ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠοδοσφαιρο

Χτίζεται με διαφορετικό τρόπο και άλλη φιλοσοφία

Σε πορεία προγραμματισμού για τη νέα σεζόν μπαίνει και το ΑΠΟΕΛ και για να ακριβολογούμε μπαίνει στα πιο βαθιά καθώς εδώ και καιρό δουλεύουν προς αυτή την κατεύθυνση. Οι γαλαζοκίτρινοι όπως είναι γνωστό έχουν προχωρήσει στην απόκτηση του Κώστα Αποστολάκη και του Ράφαελ Σάντος, ενώ όπως γράψαμε από χθες προχωρούν και για την απόκτηση του Βίκτωρα Κλωναρίδη τον οποίο γνωρίζει καλά και θέλει στην ομάδα ο Μαρίνος Ουζουνίδης.

To νέο ΑΠΟΕΛ θα χτιστεί με διαφορετικό τρόπο και άλλη φιλοσοφία από την περσινή, όπου ο Ντομένικο Τέτι είχε το γενικό πρόσταγμα και μέχρι το σημείο που διακόπηκε η αγωνιστική δράση, αποδείχτηκε ότι απέτυχε στο έργο που είχε αναλάβει.

Πλέον το γενικό πρόσταγμα ανήκει στον Μαρίνο Ουζουνίδη, όπου με τις βοήθειες του Λούκα Χατζηλούκα που ανέλαβε εδώ και λίγους μήνες το τμήμα σκάουτινγκ θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν μια ομάδα με χαμηλότερο μπάτζετ, αλλά με μεγαλύτερη ποιότητα μέσα από πιο σωστή και μεθοδική δουλειά.

Η ομάδα που άρχισε να φτιάχνει το ΑΠΟΕΛ με τη σφραγίδα του Μαρίνου Ουζουνίδη, θα έχει πολλές αλλαγές σε πρόσωπα και ο Ελλαδίτης κόουτς έχει ενώπιον του τη μεγάλη πρόκληση για να πετύχει στις επιλογές του. Πιθανότατα να πάει κατά κύριο λόγο σε γνώριμες του επιλογές για να περιορίσει το ρίσκο, αλλά και για να αξιοποιήσει τις δικές του άκρες που έχει για να φτιάξει ισχυρή ομάδα.

Ο προϋπολογισμός θα κυμανθεί περίπου στα 5 εκατομμύρια Ευρώ και για να γίνει κατορθωτό αυτό θα πρέπει να πέσει γερό ψαλίδι στα πολύ ψηλά, η για να ακριβολογούμε στα εξωπραγματικά πλέον για τα κυπριακά δεδομένα συμβόλαια.

Οι επόμενες μέρες επιβάλλεται να φέρουν το ξεκαθάρισμα με το υφιστάμενο ρόστερ και όπως γράψαμε αρκετές φορές οι δανεικοί ίσως φύγουν όλοι, εκτός αν βρεθεί φόρμουλα να κρατήσει το ΑΠΟΕΛ τον Άλεφ πάνω σε νέα οικονομική βάση από αυτή που προνοεί η συμφωνία με την Μπράγκα.

Αναλόγως των εξελίξεων με το υφιστάμενο ρόστερ το οποίο είχε όπως αποδείχτηκε ελλείψεις και αδυναμίες, θα καθοριστεί και το τελικό πλάνο ενίσχυσης. Όπως και να έχει όμως προβλέπεται να είναι διψήφιος ο αριθμός μεταγραφών που θα γίνουν με την πεποίθηση ότι το νέο ΑΠΟΕΛ ακόμα και μέσα σε πιο στενά οικονομικά περιθώρια θα μπορέσει να πείσει για την αξία του και να διεκδικήσει με αξιώσεις τη συνέχιση του σερί στις κατακτήσεις πρωταθλημάτων, αλλά και να είναι σε θέση να θέσει ψηλά τον πήχη όσον αφορά την παρουσία του στο Europa League.

 

 

Κώστας Παναγιώτου

Previous post

Στο μισό το κόστος συνδρομής για το Σωματείο μας

Next post

Επόμενη προσθήκη ο Κλωναρίδης