα ήταν γιορτινή, με χιλιάδες κόσμου να σε ενθαρρύνει και να φωνάζει τα ονόματα των αθλητών, αναγνωρίζοντας την προσπάθεια σου. Η υποστήριξη του κόσμου ήταν εντυπωσιακή. Υπήρχαν 80 μουσικές μπάντες για να ψυχαγωγούν τον κόσμο και να ενθαρρύνουν τους αθλητές. Αυτό που με ικανοποίησε περισσότερο ήταν ότι τίμησα τον ΑΠΟΕΛ  στους δρόμους του Βερολίνου. Όλη αυτή η εμπειρία θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό μου».

– Πόσο δύσκολο ήταν για σένα, έναν ερασιτέχνη δρομέα που τρέχει για πρώτη φορά την απόσταση των 42 χιλιομέτρων, να ολοκληρώσει τον αγώνα;

«Είναι δύσκολο και από ένα σημείο και μετά μιλά η ψυχή. Μετά τα 30 χιλιόμετρα αντιλαμβάνεσαι ότι η κούραση βαραίνει το σώμα. Χρειάζεσαι μυαλό και τακτική για να διαχειριστείς σωστά την κούραση. Υπομονή, επιμονή και θέληση. Όσο πλησιάζεις στον τερματισμό, γεμίζεις αυτοπεποίθηση, θέληση και με τη βοήθεια του κόσμου, αγνοείς την κούραση. Τα συναισθήματα του τερματισμού είναι τα πιο έντονα. Νιώθεις ανακούφιση, συγκίνηση και ταυτόχρονα περηφάνια που εκπροσώπησες τη δοξασμένη φανέλα του ΑΠΟΕΛ. Η έντονη προετοιμασία, η στέρηση διάφορων αγαπημένων καθημερινών πραγμάτων, οι κόποι και οι θυσίες άξιζαν τον κόπο»

– Λίνο ποιο ήταν το πρόγραμμα προετοιμασίας που ακολούθησες για να αντεπεξέλθεις στον αγώνα;

«Η προετοιμασία άρχισε από τον Απρίλιο, με εντατικές προπονήσεις και σωστή διατροφή. Ακολουθούσα προπονήσεις 4-5 φορές την εβδομάδα και τις υπόλοιπες ημέρες έκανα ασκήσεις ενδυνάμωσης. Επιβάλλεται σε αυτό το διάστημα να ακολουθείς τακτική επαγγελματία αθλητή. Προσέχεις τα πάντα μέχρι και το ωράριο του ύπνου».

– Στο τμήμα δρομέων ΑΠΟΕΛ πότε εντάχθηκες;

«Πριν λίγους μήνες. Κάποιοι μικροτραυματισμοί καθυστέρησαν την εγγραφή μου στο τμήμα. Μου αρέσει το τρέξιμο και επέλεξα να τιμήσω τη φανέλα της αγαπημένης μου ομάδας. Σημαντικό ρόλο στην απόφαση μου έπαιξε η γνωριμία με κάποια παιδιά από το τμήμα. Συναντήθηκα με τον υπέυθυνο του τμήματος και διατροφολόγο του Σωματείου, Ηλιάδη Χρυσόστομο (Σούλη) και όλα πήραν τον δρόμο τους. Σημαντική βοήθεια για εμένα ήταν και το γεγονός πως όλα τα παιδιά με βοήθησαν και με αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή»

– Επόμενος στόχος

«Θα τρέξω στον Διεθνή Μαραθώνιο της Αθήνας, την διαδρομή των 10 χιλιομέτρων. Δεν μπορείς σε ενάμιση μήνα να τρέξεις σε δυο Μαραθώνιους. Στόχος είναι να ευχαριστηθώ, να ολοκληρώσω τον αγώνα χωρίς τραυματισμό και αν έρθει κάποιος καλύτερος χρόνος είναι καλοδεχούμενος.

Αν όλα πάνε καλά, τον ερχόμενο Απρίλιο θα τρέξω τον επόμενο Μαραθώνιο. Η Ρώμη και η Θεσσαλονίκη είναι οι επιλογές μου, θα τις μελετήσω καλά και θα αποφασίσω»

Previous post

Η αποστολή για τη Βέρνη

Next post

Γκολ αλά… ελληνικά