ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠοδοσφαιρο

Η ανάγκη «απεξάρτησης» από τον Μοράις

Καταρχάς, η μηδενιστική κριτική για έναν ποδοσφαιριστή και άνθρωπο που έζησε όσα κανείς άλλος με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ είναι προσβλητική τόσο για τον ίδιο, όσο και την ιστορία των γαλαζοκιτρίνων.

Ο Νούνο Μοράις δεν χρειάζεται συστάσεις, ούτε διαπιστευτήρια. Πρόκειται για έναν ζωντανό θρύλο της πιο πετυχημένης ομάδας των τελευταίων χρόνων και τον ποδοσφαιριστή με τη μεγαλύτερη προσφορά στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ.

Υπολείπεται άλλες 19 συμμετοχές για να ισοφαρίσει την επίδοση του Γιάννου Ιωάννου, ο οποίος με 504 συμμετοχές βρίσκεται στην πρώτη θέση των ποδοσφαιριστών με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία των εξάκις σερί πρωταθλητών.

Μετά την απαραίτητη εισαγωγή, πάμε στην ουσία. Ο ΑΠΟΕΛ επιχείρησε την τελευταία διετία να βρει τον αντικαταστάτη του Πορτογάλου. Ο αρχηγός των γαλαζοκιτρίνων διανύει το 35ο έτος της ηλικίας του και είναι λογικό να έχει «χάσει» τρεξίματα και αντοχές.

Η προσθήκη του Φαρίας, ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι αποκτήθηκε για να πλαισιώσει τον Μοράις, αποδείχθηκε λανθασμένη. Ο Σόουζα μπορεί να αγωνιστεί και στις δύο θέσεις των ανασταλτικών μέσων (εξάρι και οκτάρι), όμως, είναι πιο παραγωγικός και αναγκαίος στη θέση του δημιουργικού μέσου.

Έτσι, κρίθηκε σκόπιμη η μετεγγραφή του Σάββα Γκέντζογλου, ο οποίος δείχνει βαρύς στο ξεκίνημα της πορείας του στον ΑΠΟΕΛ. Η ταχύτητα απουσιάζει από τη μεσοαμυντική γραμμή του ΑΠΟΕΛ και την υστάτη οι γαλαζοκίτρινοι προχώρησαν σε άλλη μία προσθήκη: του Μπαουτίστα Κασίνι. Ο Αργεντινός έγινε ο τρίτος «κόφτης» που αποκτά ο ΑΠΟΕΛ σε διάστημα ενός χρόνου, ενώ στο ρόστερ υπάρχει και ο Αρτυματάς.

Η ανάγκη «απεξάρτησης» από τον Μοράις θα βοηθήσει και τον Πορτογάλο ώστε να πάρει ανάσες ξεκούρασης όποτε κριθεί σκόπιμο και να μην επιβαρύνεται. Τα συνεχόμενα ενενηντάλεπτα του Μοράις «αδειάζουν» τον ίδιο και… απενεργοποιούν τις άλλες διαθέσιμες λύσεις του ρόστερ.

 

Του Σίμου Παφίτη στο Goal

Previous post

Οι σκέψεις του Μπαλταζάρ

Next post

77 συμμετοχές στην Ευρώπη ο Νεκτάριος