Ποδοσφαιρο

Ίσως να πάμε και Ιούλιο

Σύμφωνα με πληροφορίες του sport-fm.gr, από τις σημερινές διαβουλεύσεις των επικεφαλής των ευρωπαϊκών λιγκών, γίνεται σιγά-σιγά σαφές ότι το να ολοκληρωθούν οι διοργανώσεις ως τις 30 Ιουνίου, αποτελεί σενάριο που δεν μοιάζει καθόλου ρεαλιστικό!

Έτσι, λοιπόν, όλοι συνηγόρησαν ότι προκειμένου να ολοκληρωθεί η σεζόν θα πρέπει να παραταθεί η αγωνιστική περίοδος ως και τα τέλη Ιουλίου!

Με λίγα λόγια, είναι απόλυτα ξεκάθαρο πλέον, πως σε όλες τις λίγκες έχει «παραχωρηθεί» και ο Ιούλιος προς επεξεργασία και αυτό που θα αναζητηθεί από εδώ και στο εξής είναι ο νομικός τρόπος που θα γίνει αυτό. Πώς, για παράδειγμα, θα υπάρξει αυτοδικαίως παράταση των συμβολαίων που λήγουν στις 30/6 κλπ.

Ουσιαστικά τους είπαν… αρχίστε να δουλεύετε για να λήξει η σεζόν τον Ιούλιο!

Είναι σαφές ότι οι ευρωπαϊκές λίγκες ψάχνουν έναν κεντρικό τρόπο, μια συνολική λύση, που θα τους αφορά όλους.

Όπως, μάλιστα, ειπώθηκε στην σημερινή τηλεδιάσκεψη: «Παγκόσμια η κρίση, παγκόσμια πρέπει να είναι και η λύση»!

Αυτό, βέβαια, θα γίνει ανάλογα και με τις ιδιαιτερότητες κάθε χώρας, όπως το πόσες αγωνιστικές απομένουν στο κάθε πρωτάθλημα και φυσικά σε τι επίπεδο έχει χτυπήσει την κάθε χώρα η πανδημία. Σε αυτό το κομμάτι, η Κύπρος και η Ελλάδα, φαίνεται να βρίσκονται σε καλύτερο επίπεδο από άλλες λίγκες, μιας και έχουν απομείνει λιγότερες αγωνιστικές, ενώ τα κρούσματα είναι ακόμα περιορισμένα.

Αναζητείται συνεπώς μια συνολική λύση, που πέρα από την ολοκλήρωση της σεζόν, θα περιλαμβάνει και τον σχεδιασμό της επόμενης μέρας, δηλαδή το πότε θα ξεκινήσει η νέα περίοδος στο κάθε πρωτάθλημα και φυσικά τι θα γίνει με τα προκριματικά των διεθνών διοργανώσεων της νέας περιόδου.

Επεξεργάζονται παράλληλα και άλλα θέματα, όπως το πώς θα εφαρμοστεί η αδειοδότηση, αλλά και το financial fair play.

Η κεντρική ιδέα είναι πλέον ξεκάθαρη: Όλοι μαζί, να βρουν τον καλύτερο τρόπο και να εξαντλήσουν τις πιθανότητες, για να ολοκληρωθούν όλα τα πρωταθλήματα και οι διοργανώσεις.

 

Previous post

Θρύλος και στο eChampionsLeague

Next post

Θέλουν να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα