ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠοδοσφαιροΤα ΜΜΕ για 'μας

Ηγετικό ρόλο για τον παικταρά Σόουζα

Όταν από το 5’ κιόλας ο Λούκας Σόουζα με εξαιρετικό τελείωμα έβαλε μπροστά στο σκορ το ΑΠΟΕΛ στο προχθεσινό ντέρμπι με την ΑΕΛ, τα πράγματα έγιναν απλά για το ΑΠΟΕΛ που στη συνέχεια κυριάρχησε και πήρε με όλη του την άνεση τη νίκη.

Ο Βραζιλιάνος είναι ποδοσφαιριστής πάνω στον οποίο στηρίζει πολλά ο Τόμας Ντολ και περιμένει να έχει ηγετικό ρόλο στο φετινό ΑΠΟΕΛ. Στα 29 του χρόνια ο Σόουζα είναι ένας μοντέρνος χαφ που στην καλή του μέρα μπορεί να κερδίσει παιχνίδια μόνος του, όπως λέγεται στην ποδοσφαιρική διάλεκτο.

Στην τρίτη του χρονιά στο ΑΠΟΕΛ ο Λούκας Σόουζα είναι από τα βασικότατα στελέχη της ομάδας, έχοντας σημαντικό ρόλο και από τον Τόμας Ντολ. Είναι ποδοσφαιριστής που του αρέσει να πατά στην αντίπαλη περιοχή και το έκανε στο προχθεσινό ντέρμπι από το ξεκίνημα στη φάση που σκόραρε και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.

Γενικότερα είχε εξαιρετική παρουσία και ήταν ο κορυφαίος για τους πρωταθλητές στο πρώτο φετινό τους ματς στο πρωτάθλημα. Έτρεχε ασταμάτητα, μοίρασε μπαλιές, τελείωσε φάσεις και ήταν ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές που δημιούργησαν πολλά προβλήματα στον αντίπαλο.

Πάντα παθιασμένος μέσα στο γήπεδο, αποτελεί ποδοσφαιριστή που στην καλή του μέρα μπορεί να πάρει την ομάδα στις πλάτες του και να την οδηγήσει σε επιτυχίες, όπως έκανε και στο ντέρμπι με την ΑΕΛ. Ο Τόμας Ντολ βλέπει τον Βραζιλιάνο να είναι σε καλή κατάσταση και τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση αφού ξέρει πολύ καλά πόσο σημαντικό είναι να μπορεί να στηρίζεται η ομάδα και πάνω του.

Ο Γερμανός προπονητής είναι σε μια ομάδα όπου πολλοί ποδοσφαιριστές μπορούν να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά ξέρει παράλληλα ότι οι παίκτες του κέντρου με τα χαρακτηριστικά του Σόουζα μπορούν να επιβληθούν στο γήπεδο όταν είναι στα καλά τους.

Ζητούμενο και για τον Σόουζα, όπως γενικότερα για όλη την ομάδα να υπάρχει συνέχεια και συνέπεια, αλλά και οι ανάλογες αντοχές για να μπορέσει η ομάδα να ανταποκριθεί σε διπλό ταμπλό σε Κύπρο και Ευρώπη.

Με τον Σόουζα στα καλά του το ΑΠΟΕΛ ανεβαίνει επίπεδο και δημιουργεί την καλύτερη δυνατή προοπτική στην προσπάθεια υλοποίησης των πρωταγωνιστικών του στόχων.

 

 

Κώστας Παναγιώτου  sport-fm

Previous post

Το πρόγραμμα με Ντουντελάνζ

Next post

Μεγάλος ο προβληματισμός για τον κόσμο