ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠοδοσφαιροΤα ΜΜΕ για 'μας

Εμπειρία, βάθος και… έδρα

Ένα μεγάλο ερωτηματικό επικρατεί γενικότερα στο χώρο του ποδοσφαίρου τις τελευταίες εβδομάδες. Τι θα απογίνει με τα πρωταθλήματα; Το πιθανότερο σενάριο όμως είναι πως σε αρκετές χώρες θα επαναρχίσουν και θα ολοκληρωθούν εντός των γηπέδων. Και αυτό μάλλον θα συμβεί και στην Κύπρο, αν και κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ή με ποιους όρους θα συμβεί και πότε.

Αν όμως υποθέσουμε πως το πρωτάθλημα με τον Α ή τον Β τρόπο θα αρχίσει και πάλι τότε απομένουν 9 αγώνες για κάθε ομάδα ώστε να πετύχει το στόχο της.

Το ΑΠΟΕΛ ένα πράγμα κυνηγά και αυτό είναι το πρωτάθλημα. Ναι οι έξι βαθμοί διαφοράς είναι αρκετοί, και πρέπει να πράξει πολλά στο γήπεδο για να τους καλύψει όμως αν κάποιος έχει την απορία για το αν μπορεί, η απάντηση είναι απλή… Ναι σε μπορεί.

Γιατί μπορεί να μην έδειξε σταθερότητα σε βάθος χρόνου, όμως είναι εκεί και έχει τόσο την εμπειρία όσο και το βάθος στο ρόστερ που οι ανταγωνιστές του δεν έχουν. Όταν και αν ξεκινήσει το πρωτάθλημα θα πάμε σε σερί παιχνίδια.

Περίπου για 1.5 μήνα θα έχουμε κάθε τρεις μέρες αγώνα και είναι κάτι που το ΑΠΟΕΛ έχει την εμπειρία να πράξει αλλά και το βάθος.

Σε τέτοιες περιπτώσεις χρειάζεται το βάθος γιατί αν θεωρεί κάποιος πως με 11 ποδοσφαιριστές θα μπορέσει να βγάλει τέτοιο πρόγραμμα μάλλον κάνει λάθος.

Γενικότερα η εμπειρία και το βάθος είναι δυο παράμετροι που θα παίξουν ρόλο και το ΑΠΟΕΛ έχει πλεονέκτημα στις δυο αυτές κατηγορίας έναντι των ανταγωνιστών του.

Από εκεί πέρα σημαντικό ρόλο θα παίξει και η έδρα. Και το ΑΠΟΕΛ στη φετινή χρονιά είναι η μοναδική αήττητη ομάδα στην έδρα της. Το ΓΣΠ με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αποτελεί δυνατό χαρτί για το ΑΠΟΕΛ και θα πρέπει να το εκμεταλλευτεί.

Δεν λέμε σε καμιά περίπτωση πως η δουλειά για τους «Γαλαζοκίτρινους» είναι εύκολη. Όμως αυτό που λέμε είναι πως κάλλιστα το ΑΠΟΕΛ μπορεί να πετύχει το στόχο του και να φθάσει σε ακόμη ένα πρωτάθλημα.

Βέβαια όλα τα πιο πάνω έχουν μια και μοναδική προϋπόθεση. Να ελεγχθεί η κατάσταση με την πανδημία στην χώρα μας και φυσικά να επιστρέψουν οι ομάδες στα γήπεδα.

Του Εφραίμ Γεωργίου 

Previous post

Μόνο έτσι θα μείνει ο Άλεφ

Next post

Δεν γιόρτασε ο Στάθης