ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠοδοσφαιρο

Η αλλαγή στον τρόπο ανάπτυξης

Κόντρα στη Σαλαμίνα η ομάδα μας παρουσίασε χωρίς αμφιβολία την καλύτερη της φετινή εμφάνιση. Μετά από τόσα αρνητικά αποτελέσματα που είχαμε υπήρχε ανάγκη από ένα θετικό αποτέλεσμα με ευρύ σκορ.

Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι πήραμε το αποτέλεσμα και την ουσία, είναι και το ότι παίξαμε όμορφο ποδόσφαιρο, ελέγξαμε τον αγώνα και δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες για γκολ.

Στα προηγούμενα παιχνίδια είδαμε τον Θρύλο να αναπτύσσεται από τον άξονα, κάτι που δεν μας έβγαινε και αυτό φαινόταν στο γήπεδο. Κόντρα σε ομάδες οι οποίες έπαιζαν με έμφαση στην αμυντική τους λειτουργία, εμείς δεν μπορούσαμε να βρούμε τους χώρους ούτως ώστε να στείλουμε τη μπάλα στα δίχτυα. Ειδικά όσο περνούσε ο χρόνος, το έργο μας γινόταν όλο και περισσότερο πιο δύσκολο με αποτέλεσμα να μένουμε στο μηδέν και να χάνουμε πολύτιμους βαθμούς.

Τόσο στον αγώνα με την Δόξα, όσο και σε αυτόν με την Σαλαμίνα, ο Μικ Μακάρθι διαφοροποίησε το πλάνο και τον τρόπο με τον οποίο η ομάδα μας αναπτύσσεται. Στο «Αμμόχωστος», οι πλείστες τελικές μας προσπάθειες ήρθαν από τα άκρα και κυρίως από τον Ατζίλι. Η ομάδα μας έδωσε πλάτος στο γήπεδο, αξιοποίησε στο έπακρο την ταχύτητα και άνοιξε τους διαδρόμους με αποτέλεσμα να φτάνουμε με άνεση στην αντίπαλη περιοχή. 

Ίσως αυτό να είναι το πλάνο και η φιλοσοφία που θέλει να εφαρμόσει ο Μακάρθι και για τα υπόλοιπα παιχνίδια. Να δώσει έμφαση δηλαδή στο τρόπο ανάπτυξης από τα άκρα και να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα και την διεισδυτικότητα που διαθέτουν μερικοί παίκτες μας.

Θα το μάθουμε πολύ σύντομα…

Συνεχίζουμε με την ίδια συγκέντρωση, έρχεται ντέρμπι αιωνίων και οι ποδοσφαιριστές μας ξέρουν πολύ καλά τι πρέπει να κάνουν.

Previous post

Επιστρέφει ορεξάτος

Next post

Στο Μουσείο ΑΠΟΕΛ η φανέλα του Νίκου Παντζιαρά