ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠοδοσφαιρο

Λέτε να το κάνει;

Ο προπονητής της ομάδας μας μετά το πέρας του αγώνα με την Πάφο μεταξύ άλλων διερωτήθηκε εάν πρέπει να αλλάξει το σύστημα στην ομάδα.

Είναι γεγονός ότι είναι το μόνο πράγμα που δεν έχει κάνει, καθώς μετά δυσκολίας μπορείς να προβλέψεις την εντεκάδα του, ενώ από τα φιλικά μέχρι σήμερα είδαμε πολλούς ποδοσφαιριστές σε διάφορες θέσεις.

Το πρόβλημα στο όλο εγχείρημα είναι ότι τόσο στα φιλικά προετοιμασίας όσο και στα επίσημα παιχνίδια η φιλοσοφία και ο σχηματισμός παραμένει ο ίδιος. 4-5-1 είναι ο αγαπημένος σχηματισμός του Μαρίνου Ουζουνίδη με πολύ πολύ μικρές αποκλίσεις.

Το ερώτημα που τίθεται τώρα είναι εάν και εφόσον θα αλλάξει σχηματισμό πώς σκέφτεται να το κάνει; Η επιλογή του 4-4-2 είναι κάπως παρακινδυνευμένη καθώς η ομάδα της Αμμοχώστου και κυρίως ο προπονητής της φημίζεται για το ανασταλτικό του πλάνο, έτσι η λογική λέει ότι θα προσπαθήσει να προσαρμοστεί στο παιχνίδι του αντιπάλου. Η πιο προσιτή επιλογή σε περίπτωση αλλαγής συστήματος είναι το 3-5-2 με δυο μπάκ-χάφ που θα ανεβοκατεβαίνουν συνεχώς δίνοντας βοήθειες στην άμυνα όταν ο αντίπαλος επιτίθεται, ενώ θα μπορέσουν να δώσουν ώθηση στα επιθετικά φτερά όταν η ομάδα είναι μπροστά.

Δεν θα μπούμε στη διαδικασία να βρούμε τους κατάλληλους σε ένα τέτοιο σχηματισμό γιατί όπως προαναφέραμε είναι κάτι που δεν το έχουμε δεί ποτέ με τον Μαρίνο Ουζουνίδη.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι κάτι πρέπει να αλλάξει στην ομάδα για να βρει ρυθμό, να αποκτήσει ταυτότητα στον αγωνιστικό χώρο, να έχει φαντασία στο παιχνίδι της και γενικά να αποδόσεις καλύτερο ποδόσφαιρο.

@orangeWOLF

Previous post

Ποιος ο ΑΝΤΙ-Ανουάρ

Next post

Πρώτο σέρβις σε μια… περίεργη χρονιά