Ποδοσφαιρο

Φερνάντες: «Μόνο (στον) ΑΠΟΕΛ»!

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Πορτογαλία ο Ρικάρντο Φερνάντες, δήλωσε, ανάμεσα στα άλλα ότι «στην Κύπρο δεν θα μπορούσα να πετύχω αλλού, εκτός από το ΑΠΟΕΛ» !

Αναφερόμενος στο γιατί άλλαξε πολλές ομάδες, είπε ότι δεν μπορεί να περάσει πολύ χρόνο στον ίδιο χώρο…

Αναλυτικά:

Αρχικά αναφέρθηκε στην απόφαση του να παίξει στο εξωτερικό: «Είχα αποφασίσει να φύγω από την Académica γιατί ποτέ δεν έπαιζα. Ζητούσαν ένα παίκτη στην θέση μου στην Ελλάδα, νομίζω ήταν ο ΠΑΟΚ. Αλλά τελικά δεν προχώρησε και άνοιξε η ευκαιρία να πάω στην Κύπρο και στο ΑΠΟΕΛ».

Για την προσαρμογή στην Κύπρο: «Το επίπεδο είναι πολύ χαμηλότερο αλλά οι πρώτοι μήνες ήταν δύσκολοι επειδή ήταν πολύ απαιτητικοί. Τον Δεκέμβριο η γυναίκα μου ήθελε να επιστρέψει, τα παιδιά μου είχαν πρόβλημα στο σχολείο γιατί δεν μιλούσαν αγγλικά, και σκεφτήκαμε να επιστρέψουμε στην Πορτογαλία. Αλλά μετά από τα Χριστούγεννα άλλαξαν τα πάντα. Τα πράγματα άρχισαν να βελτιώνονται πολύ, ξεκίνησε το καλοκαίρι και η ζωή έγινε ευκολότερη».

Σε ερώτηση γιατί άλλαξε πολλές ομάδες: «Είμαι τέτοιος άνθρωπος. Δεν μπορώ να περάσω πολύ χρόνο στον ίδιο χώρο. Δεν μπορώ να κάνω το ίδιο πράγμα με τους ίδιους ανθρώπους».

Όσον αφορά στην μετεγγραφή του στην Μέταλουργκ, είπε: «Ήρθε η ευκαιρία για Ουκρανία και πήγα μόνος μου, γιατί δεν υπήρχαν διεθνή σχολεία στο Ντόνετσκ, και η Ρόμπερτα ήταν στο τέλος της εγκυμοσύνης. Πάντως οι συνθήκες εργασίας ήταν πολύ καλές και το πρωτάθλημα πιο ανταγωνιστικό από την Κύπρο. Ήμασταν μαζί με τον Μάριο Σέρτζιο, τον Μποαβεντούρα, τον Μακρίδη, και τον Κινγκσλεϊ».

Για την επιστροφή του στην Κύπρο, ανέφερε: «Ήμασταν ευτυχισμένοι στην Κύπρο και ποτέ δεν σκεφτήκαμε την επιστροφή στην Πορτογαλία, κυρίως επειδή οι συμβατικοί όροι που θα είχα στην Πορτογαλία δεν πλησίαζαν σε αυτούς που είχα στην Κύπρο. Σε εκείνο το σημείο στην Κύπρο έχασαν λίγο τον έλεγχο και άρχισαν να προσφέρουν συμβόλαια που δεν θα έπρεπε ποτέ να προσφέρουν».

Για τον λόγο που δεν έμεινε στην Ανόρθωση: «Μου προσφέρθηκε ένα πολύ καλό συμβόλαιο για τρία χρόνια. Έμεινα μόνο έξι μήνες και εγκατέλειψα τα πάντα γιατί δεν ήμουν χαρούμενος. Δεν αισθάνθηκα καλά, δεν μπορούσα να παίξω και τον Ιανουάριο διέκοψα την συνεργασία μόνος μου. Είχα στο μυαλό μου ότι ήθελα να πάω πίσω στο ΑΠΟΕΛ, ότι στην Κύπρο δεν θα μπορούσα να πετύχω αλλού. Και δεν πέτυχα. Η μοναδική ομάδα στην οποία έπαιξα καλά ήταν στο τέλος της καριέρας μου με την Δόξα».

Γιατί δεν επέστρεψε στο ΑΠΟΕΛ: «Το ΑΠΟΕΛ στην Κύπρο, όπως και η Πόρτο στην Πορτογαλία, ήταν μια ομάδα που ένιωσα διαφορετικά. Υπήρξαν επαφές με τον πρόεδρο του ΑΠΟΕΛ, και είχαμε μιλήσει για συμβόλαιο όπου θα έχανα περίπου 30% ετησίως σε σχέση με το συμβόλαιο που είχα με την Ανόρθωση αλλά δεν με ένοιαζε. Αλλά αργότερα όταν πήγα στους διευθυντές του ΑΠΟΕΛ φάνηκε ότι ο λόγος δεν μετρούσε καθόλου και έμεινα ξεκρέμαστος. Ήμουν χωρίς ομάδα για 2-3 εβδομάδες και πήγα στην ΑΕΛ. Έμεινα εκεί τέσσερις μήνες, αλλά δεν άντεχα να συνεχίσω στην Κύπρο, έπρεπε να φύγω επειδή  είχα κάνει το λάθος να διακόψω ένα τριετές συμβόλαιο και αποφάσισα να πάω στο Ισραήλ».

Για τον λόγο που επέστρεψε στην Κύπρο: «Έπαιξα στο Ισραήλ και στην Ελλάδα, και ξαφνικά η μοναδική μου πρόταση ήταν από την Δόξα, ο πρόεδρος της οποίας είχε εμπλακεί στην μεταγραφή μου στο ΑΠΟΕΛ. Δεν αρχίσαμε καλά αλλά αποφάσισα να μείνω. Ήμουν πολύ χαρούμενος στην Δόξα».

Για την μεταγραφή στην Ομόνοια: «Έπαιξα δύο χρόνια στην Δόξα και πήρα μεταγραφή στην Ομόνοια. Ο Νούνο Ασίς ήταν στην Ομόνοια, ήμουν σε καλή κατάσταση, ήμουν εντάξει. Πέρασα έξι μήνες στην Ομόνοια. Στο τέλος της χρονιάς ο Κώστας Καϊάφας ήθελε να συνεχίσω, αλλά αποφάσισα να επιστρέψω στην Δόξα επειδή αισθάνθηκα εκεί σαν στο σπίτι μου. Ήμουν ήρεμος, η γνώμη μου μετρούσε τόσο όσο και του προέδρου. Όταν αποφάσισα να φύγω είπα ότι όντως τώρα όλα έχουν τελειώσει».

Γιατί δεν έγινε προπονητής: «Ήθελα, αλλά δεν ήμουν έτοιμος. Δεν είμαι ακόμα σήμερα. Βοηθώ μερικούς προπονητές και έχω κάνει κάποια δουλειά σε συνεργασία με την MNM Sports».

Γιατί δεν του αρέσει να είναι ατζέντης: «Πρέπει να τρέxεις πολύ πίσω από τους ανθρώπους, φαίνεται ότι πάντα ζητάμε χάρες από όλους, κάτι που δεν είναι αλήθεια. Και πρέπει να είσαι συνέχεια πίσω από τους παίκτες, πρέπει να τους προσέχεις. Νομίζω ότι η ευθύνη ενός ατζέντη πηγαίνει πέρα ​​από την οργάνωση ενός συλλόγου».

season tickets 2019-2020
Previous post

Περήφανος και αισιόδοξος ο Ντέβι

Next post

Ο Τέτι «φέρνει» και προπονητή