ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠοδοσφαιρο

«Έχουμε εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας και στο DNA της ομάδας»

Η Ομάδα μας  παρουσίασε τον Μαρίνο Ουζουνίδη, ο οποίος έπιασε δουλειά για ν’ αλλάξει την ψυχολογία των παικτών και να μας ξανακάνει Ομάδα.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του:

«Κάθε προπονητής έχει το δικό του σκεπτικό. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να δείξουμε ότι έχουμε τις δυνατότητες. Έχουν γίνει αρκετές αλλαγές στην ομάδα και δεν θα ήταν σωστό να κάνω πολλές αλλαγές σε 2-3 μέρες. Αυτό που πρέπει να κάνω είναι να τους δώσω πάλι την αυτοπεποίθηση. Τους είπα ότι ποτέ δεν πρέπει να αμφιβάλλουν για τον εαυτό τους. Θα πρέπει να σταθεροποιήσουμε την ομάδα. Ίσως στοίχησε το μεγάλο rotation. Μπαίνουμε σε μια σειρά δύσκολων παιχνιδιών και πρέπει να έχουμε ένα βασικό κορμό 7-8 ποδοσφαιριστών».

Για τη φιλοσοφία του: «Είναι διαφορετικά που θέλει να περάσει ένας προπονητής όταν είσαι σε μεγάλη ομάδα. Πρέπει εσύ να είσαι το αφεντικό στο γήπεδο. Θέλω να ελέγχουμε το παιχνίδι και να επιβάλουμε του ρυθμό που θέλουμε. Δεν θα ήταν σωστό να κάνω πολλές αλλαγές σε λίγες μέρες».

Για τα συναισθήματα με την επιστροφή του στο ΑΠΟΕΛ: «Είναι μεγάλη η πρόκληση. Τότε ήταν η πρώτη μου δουλειά. Έκανα και εγώ καλά πράγματα, αλλά έκανα και λάθη. Αν είχα το μυαλό που είχα τώρα, ορισμένες συγκυρίες θα τις αντιμετώπιζα διαφορετικά. Είμαι πιο ώριμος, αισθάνομαι όμορφα, πήραμε ένα πρωτάθλημα μαζί, ελπίζουμε να πάρουμε και το δεύτερο. Παρακολουθούσα το κυπριακό ποδόσφαιρο και κυρίως το ΑΠΟΕΛ. Έχουν αλλάξει πολλά πράγματα, είναι πιο ψηλό το επίπεδο. Δυστυχώς υπάρχουν αυτές οι συνθήκες με τον κόσμο που δεν έρχεται στο γήπεδο. Μας λείπουν πολύ οι οπαδοί μας. Ελπίζω να επιστρέψουν και να τους κάνουν υπερήφανους. Έχουμε εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας και στο DNA της ομάδας».

Για την ευρωπαϊκή πρόκληση: «Στο ΑΠΟΕΛ όλα είναι πρόκληση. Είμαι δύο μέρες στην ομάδα. Η συγκέντρωση μας είναι στο παιχνίδι του Σαββάτου. Με μια νίκη θα μας βοηθήσει να έχουμε καλύτερη ψυχολογία».

Γιατί υπογράψατε μέχρι τον Μάιο: «Είναι κάτι που συμφωνήσαμε με τον πρόεδρο. Θα μιλήσουμε μετά για τα υπόλοιπα. Ξέρω και εγώ πολύ καλά τι είναι το ΑΠΟΕΛ. Αν είμαστε όλοι καλά, θα είναι εύκολο».

Για το γεγονός ότι έμεινε ένα χρόνο μακριά από τους πάγκους: «Ήταν επιλογή μου. Απέρριψα πρόταση από Ελλάδα. Είχα προτάσεις από Πολωνία και Σαουδική Αραβία. Όταν έρχεται πρόταση από το ΑΠΟΕΛ, όλα είναι διαφορετικά. Ήταν η τύχη μας να έρθω εδώ, λόγω του ιού στην Κίνα».

Αν μπορεί το ΑΠΟΕΛ, να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις: «Αν δεν το πίστευα, δεν θα ήμουν εδώ. Αυτή τη στιγμή θα πρέπει να βρεθεί ο τρόπος για να δώσουν οι παίκτες το 100%. Το ΑΠΟΕΛ έχει καλούς παίκτες που μπορούν να οδηγήσουν την ομάδα στο πρωτάθλημα. Μπαίνουμε στην τελική ευθεία και θέλουμε τη στήριξη του κόσμου».

Για το σύστημα που του αρέσει: «Εμένα μου αρέσει το 4-2-3-1. Έχω παίξει και άλλα συστήματα, όμως. Για μένα σημασία έχει η φιλοσοφία, όχι η διάταξη. Ο κάθε προπονητής βλέπει διαφορετικά το ποδόσφαιρο».

Για τους ανταγωνιστές: «Η Ανόρθωση και η Ομόνοια είχαν προβλήματα τα τελευταία χρόνια και άλλαξαν επίπεδο. Ο Απόλλωνας είναι σταθερός. Έχει ανέβει το επίπεδο γενικότερα».

Για τον Ντε Βινσέντι: «Έχει τις ιδιαιτερότητες του. Έχει όμως και την ποδοσφαιρική ποιότητα. Είπα ότι αυτή τη στιγμή χρειάζεται εμψύχωση. Δεν θα κερδίσουμε κάτι με το να αμφισβητούμε τους παίκτες. Υπάρχουν και άλλοι ποδοσφαιριστές με μεγαλύτερες δυνατότητες. Θα μιλήσω μαζί τους και ξέρω ότι οι μεγάλοι παίκτες αντιδρούν στα δύσκολα. Δεν μπορείς να αμφισβητείς τον εαυτό σου όταν είσαι στο ΑΠΟΕΛ. Για να είσαι στο ΑΠΟΕΛ, σημαίνει ότι είσαι ο καλύτερος».

Previous post

Ο απολογισμός του προέδρου

Next post

Στην Βραζιλία ο Λούκας