ΠοδοσφαιροΤα ΜΜΕ για 'μας

Χτίζει δυναμική, κερδίζει αυτοπεποίθηση

Ιδανικότερο σενάριο δεν θα μπορούσε να γράψει το ΑΠΟΕΛ στο φινάλε του Α’ γύρου. Οι γαλαζοκίτρινοι, νίκησαν με επιβλητικό τρόπο στο ντέρμπι τον Απόλλωνα και έπεισαν για πρώτη φορά φέτος ότι έχουν τα φόντα να διατηρήσουν τα σκήπτρα και να φτάσουν στο 7ο σερί πρωτάθλημα.

Ο Πάολο Τραμετσάνι είδε τους παίκτες του να εφαρμόζουν σχεδόν στην εντέλεια το νέο πλάνο που επινόησε και είναι αλήθεια ότι αυτή τη φορά είχε τους παίκτες για να αλλάξει την τακτική του. Αιφνιδίασε τον αντίπαλο και αυτό αποδείχτηκε καθοριστικό στην έκβαση του ντέρμπι. Ο Νσούε επέστρεψε και έκανε μεγάλο ματς, μπροστά χτύπησε τον Απόλλωνα στην ταχύτητα με τον δαιμόνιο Μούσα Τάμαρι και τον ταχύτατο Νατέλ, στο κέντρο ο Νούνο Μοράις έκανε αρχοντική εμφάνιση και κάπως έτσι ήρθε το εκκωφαντικό 5-1. Τα φώτα πέφτουν φυσιολογικά στον Τάμαρι αφού ο άνθρωπος είναι από άλλο πλανήτη. Δεν είναι υπερβολή να λεχθεί ότι είναι μια ομάδα μόνος του, καθώς χωρίς τον Ιορδανό οι γαλαζοκίτρινοι χάνουν μεγάλο μέρος από τη δυναμικότητα τους.

Το πώς το ΑΠΟΕΛ από τις προβληματικές εμφανίσεις, κατάφερε να φτάσει σε μια τόσο μεγάλη σε έκταση αλλά και σε σημασία νίκη, είναι κάτι για το οποίο πολλά μπορούν να λεχθούν. Οι γαλαζοκίτρινοι έδωσαν ηχηρή απάντηση στις δικαιολογημένες αμφισβητήσεις του προηγούμενου διαστήματος και έστειλαν το μήνυμα ότι είναι εδώ, δυνατοί για να διεκδικήσουν και το φετινό πρωτάθλημα.

Υπήρχαν στιγμές στο ντέρμπι που ήταν καθοριστικές, όπως το γρήγορο πρώτο γκολ, το 3-1 με την γκολάρα του Νατέλ λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου, αλλά και το 4-1 που ήρθε σε μια χρονική στιγμή που το ΑΠΟΕΛ δεν είχε την καλύτερη παρουσία στο γήπεδο.

Πάνω σε αυτό το σπουδαίο αποτέλεσμα το ΑΠΟΕΛ χτίζει δυναμική, κερδίζει αυτοπεποίθηση και δηλώνει βροντερό παρόν στη μάχη του τίτλου. Η μεγαλύτερη αρετή όμως στο ποδόσφαιρο είναι η συνέχεια και συνέπεια και αυτό είναι που θα μετρήσει στο τέλος της ημέρας.

 

 

 

Κώστας Παναγιώτου sport-fm

Previous post

Ανάκαμψη με την υπογραφή του ψυχωμένου Ιταλού

Next post

ΝΙΑΟΥ