ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠοδοσφαιρο

Ηγετικό ρόλο ο Ζαχίντ

Οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις του ΑΠΟΕΛ για τη νέα αγωνιστική περίοδο 2020 – 2021 θ’ αρχίσουν σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες και ο Μαρίνος Ουζουνίδης ξεκίνησε το μοντάρισμα της ομάδας, η οποία θα είναι αρκετά αλλαγμένη σε σχέση με την κακή, περσινή αγωνιστική περίοδο.

Ένας από τους παίκτες του βασικού κορμού που ο Ελλαδίτης τεχνικός θεωρεί ότι έχει όλα τα προσόντα για να κάνει την διαφορά, είναι ο 26χρονος (γεννήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 1994) Γκάγιας Ζαχίντ.

Ο πολιτογραφημένος στη Νορβηγία Πακιστανός μέσος, μετά την επανένταξη του στον ΑΠΟΕΛ (ήταν δανεικός για μια σεζόν στον Παναθηναϊκό), αγωνίστηκε (στο Α’ ημίχρονο), στα φιλικά με Ολυμπιακό (29/7 στο Μακάρειο) και Ανόρθωση (2/8 στο Αντώνης Παπαδόπουλος). Μάλιστα στο φιλικό με τους «μαυροπράσινους» ήταν ο αρχηγός της ομάδας, ενδεικτικό της εμπιστοσύνης που του έχει ο Μαρίνος Ουζουνίδης.

Όσοι γνωρίζουν καλά τον ΑΠΟΕΛ αλλά και τον Ζαχίντ, ξέρουν ότι τα χαρακτηριστικά αυτού του πολύ ποιοτικού για τα δικά μας δεδομένα, ποδοσφαιριστή, έλειψαν πολύ στους «γαλαζοκίτρινους» την σεζόν 2019 – 2020 η οποία δεν ολοκληρώθηκε λόγω της πανδημίας.

Ο Γκάγιας Ζαχίντ μπορεί να βοηθήσει πολύ στην καλύτερη λειτουργία – ανάπτυξη του ΑΠΟΕΛ και στο δημιουργικό κομμάτι αφού, όσο βρισκόταν στον «Αρχάγγελο» ήταν ο πρώτος με διαφορά σε ασίστ, ενώ πέτυχε και ορισμένα εξαιρετικά τέρματα.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης δείχνει καθημερινά έμπρακτα την εκτίμηση που έχει στον 26χρονο μπαλαδώρο ο οποίος μπορεί να παίξει σε πολλές θέσεις μεσοεπιθετικά και τον προορίζει για ηγετικό ρόλο.

Από την πλευρά του ο Πακιστανός με νορβηγική υπηκοότητα επιτελικός μέσος, άρχισε να αισθάνεται πολύ πιο άνετα με τα νέα γι’ αυτόν δεδομένα που συνάντησε στον «Αρχάγγελο» και δείχνει θετικός στην πρόταση επέκτασης του συμβολαίου του το οποίο λήγει τον Ιούνιο του 2021.

Θα έχει ίσως το ψηλότερο συμβόλαιο στην ομάδα, κάτι που δείχνει και το πόσο πολύ, διοίκηση και τεχνική ηγεσία, τον υπολογίζουν στη «νέα τάξη πραγμάτων» στο Ποδόσφαιρο.

Μια σημαντική παράμετρος της περίπτωσης Ζαχίντ είναι και το ότι τον εκπροσωπεί ο Μόρτεν Βίβεσταντ, ο οποίος είναι και ο εκπρόσωπος του Νορβηγού μέσου Μάριους Λουντέμο, που όλα δείχνουν ότι θα είναι επίσης εκ των ηγετών του νέου ΑΠΟΕΛ που κτίζει μεθοδικά ο Μαρίνος Ουζουνίδης.

Γιώργος Παττίχης 

Previous post

Δήλωσε εντυπωσιασμένος ο Μπεν Σαχάρ

Next post

Ο Ρόουζ και ο Ντι Μάιο