ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠοδοσφαιροΤα ΜΜΕ για 'μας

Η Μακάμπι και οι άλλοι

Σε δυο μήνες θα ξεκινήσει το ευρωπαϊκό οδοιπορικό του ΑΠΟΕΛ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «γαλαζοκίτρινοι» θα αρχίσουν από τον δεύτερο προκριματικό γύρο, στον οποίο θα είναι ισχυροί.

Η κλήρωση του 1ου και του 2ου προκριματικού γύρου θα γίνει στις 18 Ιουνίου. Οι αγώνες του δεύτερου προκριματικού είναι προγραμματισμένοι για τις 23-24 Ιουλίου και 30-31 του ίδιου μήνα. Οι πρωταθλητές μας θα κληρωθούν, είτε με την Μακάμπι Τελ Αβίβ, είτε με ένα από τα πιθανά ζευγάρια του πρώτου προκριματικού γύρου.

ΑΪΚ Στοκχόλμης, Ρόζενμποργκ, Σερίφ, TNS, Ντουντελάντζ, Ντάνταλκ, Ελσίνκι, Σκεντίγια και Σλόβαν Μπρατισλάβας είναι οι εννιά ομάδες οι οποίες θα έχουν την ταμπέλα του ισχυρού στα εννιά ζευγάρια, με τα οποία υπάρχει πιθανότητα να κληρωθεί o ΑΠΟΕΛ.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι «γαλαζοκίτρινοι» έχουν αντιμετωπίσει στον παρελθόν στην Ευρώπη τις έξι από τις δέκα πιο πάνω ομάδες. ΑΪΚ, Σερίφ, Ντάνταλκ και Σκέντιγκα είναι οι ομάδες με τις οποίες δεν έτυχε να αγωνιστούν ποτέ ξανά στο παρελθόν οι πρωταθλητές.

Σίγουρα σε αυτή τη δεκάδα των ομάδων υπάρχουν επιθυμητοί και ανεπιθύμητοι για τους «γαλαζοκιτρίνους». Το πιο ιδανικό για τον ΑΠΟΕΛ θα είναι να κληρωθεί με το ζευγάρι της TNS, της Ντουντελάνζ, της Ντάνταλκ ή με το ζευγάρι της Σκεντίγια.

Πιο δύσκολες ομάδες φαινομενικά από τις τέσσερις πιο πάνω είναι η Ελνσίνκι και η ΑΪΚ. Ο πήχης δυσκολίας (θεωρητικά πάντα) θα ανέβει ακόμα πιο ψηλά για τον ΑΠΟΕΛ εάν κληρωθεί με το ζευγάρι μιας εκ των Ρόζενμποργκ, Σερίφ ή Σλόβαν Μπρατισλάβας. Το χειρότερο σενάριο όμως για τους «γαλαζοκίτρινους» είναι να βρουν απέναντι τους την πρωταθλήτρια του Ισραήλ, Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Previous post

Πάει για το 8ο σερί ο Στάθης!

Next post

Έχουμε τον καλύτερο παίκτη πανελληνίως!