ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠοδοσφαιρο

Ιατρική ομάδα για… Champions League

Στις 5 Ιουνίου 2019 η εταιρεία «ΑΠΟΕΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ» ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της με τον Δρ. Δημήτρη Τσούκα ο οποίος αντικατέστησε το Νικόλαο Τσουρούδη (ανέλαβε ως υπεύθυνος της ιατρικής ομάδας της Γιουβέντους).

Ο Δρ. Τσούκας ανέλαβε ως επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου του ΑΠΟΕΛ. Με δική του εισήγηση οι «γαλαζοκίτρινοι» έφεραν στην Κύπρο και στον «Αρχάγγελο», τον καλύτερο ίσως Έλληνα φυσιοθεραπευτή, τον Βασίλη Οικονομίδη, ο οποίος ανάλαβε ως υπεύθυνος των φυσιοθεραπευτών. Η συνεργασία του με τον πρωταθλητή μας είναι διετούς διάρκειας.

Κάνουν πολύ καλή δουλειά

Τόσο ο Δρ. Δημήτρης Τσούκας, όσο και ο Βασίλης Οικονομίδης επιτελούν εξαιρετικό έργο και έχουν συμβάλει τα μέγιστα, μαζί με τους συνεργάτες τους στη μεγάλη ιατρική ομάδα του ΑΠΟΕΛ, στην γρήγορη και κυρίως, αποτελεσματική αποκατάσταση των προβλημάτων τραυματισμών που παρουσιάστηκαν.

Έχουν και οι δύο άριστη επικοινωνία και συνεργασία τόσο με την τεχνική ηγεσία όσο και με τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι τους εκτιμούν και τους σέβονται. Το Αθηναϊκό ισχυρό δίδυμο, αποτελεί εγγύηση για μια ομάδα με τις μεγάλες απαιτήσεις και τις πολλές υποχρεώσεις που έχει ο ΑΠΟΕΛ. Υπενθυμίζουμε ότι μετά τις γιορτές οι «γαλαζοκίτρινοι» θα δίνουν δύο αγώνες κάθε εβδομάδα και θα πρέπει να κάνουν σωστή διαχείριση και συντήρηση του πλούσιου δυναμικού που διαθέτουν.

Ο Δρ. Δημήτρης Τσούκας

Ο Δημήτρης Τσούκας είναι ορθοπεδικός χειρουργός εξειδικευμένος στις αθλητικές κακώσεις. Είναι Διευθυντής, Κλινικής Ελάχιστα Επεμβατικής Ορθοπεδικής και Αθλητιατρικής Χειρουργικής στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. Είναι Πρόεδρος του Τμήματος Αθλητικών Κακώσεων της Ελληνικής Εταιρείας Ορθοπεδική Χειρουργικής και Τραυματολογίας, μέλος πολλών παγκόσμιων Αθλητιατρικών επιστημονικών εταιρειών και τακτικός προσκεκλημένος ομιλητής και εκπαιδευτής ορθοπεδικών και αθλητιατρικών συνεδρίων.

Είναι εγκεκριμένος εκπαιδευτής αρθροσκοπικών χειρουργείων, παγκόσμιος εκπαιδευτής στη χρήση βλαστοκυττάρων και ορθοβιολογικών θεραπειών της αμερικανικής εταιρείας TERUMO BCT. Είναι κάτοχος πιστοποίησης στην ιατρική ποδοσφαίρου από την ΟΥΕΦΑ και την FC Barcelona και έχει διατελέσει επικεφαλής ιατρός σε πολλές επαγγελματικές ομάδες ποδοσφαίρου, καλαθόσφαιρας και πετόσφαιρας στην Ελλάδα.

Είναι μέλος της ιατρικής επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Πετόσφαιρας. Στην περσινή αγωνιστική περίοδο ήταν ο υπεύθυνος ιατρός της Ανόρθωσης.

Ο Βασίλης Οικονομίδης

Ο Βασίλης Οικονομίδης κατάγεται από τα Σέρβια Κοζάνης. Σπούδασε στην Πανεπιστημιακή Σχολή Φυσικοθεραπείας της Στοκχόλμης. Μετά την αποφοίτηση του, το 1980, εργάστηκε εκεί επί 3 χρόνια στην γνωστή μας AIK Stockholm.

Το 1984 επέστρεψε στην Ελλάδα. Εργάστηκε σε μεγάλους αθλητικούς συλλόγους και εθνικές ομάδες της Ελλάδας. Για πολλά χρόνια, από το 1985-2001 και τις χρονιές 2008-2016 ήταν φυσικοθεραπευτής στον Παναθηναϊκό. Οι συνάδελφοι μας στην Αθήνα τον χαρακτηρίζουν ως «μάγο» και ως τον άνθρωπο με τα «χρυσά, μαγικά χέρια».

Διατηρεί ιδιόκτητο, σύγχρονο φυσιοθεραπευτικό κέντρο στο Χαλάνδρι με την επωνυμία Sports Physio Center, το οποίο λειτουργεί από το 1992. Είναι ενεργό μέλος της “Swedish Society of Sports Medicine”, καθώς και του «Συλλόγου Διπλωματούχων Φυσικοθεραπευτών Σουηδίας». Συμμετείχε σε πολλά συνέδρια φυσικοθεραπείας και διαθέτει και διδακτική εμπειρία.

Previous post

Κύριε Ντολ, έχεις μήνυμα

Next post

Πετεβίνος: «Τί άλλαξε τώρα;»