ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠοδοσφαιρο

Η δοκιμασμένη λύση του Γιώργου Κωστή

Ο Γιώργος Κωστή αναλαμβάνει χρέη πρώτου προπονητή στον ΑΠΟΕΛ (και όχι υπηρεσιακού) σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση των γαλαζοκιτρίνων και καλείται να αντιστρέψει το κλίμα στους γαλαζοκίτρινους.

Ο μέχρι πρότινος προπονητής της ομάδας U19 του ΑΠΟΕΛ αναλαμβάνει τα ηνία των πρωταθλητών και θα καθίσει στην άκρη του πάγκου της πρώτης ομάδας για τρίτη φορά. Διετέλεσε υπηρεσιακός προπονητής (μαζί με τους Μαντούκα και Σατσιά) στο τέλος της σεζόν 2015-16 σε αντικατάσταση του Τόρστεν Φινκ, όπως επίσης (με το ίδιο καθεστώς) και στο τέλος της επόμενης περιόδου 2016-17 μετά την απόλυση του Τιμούρ Κετσπάγια.

Ήταν βοηθός του Μπρούνο Μπαλταζάρ πέρυσι, ενώ αποχώρησε στην αρχή της φετινής περιόδου, αφού ο Πορτογάλος απαίτησε την παρουσία συμπατριώτη του βοηθού προπονητή με τη λύση του Πάουλο Ζόρζε να προκρίνεται.

Ο Γιώργος Κωστή αποδεικνύεται ξανά η λύση που έχει έτοιμη η διοίκηση Πρόδρομου Πετρίδη αυτή τη φορά, όμως, του δίνεται η ευκαιρία να δουλέψει ως πρώτος προπονητής και όχι ως υπηρεσιακός. Το κατά πόσο θα παραμείνει στην άκρη του πάγκου και ο ΑΠΟΕΛ δεν θα προσλάβει άλλο προπονητή εναπόκειται από τα αποτέλεσμα και την παρουσία της ομάδας.

Η περίπτωση του Γιώργου Κωστή μοιάζει με αυτήν του Τάκη Λεμονή στον Ολυμπιακό Πειραιώς. Ο τελευταίος προσλήφθηκε συνολικά τέσσερις φορές ως πρώτος προπονητής. Το 2000 εργάστηκε για μία διετία. Ακολούθως, επέστρεψε στον Πειραιά το 2006 και έκατσε δύο περιόδους, ενώ επαναπροσλήφθηκε στις 23 Μαρτίου 2017. Έφυγε στο τέλος της σεζόν για να επιστρέψει πέντε μήνες αργότερα μετά την απόλυση του Μπέσνικ Χάσι.

Φυσικά, ο Τάκης Λεμονής εργάστηκε για πολύ περισσότερο διάστημα στον πάγκο του Ολυμπιακού σε σχέση με τον Γιώργο Κωστή , ο οποίος τις προηγούμενες δύο φορές που ανέλαβε τον ΑΠΟΕΛ το έκανε στο τέλος κάθε σεζόν φέρνοντας εις πέρας τις αποστολές του με κατακτήσεις δύο πρωταθλημάτων και ενός κυπέλλου.

Όλοι στον Αρχάγγελο μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τις ποδοσφαιρικές γνώσεις του Ελλαδίτη προπονητή.

Ο Γιώργος Κωστή γεννήθηκε στις 7/10/1972. Έκανε επαγγελματική καριέρα αγωνιζόμενος στις FC Nürnberg, Ηρακλή Θεσαλλονίκης, Παναχαική, Ολυμπιακό Βόλου, Ολυμπιακό Λευκωσίας, Πάφο F.C, Δόξα Κατωκοπίας και Εθνικό Άσσιας.

Έκανε προπονητική καριέρα από το 2011 μέχρι το 2014 σαν βοηθός και πρώτος προπονητής στην Δόξα Κατωκοπιάς. Απο το 2014 μέχρι και σήμερα δούλεψε σαν αναλυτής, βοηθός και υπηρεσιακός προπονητής στην Α’ ομάδα του ΑΠΟΕΛ και προπονητής της ομάδας U19. Είναι κάτοχος UEFA PRO.

 

Του Σίμου Παφίτη στο goal

season tickets 2019-2020
Previous post

Επιτέλους, τέλος ο Μπαλταζάρ!

Next post

Τρίτος ξένος ο Βάλτερς Ράμμα