ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠοδοσφαιρο

Η φυσική θέση του Ζαχίντ

Ο Ζαχίντ όπως είπαμε ξανά είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση ποδοσφαιριστή στην Ομάδα μας. Το ταλέντο υπάρχει και είναι δεδομένο. Ταχύτητα, καλή ντρίμπλα, βλέπει γήπεδο και μπορεί δώσει σωστές και ωραίες κάθετες πάσες. Αυτά τα στοιχεία φαίνονται στο γήπεδο. Κάτι όμως μέχρι στιγμής δεν του βγαίνει.

Είναι λογικό πως χρειάζεται το χρόνο του ο Ζαχίντ. Δεν είναι εύκολο να αλλάζεις κλίμα, ομάδα και ταυτόχρονα θέση. Ο Δώνης εξ ανάγκης βάζει τον Ζαχίντ στα φτερά. Εκεί μπορεί να βοηθήσει αλλά σε πολύ πιο μικρό βαθμό σε σχέση με τις δυνατότητες του. Δεν είναι ο Αλωνεύτης που θα περάσει παίκτες στη γραμμή και θα κάνει τη γλυκιά μπαλιά στην περιοχή. Δεν το έχει αυτό. Αντίθετα πάντα συγκλίνει προς τα μέσα και ψάχνει τη πάσα. Όμως δεν είναι η φυσική του θέση στα φτερά και αυτό έχει αντίκτυπο στην Ομάδα μας και στην απόδοση του ιδίου.

Στο παιχνίδι με την Αλκή, ο Δώνης μετακίνησε τον Ζαχίντ στον άξονα κάπου στο 60’. Από εκεί και πέρα η απόδοση του ήταν πιο καλή αν και πάλι ήταν πολύ καλά κλειστός. Βέβαια όταν σε ένα παιχνίδι έχεις δοκάρι και χαμένο πέναλτι, ο αντίπαλος παίρνει τα πάνω του και σου παίρνει τον αέρα. Έτσι ο Ζαχίντ αν και καλύτερος απ’ ότι στα φτερά ήταν και πάλι μέτριος. Όμως στο τέλος βρέθηκε στη σωστή θέση τη σωστή στιγμή και σκόραρε. Αυτό το τέρμα θα βοηθήσει τον Ζαχίντ, ο οποίος σύμφωνα και με τα χαρακτηριστικά του θα μπορούσε να παίξει πολύ καλά και ως δεύτερος επιθετικός. Το ταλέντο υπάρχει και είναι δεδομένο. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να βρεθεί η σωστή θέση και ο σωστός τρόπος εκμετάλλευσης του Ζαχίντ. Θυμίζει αρκετά περίπτωση Εμπεσίλιο που μόλις βρήκε τη θέση που του ταιριάζει η απόδοση του άλλαξε σε μεγάλο βαθμό.

Livesports Αpp. Κατέβασέ το Για να βλέπεις σε βίντεο τα γκολ σε σχεδόν πραγματικό χρόνο.

Previous post

Τα νέα της προπόνησης

Next post

Ήρθε ο καιρός να σπάσει το δίδυμο;