Ποδοσφαιρο

Η περίπτωση του Ντε Βινσέτι

Μπορεί στον ΑΠΟΕΛ να έχουν ως προτεραιότητα τον επαναληπτικό αγώνα απέναντι στην Ντουντελάνζ ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι ο μεταγραφικός σχεδιασμός σταματά. Μετά και την απόκτηση Καρλάο οι προσπάθειες ενίσχυσης στρέφονται αποκλειστικά στην απόκτηση επιθετικού και ίσως και ενός ποδοσφαιριστή κάτω των 23.

Ένα από τα ονόματα που παίζει έντονα στο ρεπορτάζ των «γαλαζοκιτρίνων» από την αρχή του καλοκαιριού είναι και αυτό του Τόμας Ντε Βινσέντι. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός από την μέρα που πάτησε το πόδι του στον Αρχάγγελο άλλαξε επίπεδο την ομάδα και έκανε άπαντες να παραμιλούν με το ποδοσφαιρικό του ταλέντο. Από το περασμένο καλοκαίρι που ο Ντε Βινσέντι άφησε στα κρύα του λουτρού τον ΑΠΟΕΛ για να πάρει μεταγραφή στο Ντουμπάι οι πρωταθλητές δεν βρήκαν τον αντικαταστάτη του.

Όπως είναι φυσιολογικό άπαντες στον ΑΠΟΕΛ θα ήθελαν την επιστροφή του Τόμας Ντε Βινσέντι στην ομάδα. Μάλιστα την άποψη αυτή συμμερίζονται και στην διοίκηση αλλά και στην επιτροπή προγραμματισμού. Η αλήθεια είναι ότι ο Αργεντίνος δεν έκοψε ποτέ τις επαφές που είχε με τους ανθρώπους της ομάδας αφού στην Κύπρο έκανε πολλούς φίλους και αγαπήθηκε όσο λίγοι.

Ο ποδοσφαιριστής φαίνεται ότι δεν υπολογίζεται από την ομάδα του ή μάλλον από την ομάδα που πρόκυψε από την συγχώνευση της ομάδας του (Αλ Σαμπάμπ) με την Αλ Αλχί. Επίσης ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής φαίνεται ότι δεν επιθυμεί να συνεχίσει στο Ντουμπάι αν κρίνουμε από κάποιες κινήσεις του στα social media.

Στον ΑΠΟΕΛ παρακολουθούν στενά τον Αργεντίνο και δεν αποκλείεται το ενδιαφέρον σε κάποια φάση να μετατραπεί σε πρόταση. Βέβαια για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρχει και η οικονομική ευχέρεια κάτι που προαπαιτεί είσοδο σε ομίλους Ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Επίσης θα πρέπει να ξεκαθαρίσει και το σκηνικό με την ομάδα του και αν τον παραχωρεί και υπό ποιο καθεστώς. Όσο αφορά τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή το γεγονός ότι είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην Κύπρο, ειδικά από τους φίλους του ΑΠΟΕΛ φαίνεται ότι θα λειτουργήσει θετικά σε πιθανή επιστροφή του.

Εν πάση περιπτώσει το σίριαλ Τόμας Ντε Βινσέντι προς το παρών δεν βρίσκεται εντελώς στην επιφάνεια της επικαιρότητας του ΑΠΟΕΛ. Παρόλα αυτά πρέπει να το έχουμε υπόψιν μας γιατί πολύ σύντομα ίσως υπάρξουν εξελίξεις σε αυτό το κεφάλαιο.

Ανδρέας Παφίτης  24sports.com.cy

Previous post

«Το δυνατό μας στοιχείο είναι το ομαδικό πνεύμα»

Next post

«Παράδειγμα προς μίμηση ο Χιώτης»