ΠοδοσφαιροΤα ΜΜΕ για 'μας

Για να τα ζήσει ξανά

Το ταξίδι τελείωσε, ένα όμορφο όνειρο σταμάτησε χθες για τον ΑΠΟΕΛ στο Βέλγιο και πλέον οι «γαλαζοκίτρινοι» στρέφουν την προσοχή τους στις εγχώριες διοργανώσεις. Στόχος δεν είναι άλλος από το double που θα τους βρει τον Μάη να τις πανηγυρίζουν στον εξώστη.

Όλοι στο οικοδόμημα του ΑΠΟΕΛ αναγνωρίζουν το πόσο σημαντικό είναι να κατακτήσει το πρωτάθλημα, μάλιστα παίκτες και προπονητής έσπευσαν να το δηλώσουν μετά τον χθεσινό αποκλεισμό. Εξάλλου όλοι τους ξέρουν ότι αν θέλουν να ζήσουν παρόμοιες στιγμές με τις χθεσινές το πρωτάθλημα είναι μονόδρομος. Η κατάκτησή του είναι αυτή που θα φέρει την ομάδα στα προκριματικά του Champions League, κάτι που από μόνο του αποτελεί κίνητρο.

Γι’ αυτό τον λόγο λοιπόν οι «γαλαζοκίτρινοι» στρέφονται αρχικά στο πρωτάθλημα και ακολούθως στο κύπελλο. Την Δευτέρα η ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν δίνει ένα εξαιρετικά κρίσιμο αγώνα απέναντι στην ΑΕΛ που τυχόν νίκη ίσως φέρει πολλές προεκτάσεις. Το λέμε αυτό αφού μια ματιά στην ερχόμενη αγωνιστική αρκεί για να μας πείσει για την κρισιμότητά της. Το Σάββατο ο Απόλλωνας φιλοξενεί την ΑΕΚ στο άδειο Τσίρειο σε ένα αγώνα που θα πέσουν κορμιά. Αμφότερες οι δύο ομάδες τρέχουν να προφτάσουν τον ΑΠΟΕΛ και την ίδια στιγμή φοβούνται τυχόν απώλειες σαν ο διάολος το λιβάνι. Ο ΑΠΟΕΛ θα έχει το πλεονέκτημα να αγωνίζεται την Δευτέρα ξέροντας το αποτέλεσμα των από κάτω του. Αυτό θα του προσφέρει επιπλέον κίνητρο αφού θα γνωρίζει ότι με νίκη θα μπορεί να αυξήσει την διαφορά τουλάχιστον από ένα συνδιεκδικητή του ή ακόμη και τους δύο.

Βέβαια δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε το γεγονός ότι ο ΑΠΟΕΛ έρχεται κουρασμένος από την υπερπροσπάθεια της Πέμπτης. Επίσης η ΑΕΛ φαίνεται να βρίσκει σιγά σιγά τα πατήματά της και μόνο εύκολη δεν θα έρθει η νίκη για τους «γαλαζοκίτρινους».

Καταληκτικά, οι ένδοξες στιγμές που έζησε φέτος ο ΑΠΟΕΛ ήταν προϊόν της περσινής κατάκτησης του πρωταθλήματος. Αν θέλουν οι ποδοσφαιριστές του Τόμας Κρίστιανσεν ή ακόμη και ο ίδιος ο προπονητής, να τις ζήσουν ξανά πρέπει να κατακτήσουν το τρόπαιο και φέτος.

Η μπάλα είναι στα πόδια τους και οι πιθανότητες με το μέρος τους.

 

24sports.com.cy

Previous post

Ο άτυχος Εμπεσίλιο

Next post

Τα οφέλη είναι πολλά