ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠοδοσφαιρο

Και αν φύγει τι θ’ αλλάξει; Άποψη για τον Κρίστιανσεν

Εδώ και λίγο καιρό διαβάζω και βλέπω στα κοινωνικά δίκτυα φίλους της Ομάδας μας να ζητούν το κεφάλι του Κρίστιανσεν. Μάλιστα πολλοί από αυτούς είναι κάθετοι και δεν δέχονται να μπουν καν σε συζήτηση. Δεν θα πάρω θέση για το αν πρέπει ή όχι να φύγει ο Κρίστιανσεν όμως θα θέσω κάποιους προβληματισμούς.

Τι θα γίνει αν φύγει ο Δανός; Τι θα αλλάξει; Η κρίση στην ομάδα μας τη φετινή χρονιά δεν θυμίζει τις προηγούμενες χρονιές. Ο Πιέρος Σωτηρίου έχει κουραστεί, έχει καταπονηθεί και φαίνεται πως έχει φτάσει τα όρια του. Αστίθ και Γιαμπερέ είναι αυτοί που είναι, δεν θα αλλάξουν (τόσα ξέρουν, τόσα παίζουν). Ο Μιλάνοφ έχει φτάσει πραγματικά στα όρια του και ο Μοράις δεν είναι αυτός των προηγούμενων ετών. Ο Εφραίμ θα παραμείνει τραυματίας, ο Βάντερ θα συνεχίσει στην αστάθεια. Κάποια πράγματα δεν μπορούν να αλλάξουν.

Ο Κρίστιανσεν δεν είναι περίπτωση Κετσπάγια που έβαζε αμυντικό χαφ τον Αντωνιάδη. Και ας έβαλε τον Μπαράλ αριστερό φτερό, η σκέψη αυτή ήταν σωστή αλλά δεν του βγήκε στο γήπεδο (ναι, ο Μπαράλ θα βοηθούσε αν σύγκλινε μέσα και θα βγάζαμε επιθέσεις από τον κεντρικό διάδρομο – αυτή ήταν η σκέψη του Δανού).

Προφανώς και δεν λέμε πως ο Κρίστιανσεν είναι άμοιρος ευθυνών. Ο Δανός έκανε λάθη. Οι μεταγραφές δεν βοήθησαν όσο θα έπρεπε. Είναι δύσκολο να συγκεντρώνεσαι στα της Κύπρου όταν παίζεις μέχρι τους 16 του Europa League και ο Κρίστιανσεν δεν έχει την εμπειρία να διαχειριστεί το όλο θέμα (φυσικά κάτι τέτοιο έγινε και επί εποχής Γιοβάνοβιτς).

Ο Δανός έκανε λάθη και σε αγώνες με τις επιλογές του. Όμως η ουσία είναι μια. Όλοι αυτοί που ζητούν εδώ και τώρα την κεφαλή του Κρίστιανσεν πρέπει να σκεφτούν αν όντως θα αλλάξει κάτι. Το κεφάλαιο προπονητής ίσως πρέπει να ανοιχτεί και πάλι μετά το τέλος της σεζόν. Τώρα θα πρέπει όλοι να μείνουμε συγκεντρωμένοι στην προσπάθεια κατάκτησης του Πρωταθλήματος και του Κυπέλλου.

Νικηφόρος

Previous post

Το μυαλό εδώ!

Next post

Συμφώνησε με την Κοπεγχάγη ο Πιέρος