ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠοδοσφαιρο

Η συνέχεια προτάσσει αναθεώρηση

Το ψεσινό παιχνίδι στην Λεμεσό αποτελεί ήδη παρελθόν και άπαντες στον Αρχάγγελο σκέφτονται το επόμενο παιχνίδι με την Ομόνοια (30/3) στο ΓΣΠ. Θα υπάρξει διακοπή και ευχή όλων είναι όσοι φύγουν για τις εθνικές τους να επιστρέψουν υγιείς αφού εδώ που φτάσαμε το τελευταίο πράγμα που θέλουμε είναι να προκύψουν τραυματισμοί.

Οι διθύραμβοι για την χθεσινή νίκη ήταν φυσικό συνεπακόλουθο αφού η έκσταση της νίκης ήταν τέτοια που τους δικαιολογεί. Θα δανειστώ τις δηλώσεις του Πετεβίνου ο οποίος ίσως να έκανε τις πιο εύστοχες δηλώσεις από την ημέρα που ανέλαβε και εν μέσως πλην σαφώς προέτρεψε για αποφυγή αυτοκτονιών για τις οποίες τα προηγούμενα παιχνίδια είναι διδακτικές και μπορούν να μας στερήσουν το πρωτάθλημα.

Πέραν πάντως από την νίκη θα τολμήσουμε να πούμε ότι για ακόμα μια φορά η ομάδα ήταν εγκλωβισμένη μην μπορώντας να γίνει απειλητική. Στα προηγούμενα άρθρα κάναμε λόγο για την αδυναμία της ομάδας να πετύχει γκολ σε κανονική ροή αγώνα με τα περισσότερα της γκολ να προέρχονται από στημένα, ατομικές ενέργειες ή λάθη των αντιπάλων κάτι το οποίο επιβεβαιώθηκε χτες με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο αφού μέχρι την ώρα του πέναλτυ το τακτικό πλάνο του Τραμετσάνι έδειχνε αδύνατο να λειτουργήσει με τον Μπέζιακ δικαιολογημένα να ψάχνεται αφού ο τρόπος με τον οποίο αγωνίζεται η ομάδα δεν τροφοδοτείται με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κάνει αυτό για το οποίο αποκτήθηκε τον Ιανουάριο. Όλα αυτά τα λέμε διότι με τον τρόπο που αγωνίζονταν η ομάδα αν δεν ερχόταν το πέναλτυ να μας ξεμπουκώσει τα πράγματα θα ήταν δύσκολα. Το υπόλοιπο του αγώνα πάντως επιβεβαίωσε  όλα τα πιο πάνω αφού η φυσιολογική εξέλιξη του ήταν κομμένη και ραμμένη στα δικά μας μέτρα να ψάξουμε δηλαδή να κτυπήσουμε στον κενό χώρο με τους ταχύτατους μεσοεπιθετικούς μας.

Τα λέμε όλα αυτά γιατί η συνέχεια προτάσσει αναθεώρηση αφού ο Τραμετσάνι θα κληθεί εκτός από τους κενούς  χώρους να τρυπήσει και κλειστές άμυνες οι οποίες μας δυσκόλεψαν αφάνταστα σε προηγούμενα παιχνίδια και απαιτούν σωστή και μυαλωμένη ανάπτυξη με κάθετες πάσες γι’ αυτό καλά κάνει να ζυγίζει καλύτερα και άλλες μεταβλητές όσων αφορά τις ιδέες αλλά και την αξιοποίηση του πλούσιου ρόστερ που διαθέτει.

Previous post

«Αυτό είναι που μας λείπει...»

Next post

Οι καλύτερες στιγμές από την δική μας κερκίδα